Şimdi Ara

Yeni web projesi kampanyam.org için destek verecek arkadaşlar aranıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kampanyam.org diye bir alan adına sahibim bu alan adıyla ilgili projelerim var. Genel amaç insanların kaliteli paylaşımlar yaparak toplum ve kişi bazlı fayda sağlayabilecekleri bir sistem kurmak. Site üzerinden yerel kaynakları daha fazla kullanalım etrafımızda olan bitenlerden haberdar olalım istiyorum. Çok fazla bir maddi getirisi olup olmaması şu aşamada pek önemli değil ama belli bir kullanıcı sayısı ve hit almaya başladıkça bu gücü daha kolay paraya çevirebileceğimizi düşünüyorum. Para mevzusuna girmişken bunu kendi kazancım olarak düşünmeyin bunu bir dernek şekline de getirebiliriz. Bu sitede ilan ve benzeri bir yapı kurup herkesin ki herkes derken firmalar kurumlar dernekler v.s. burada ilan vermesini sağlayacak ilanları verdikçe paylaşım yaptıkça puan v.s. kazanıp bunlarla indirim yada para kazanabileceği bir yapı kurulabilir. Bunu yapan birçok web sitesi var diye düşünebilirsiniz ama herkesin farklı bir bakış açısı var. Benim gördüğüm genelde firmaların bu olaya daha çok ticari boyutta bakmaları bu sistemde biz daha çok toplumsal fayda yada vatandaşın faydasını daha ön planda tutacağız. Daha önce joomla da bu siteyi yapmayı düşünmüştüm ama joomla bileşen ve modülleri istediğimiz gibi değiştiremiyoruz diye başka bir cms arayışına girdim. Bu arayış sırasında daha önce pek cazip gelmeyene ama araştırdıkça baya iyi olduğunu gördüğüm drupal ile yapmaya karar verdim. Drupal de joomla gibi bir cms sistemi yalnız tüm bileşen ve modülleri ücretsiz ve geliştirmeye daha açık bir yapı . Bazı arkadaşlar bunu sıfırdan yapmak gerek diye düşünebilirler ama sıfırdan yapacak bir ekip kurmayı bırakın gerektiğinde yazılım desteği verebilecek ücretli ücretsiz destek sağlayacak arkadaşları bile bulamıyorum. Şuana kadar yaptıklarım şöyle debian üzerine nginx bir web server kurup drupal 7 kurdum tema olarakta business temasını kullandım. Şuan da kendi çabamla siteyi geliştirmeye çalışıyorum. Bana ulaşmak için farukaklan@yandex.com mail adresim Gsm numaramda 0 505 717 79 70 Her türlü yorum öneri ve desteğe açığım. Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkrunner -- 13 Şubat 2015; 10:11:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.