Şimdi Ara

Yeni Windows işletim sistemi sızdırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Catology

Onu yapana kadar sıfırdan yeni bir Windows yaz, modern çağa ayak uyduran.. daha iyi.

aynen çok kolaydı ya zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: Catology

Onu yapana kadar sıfırdan yeni bir Windows yaz, modern çağa ayak uyduran.. daha iyi.

aynen çok kolaydı ya zaten

Evet, çok kolay.

• artık pc lerde istediğimiz zaman pc yi açma kapama sesle komut v.s ne zaman gelicek ufacık bir cep telefonu bile hepsini yapıyo ama pc ler yapamıyor.microsoft hep ısıtıp ısıtıp önümüze eski sistemde bir kaç değişiklik yapıp tekrar satıyor geliştirmesi lazım artık kendisini.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkgamer_gs

quote:

Orijinalden alıntı: sadrag

Windows 10'dan kurtulmak isteyenlere:

1) orta karar asus anakart

2) 8x2 ddr4 ram 2400 mhz

3) i5 6. nesil islemci

4) ssd

5) deep freeze (saçma sapan virus programları yerine)

Bu donanıma win 7 kurdum. Hiç bir sıkıntısı yok. Update zorunluluğu yok. Defender yada illaki kuracam dediği onedrive yok.. açılış süresi 10-15 sn. Programlar hakeza öyle. Freeze oldugu için bilgisayar şişmiyor.

Kısaca; bir iki nedenden dolayı mecburen kullanıyordum win 10 u. Bundan sonra donanımı güncel, windowsu ise bir adım geriden takip edeceğim.. tavsiyemdir

Bu yazınızda aslında bir bakıma işin performans anlamında en zahmetsiz kısmından bahsetmişsiniz.
    Şimdi bende açıkcası neden Windows 10 seçilmeli kısmından bahsetmek istiyorum.
    Öncelikle bahsettiğiniz updateleri ele alalım. Bir şirket durduk yere neden bu kadar bir şeye kaynak ve insan gücü ayırsın değil mi? Ama updateler aslında sistem stabilliği, yeni özelliklerin eklenmesi ve güvenlik için çok önemli. Mesela bir güvenlik programına her sene belirli bir ücret verip Windows 7'de korumanız gerekiyor. Ancak Windows 10 ile birlikte eskiden kötü olan Windows Defender'a çok fazla geliştirme yapıldı. Samimiyetimle söylüyorum ki Microsoft bile kendi bünyesinde Defender dışından başka bir güvenlik yazılımı kullanmıyor. Bizzat çalışan birisinden bunu öğrendim. Eğer girdiğiniz sitelerin kullanımında dikkatli iseniz virüs girme olasılığı çok az. Ayrıca Windows 7 evet çok iyi bir sistem olmasına karşın yeni çıkacak donanımlara destek Windows 10 kadar olmayacak ve Microsoft'da yok mobile, yok xbox, yok bilgisayar için ayrı bir vakit ayırmaktansa bunları tek bir sistem haline getirerek tüm yazılım birimlerini aynı şeye odaklatmayı hedefliyor ve bunu da yapıyor. OneDrive konusuna değinmişsiniz ama biraz kullanmak için şans verirseniz aslında çok kullanışlı. Evet bu konuda sıkıntılar varsa da bunları sosyal mecralar üzerinden Türkiye hesaplarında belirtin ve garanti veriyorum cevap alacaksınız. Açılış süresi konusunda bahsetmişsiniz ancak her şekilde Windows 10'un açılış süresi 7'ye göre daha iyi. 8 ile geçilen yeni kernel bunu doğrudan sağlıyor. Zaten şu anki çıkan donanımlar Windows 10 ile tamamıyle uyumlu çıkıyor. Eğer kullandığınız donanım gerçekten eskiyse bunu 10'a doğrudan suç olarak atmak doğru değil. Şişme konusunda ise Windows 10 görsel olarak çok daha zengin olduğu için ram kullanımı 7'ye göre daha fazla olsa bile ram yönetimi 7'den daha iyi. Bu sistemi tek bir yazılım haline getiren şirket ram kullanımı konusunu atlama gibi bir şansı olamaz zaten. Bundan dolaayı eski sistemi övmeye çalışmak yerine o bahsettiğiniz donanımları Wİndows 10'da kullanırsanız asıl daha fazla verim almış olacaksınız. Ayrıca programlar konusunda orjinal bir yazılım kullanıyorsanız ve programda orjinal ise Windows 7'den daha kötü olma durumu yok. Program geliştiricileri neden yeni bir sistem varken eskisine göre uygulamayı update etsin ki?
    Bu gibi nedenlerden dolayı Windows 10 kesinlikle daha kullanılabilir ve gelecek vad eden bir sürüm. Yakında gelecek olan oyun modu ile de oynayış daha da iyi hale gelecek.

İki sene sonra hala bu kadar kararlılık güncelleştirmesi normal mı.

Pes artık.

• Eğer windows 10'dan farklı bir sistemse ayvayı yedik o zaman.

Neden derseniz işlemcileri takip edenler bilirler en son işlemciler windows 10 isteyecek,diğerlerini desteklemeyecek.

Demek ki ilerde bir sonraki işlemciler içinde win11 gerekecek eskilere destek kesilecek,zaten böyle yapmasalar kimse kolay kolay artık işlemci değiştirmez ve win 10-11'e geçmez.
  • yakında openwindows çıkarsa sakın şaşırmayın !

• Kaçınılmaz şekilde bağımlı hale geliyoruz, bu beni korkutuyor. Öte yandan Microsoft un potansiyeli çok fazla ve işler zamanla lehine dönebilir çünkü çok güçlü araçları ve temel teknolojileri var diğerlerinden farklı olarak.

• sadrag S kullanıcısına yanıt
    Şunu da belirteyim ki eğer Windows 7 kullanmanızın sebebi oyun nedeni ise bizzat bahsettiğim üzere Microsoft'ta konuştuğum insanlar her çıkan oyunu denediklerini ve oynanışda ya da genel stabilite konusunda insanların tam olarak neyden şikayetçi olduklarını anlayamadıklarını söyledi. Eğer sizin sıkıntınız böyle ise bana ne gibi sıkıntılar yaşadığınızı söyleyin en azından bende sizinle birlikte durumu anlamaya çalışarak bir dahaki konuşmamda onlara olan sıkıntıların neler olduğundan bahsederim. Ayrıca hiç çekinmeden kendilerine sosyal medya üzerinden yaşadığınuz sıkıntıları anlatırsanız sizi kesinlikle dinleyeceklerdir. Ayrıca gelen updatelerin çoğu güvenlik üzerine. Yani güvenlik programlarının sürekli arkaplanda yaptığı updateleri Windows aylık olarak bazen de öneme göre direkt o zaman içerisinden vermeye çalışıyor. Bu aslında sizin oyun oynarken antivirüs programının çaldığı sistem kaynağının korunmasını sağlıyor. Ki eğer güncellemeyi zamanlarsanız siz uyurken Windows kendini güncelleyecektir. Zaten orjinal bir Windows kullanıyorsanız da yakında çıkacak Creators Update ile oyun anlamında Microsoft'un bunun için çok üzerine düştüğünü göreceksiniz. Hala bedavaya geçiş yapılıyorken 10'a tekrar şans vermenizi isterim.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki üstteki mesajımda da belirttiğim üzere bu updatelerin çoğu güvenlik geliştirmeleri içeriyor. Windows 7 kullanırken antivirüs programına bu kaynağı ayırmak için izin verirken siz uyurken bile bu işlemi gerçekleştirebilecek yazılıma pes demek ne kadar doğrudur? Ayrıca Windows 7 ilk çıktığından itibaren aynı olsa da Windows 10'un işlevselliğinin yanından bile geçemiyor. Burada Windows 10'un yapıp 7'nin yapamadığı birçok özelliği sayabilirim ama tam tersini söylemek çok mümkün olmayacaktır. Dediğim gibi zaten güncel bir donanım ile de Windows 10 kullanıyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratacak hiçbir yanı olmayacaktır. Burada güncel derken bir 3 sene önce çıkan orta üst seviye bir donanım ile bile rahat rahat çalışacaktır.
  • quote:

Şöyle ki üstteki mesajımda da belirttiğim üzere bu updatelerin çoğu güvenlik geliştirmeleri içeriyor. Windows 7 kullanırken antivirüs programına bu kaynağı ayırmak için izin verirken siz uyurken bile bu işlemi gerçekleştirebilecek yazılıma pes demek ne kadar doğrudur? Ayrıca Windows 7 ilk çıktığından itibaren aynı olsa da Windows 10'un işlevselliğinin yanından bile geçemiyor. Burada Windows 10'un yapıp 7'nin yapamadığı birçok özelliği sayabilirim ama tam tersini söylemek çok mümkün olmayacaktır. Dediğim gibi zaten güncel bir donanım ile de Windows 10 kullanıyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratacak hiçbir yanı olmayacaktır. Burada güncel derken bir 3 sene önce çıkan orta üst seviye bir donanım ile bile rahat rahat çalışacaktır.

Hocam win7 çok daha stabildi. yıllarca kullandım formatlamadan bi kere bile göçmedi ama win10 bu konuda sıkıntılı. Bir işletim sisteminde bu kadar çok güncelleme olmasıda normal değil. ayrıca ben hiç bir şekilde işimi şansa bırakıpda defender ile yola devam etmem kaspersky alır kurarım.

• quote:

Şunu da belirteyim ki eğer Windows 7 kullanmanızın sebebi oyun nedeni ise bizzat bahsettiğim üzere Microsoft'ta konuştuğum insanlar her çıkan oyunu denediklerini ve oynanışda ya da genel stabilite konusunda insanların tam olarak neyden şikayetçi olduklarını anlayamadıklarını söyledi. Eğer sizin sıkıntınız böyle ise bana ne gibi sıkıntılar yaşadığınızı söyleyin en azından bende sizinle birlikte durumu anlamaya çalışarak bir dahaki konuşmamda onlara olan sıkıntıların neler olduğundan bahsederim. Ayrıca hiç çekinmeden kendilerine sosyal medya üzerinden yaşadığınuz sıkıntıları anlatırsanız sizi kesinlikle dinleyeceklerdir. Ayrıca gelen updatelerin çoğu güvenlik üzerine. Yani güvenlik programlarının sürekli arkaplanda yaptığı updateleri Windows aylık olarak bazen de öneme göre direkt o zaman içerisinden vermeye çalışıyor. Bu aslında sizin oyun oynarken antivirüs programının çaldığı sistem kaynağının korunmasını sağlıyor. Ki eğer güncellemeyi zamanlarsanız siz uyurken Windows kendini güncelleyecektir. Zaten orjinal bir Windows kullanıyorsanız da yakında çıkacak Creators Update ile oyun anlamında Microsoft'un bunun için çok üzerine düştüğünü göreceksiniz. Hala bedavaya geçiş yapılıyorken 10'a tekrar şans vermenizi isterim.

O zaman neden windows 10'u tercih etmediğimi daha net bir şekilde anlatmaya çalışayım:

Ben bilgisayarı oyun oynamak için kullanmıyorum. Yazılımla uğraşıyorum. Aynı anda bazen 3DSMax, Resim işleme programı, Eclipse vs.. gibi programları çalıştırmak zorunda kalıyorum çoğu zaman. Bu yüzden CPU'nun, Ram'in ve Ağ bağlantısının olabilecek en üst düzeyde boşta kalması gerek. Windows 10'u Windows mobile'e oyun yazmak için mecburen kurdum. Bilenler bilir, 7 ile olmuyor. Win10'da yaşadığım en büyük sorun devamlı surette -ama gerçekten devamlı surette- hiç durmamasıydı. Ya arka planda güncelleme yapar, ya defenderle bilgisayarı tarar, ya bilmediğim bir sebepten ağı meşgul eder. Ben bilgisayarı performansı düşürmeden korumak için DeepFreeze kullanırım. (Kodların korunması ve bilgisayarın her seferinde maksimum temiz kalması için müthiş bir buluştur bence. Masaüstüne sittin tane dosya download edersiniz, anlık bir program kurar, uninstall ile uğraşmadan işinizi görürsünüz. USB takıp takmamak zaten hiç sorun değildir gibi daha bir sürü sebep sayabilirim.) DeepFreeze kullandığım için win10 her yaptığı işi bilgisayarı kapatıp açtığımda yeniden yapıyordu sağolsun. Başlarda bunları kalıcı olarak kapatmak için internette araştırma yaptım. Allah var, güncellemeyi kapatmıştım ama defenderi kapatamadım. Bana çok komik gelen "Şimdi kapatıyonuz ama, biz bunu bi daha açacaz. Haberiniz olsun!" gibi bir uyarıyı hayatımda ilk defa gördüm. En son olarak OneDrive'i zorla açık tutmasıylada kendi adıma bardağı taşırdı. (One drive iyi yada kötü olabilir. Mesele o değil. Google Drive kullanıyorsam veya başka bulut sistemleri.. o zaman ne olacak. İlla şart koşması nedendir?)

Microsoft'un yapmaya çalıştığı şeyi az çok okudum öğrendim. Bunun için oldukça mesafe katettiklerinide düşünüyorum. Ama işin özü Win10 bana kesinlikle güven vermiyor. Kullandığım süre boyunca güncelleme dahil ne kadar ıvır zıvır varsa kapalı olmasına rağmen hiç bir iş yapılmayan bilgisayarın harddiskinden işlem cızırtısı gelmesine anlam veremiyorum. Yani, yukarda saydığım problemleri bir şekilde halletsem bile yeni bir şey daha çıkaracak diye düşünüyorum. İkinci bir sebepte benim gibi birisine win 10'un win 7'ye nazaran verebileceği ekstra hiçbir şey yok. Aslında "benim gibi" dememede çok gerek yok. Bir sürü kişi içinde böyle zannedersem. Şu an bu yazıyı sp1 yüklü tüm güncellemelerini tamamlamış ve arka planda sessiz sessiz duran :) win 7 de yazıyorum. Benim istediğimde tam olarak bu. Ama XP gibi win 7 de ölecek. Ölmesede ilerde mecbur değiştireceğiz. O zaman win 10 işi tamamlanmış olur. Bizde geçeriz diye düşünüyorum. Biraz uzun oldu ama olay tümüyle bundan ibaret.

Not: Şu alıntı yapmadan kişiden nasıl bahsediliyor? :) Başına '@' koyup ismini yazmak yetiyor mu?

• Oyun denilen kavramı kafalardan çıkardığınız zaman işletim sistemi oymuş buymuş hiç bir öneminin olmadığını göreceksiniz.. 2000li yılların ve geleceğin en büyük sömürü aracı. Android tarafında pcdeki oyunlardan daha eğlenceli oyunlar gelişiyor. Günümüzün çocukları telefon bağımlısı biz 90lardan kalma pc bağımlısıyız :) Bir sonraki nesil pc yi gereksiz bulup office ve oyun işlerini tabletlerden veya bilgisayar özelliklerinin tamamının tvlere entegre edilmiş bir hali ile halledecek.. 4k ultra hd bir tv de bir tuşla fifa açmak gibisi yoktur :D alın size proje patentini almak lazım..
  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz gerçekten benim "neden sizin neden 10'a geçmek istemediğinizi anlayabilmem" adına çok net ve açıklayıcı olmuş. Öncelikle bu kadar uzun ve kişisel çıkarımlarınızı kaygılarınızı belirttiğiniz bir mesaj yazdığınız için teşekkür ederim. Bu konuda sizin demek istediğinizi kesinlikle anlayabiliyorum. Açıkcası ilk çıktığı zaman Windows 8.1 de, sizin için 7 nasılsa benim için öyleydi. Ancak yakın zamanda, aradan bir seneden fazla süre geçmiş olması ve çokca güncelleme alması ile birlikte Windows 10'u bir daha denemeye karar verdim. Şimdi açıkcası sistemin çok daha stabil hale geldiğini görebiliyorum. Evet 7 gerçekten çıktığı zaman çok iyi bir sistemdi ve destek süresince en stabil haline ulaştı. Fakat günümüz ihtiyaçlarını ele aldığımızda açıkcası 7'nin sürekli ek programlar ile yamanması beni rahatsız ediyor. Antivirüs için bir program kur, bulut için bir program kur, not için ayrı bir program kur. Ve bunlar bir yerden sonra sistem stabilliği ile birlikte güvenliği de etkiliyor. Evet Onedrive konusundan açıkcası haklısınız bence de. Böye bir zorlama yapılmaması gerekiyor. Ancak şöyle de bakarsanız Apple sistemde hiçbir şekilde kendi uygulamaları dışından diğer uygulamaların Windows'da olduğu kadar dahil olmasına izin vermiyor. Tabii bu firmayı haklı göstermiyor ancak elde olan seçenekler arasında en alttan alınabilecek sistem yine Windows oluyor.
    Güven vermeme konusunda ise Windows 8'e alışamayan kitle aynı sıkıntıyı 10'da da yaşayacağını düşünüyor ki açıkcası 8 bence çok güzel bir sistemdi. Bu konuda en azından belki hemen geçmemek ile birlikte Creators Update'in çıkışıyla birlikte sistem çok fazla stabilleşeceği için bir şans daha verilebilir. Çünkü ondan sonra gelecek büyük güncellemede sistem grafikleri üzerinde modernleştirme çalışmaları olacağı için şu an daha çok yeni teknolojilere destek ve altyapı üzerine yoğunlaşıldı. Şunu da eklemeliyim ki eski donanımlarda 10'un daha yavaş çalışması normal kaçabilir çünkü sistem daha fazla özelliğe sahip. Bu bahsettiğim donanımlar ise en az 6 senelik. Ama Windows 8 ile geçilen yeni Linux tabanlı kernel çok daha iyileştirildiği için kaynak kullanımı aslında daha fazla gözüksede daha iyi yönetiliyor.
    Burada amacın yanlış anlaşılmasın ki sizi zorla neden Windows 10 kullanmıyorsunuz diye sık boğaz etmek değil. Eksileri ve artılarıyla neden 10 kullanılması gerektiğine dair kendi naçizane fikirlerimi sunmaya çalışıyorum.
    Bu arada kişiden bahsetmek için cevaplama kısmında haberdar et edilen kısmına bahsetmek istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazmanız lazım. Mesaj içine yazılınca bildirim gitmiyor karşıdaki kişiye.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Yeni gelecek Creators Update ile Defender üzerine çok fazla yoğunlaşıldı. Bu nedenden zaten normal bir kullanıcı iseniz ekstra program kullanmak sadece sistemi daha fazla yormak olacaktır. Sistem orjinal ise ve sizde girdiğiniz sitelerin güvenilir olup olmadığını kontrol edebiliyorsanız virüs girme olasılığı çok az. Her sene 80 lira bir yazılıma vermektense kullandığım her yazılıı orjinal tutarak aynı güvenliği daha az sistem kullanarak sağlamış olursunuz.
  • (Ben teşekkür ederim.. Bilgi sahibi oldum)

Bahsettiğiniz update gelince muhtemelen buralarda değerlendirmeler olacaktır. Eğer bariz negatif bir durum yoksa tekrardan adım atabiliriz Win 10'a. O vakte kadarda eski dost Win 7 ile yola devam.. (Zaten sistemi yenilediğim için herşeyi sıfırdan kurmak baya bi vaktimi aldı. Şu andada aynı şeylerle bir daha uğraşmayı gözüm kesmiyor :)) Sağlıcakla kalın..
  • Win 7
  • Maden mühendisliği okuduğum için mühendislik programlarına ihtiyaç oluyor Autocad,Netcad filan.Laptopuma yıllar önce bir Windows 8.1 güncellemesi yaptırmıştım onun haricinde güncelleme yaptırmıyorum yani windows 10 geldi ama güncellemedim.Windows 10 u ancak sanal olarak kullanıyorum diğer linux sanallarının yanında.

• 2002 den beri xp'ye devam
  • evimde 4 pro,1 home lisanslı 5 pc var.pro ların hepsi 7-8 senelik makina
    sadece bios ayarlarını değiştirince çöküyordu.düzgün bios ayarı ile sıfırdan kurup image aldım.7 aydır bir çökme filan yok(biosla oynamayınca).başta alışmamıştım ama kendime göre (windows 7 ye benzer) şekilde özelliştirince 10 numara oldu

• Windows RT = Recep Tayyip sürümü

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.