Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

Benim bir yakınım Avusturalyada. Ondan iphone 5 siparişi vermeyi düşünüyorum. Ama kendisinin pasaport kayıt hakkı dolu.
    Buna bir çözüm var mı?

Ayrıca başka bir yakınım İsraile gidecek ve 1 ay sonra gelecek. Onun üzerine kayıt edebilirmiyiz?

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Cevap verebilecek kimse yok mu?
  • quote:

quote:

Benim bir yakınım Avusturalyada. Ondan iphone 5 siparişi vermeyi düşünüyorum. Ama kendisinin pasaport kayıt hakkı dolu.
    Buna bir çözüm var mı?

Ayrıca başka bir yakınım İsraile gidecek ve 1 ay sonra gelecek. Onun üzerine kayıt edebilirmiyiz?

dostum pasoport doluysa sende benım gıbı umreye gıden hacı annelerden rica edicen ...veya 1 ay bekleyıp yahudi ırkının yaşadıgı yerden gelen yakınına işlettirirsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

quote:

quote:

Buna bir çözüm var mı?

dostum pasoport doluysa sende benım gıbı umreye gıden hacı annelerden rica edicen ...veya 1 ay bekleyıp yahudi ırkının yaşadıgı yerden gelen yakınına işlettirirsin....

Eyvallah dostum. Yani avusturalyadan alınan iphonu, avusturalya ya hiç gitmemiş israil den gelen akrabamın pasaportuna kaydedebiliyorum.

Son bir sorum daha var. Bu meret yani iphone dünyada nerelerde ucuz. Dünya fiyat listesi var mı bildiğiniz :) Sözleşmeli olmayanlar tabi.

• valla 4 ay once amerıkadaydım teb bankasının kredı kartı ıle alıs verıs yaptım apple store freehold an 4 taksit ı almıs oldum urunleri bu benim icin super bişeydiii ama en uygun yer olarak çin zannediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

valla 4 ay once amerıkadaydım teb bankasının kredı kartı ıle alıs verıs yaptım apple store freehold an 4 taksit ı almıs oldum urunleri bu benim icin super bişeydiii ama en uygun yer olarak çin zannediyorum

Eyvallah teşekkürler hocam. Ben genel liste araştırayım nette bulursam paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rftt_xr

quote:

Orijinalden alıntı: teknofobi

Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum, forumda halen daha 80 liraya kayıt yapıldığını veya devlete 100 TL vergi vermeden kayıt yapılabileceğini iddaa eden kişiler mevcut olduğundan dolayı bu konuyu açma gereği hissettim. Amacım sadece sizleri bir nebzede olsa aydınlatıp, mağdur olmanızı engellemek.

Forumun 2. el kısmı oldukça aktif olduğundan dolayı konuyu buraya açtım, ancak yönetici arkdaşlar konunun yanlış yerde olduğunu düşünürlerse, konuyu arzu ettikleri bölüme taşıyabilirler.

Öncelikle vereceğim bilgiler bugun şahsım tarafından bizzat tecrübe edilmiş, doğru ve bir o kadar kesin bilgilerdir.

Kayıt işlemi yaptırmak için öncelikle son bir ay içinde ülkeye giriş çıkış yapmış T.C Uyruklu pasaporta ihtiyacınız vardır.

Pasaportu temin ettikten sonra yapmanız gereken işlem ise vergi dairesine gitmek olacaktır.

Vergi dairesinde size gerekli olucak şeyler, bir adet pasaport, cihazın imei numarası ve 100 TL harç ücretidir.
    (Vergi dairesinde yanınızda pasaport sahibinin olmasına gerek yoktur.)

Vergi dairesinde cihazınızın imei numarasını ve pasaportu görevliye vererek 100 TL olan harcınızı görevli arkadaşlara ödüyorsunuz ve size üzerinde kayıt yaptırıcağınız cihazın imei numarası bulunan 100 liralık bir fiş kesiyorlar.

Ardından bu fiş ile Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerine gidiyorsunuz ( Bu aşamada pasaport sahibi gereklidir )

Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerinde sizden vergi dairesinin verdiği üzerinde cihazınızın imei numarsı yazan fiş ve pasaportunuz isteniyor. Gerekli olan bilgileri veriyorsunuz, bilgiler sisteme giriliyor ve ardından pasaport sahibinin imzası alınıyor. Ve bu işlem için bayiden bayiye değişen 5-20 TL arası bir ücret isteniyor.
    ( Bu aşamada pasaport sahibinin bizzat bulunması gerekli, cunku kayıt belgeleri BTK'ya gitiğinde kontrol aşamasında pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılıyor.)

Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızın kayıt altına alındığını gösteren bir belge verilmesinin ardından işleminiz tamamlanmış, cihazınız kayıt altına alınmış oluyur.

Kısacası, eğer kendinizin veya bir tanıdığınız şartlara uygun pasaport kayıt hakkı varsa tüm bu işlemler size 110 TL civarına mal olmuş oluyor. Eğer pasaport kayıt hakkınız yoksa ve bu işi ticaret olarak yapanlara yaptırakcasınız, benim size tavsiyem, mutlaka ama mutlaka hem devlete ödenmesi gereken 100 TL lik harç ücretinin fotokopisini ( aslı İletişim merkezleri tarafından alınıyor, fotokopisi kayıt yaptıran kişiye veriliyor) hemde kayıt belgesini mutlak surette istemeniz olacaktır..

Devlet tarafından mutlak surette talep edilen 100 TL lik harcın mecburi olmadığını söyleyen kişilere asla ve asla kayıt yaptırmayın.

En önemli olan nokta mutlaka ama mutlaka vergi dairesine yatırmanız gereken 100 TL lik verginin ödenmiş olmasıdır

100 TL harç bedeli ödenmeden yapılan kayıtlar, belgeler BTK'ya ulaştığı andan itibaren kullanıma kapatılacak ve bir daha kayıt altına almak istediğinizde devlete ödemeniz gereken tutar %50 zamlı olarak 150 TL olucaktır.

Vergi harcı bir defa ödenmektedir, devletin aldığı 100 TL lik vergi ücretini bir kez ödedikten sonra, ileride kaydınız ile ilgili bir sıkıntı yaşasanız dahi tekrar herhangi bir ücret ödemeden kaydınızı yenileme şansınız mevcuttur.

15 Haziran 2012'den önce gerçek pasaporta kayıt işlemi yasal yollarla yapılmış cihazlar için tekrardan develete 100 TL vergi ücreti ödenmesi söz konusuda değildir.

EK BİLGİ: Eskiden cihazınızı yeni pasaport kaydı yaptırdığınızda, henüz belgeler BTK'ya ulaşmamış olsa bile sorgu ekranında direk Yolcu beraberi kaydedilen cihaz, pasaport kayıtlı yazıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile, cihazınızı yeni kayıt yaptırdıysanız BTK'nın imei sorgulama kısmından sorguladığınızda ;

IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır şeklinde bir yazı çıkıcaktır, endişe etmeyiniz, artık yeni yapılan ve henüz evrakları BTK'ya ulaşmamış, onay bekleyen kayıtlarda sorgulama ekranında bu şekilde yazı çıkmaktadır.
    ( Bu bilgi BTK çağrı merkezinden öğrenilmiştir )

Elimden geldiğince detaylı, basit ve açıklayıcı bir şekilde anlatmaya çalıştım, lütfen pasaport kaydı yaptıracak arkadaşlar bu konuyu dikkatle okusun ve bir daha mağdur olmasınlar
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

hocam yurtdışında bi arkadaşım iphonunu satıcak bana uygun bi fiyata bende almayı istiyorum ama gümrükten geçermi geçmezmi diye içimdede bi şüphe war. acaba sorunsuz bi şekilde gümrükten geçermi ?

bu konu hakkında yardımcı olabilirsen bana çok sevinirim

aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler

• Peki yurtdışında ikamet eden çift vatandaşlık sahibi insanların pasaportuna kayıt yapılabiliyor mu?
  • Teşekkürler Faydalı Bir Paylaşım
  • yaş sınırı varmı acaba pasaport kaydı için
  • Geçen sene ekstradan 100 TL alınmıyordu. Buna da vergi koymuşlar. Tam da yurtdışına çıkacakken kötü oldu
  • Konuya hakim olan birinden yardım bekliyorum.Ben telefonu amerika'dan getirteceğim ama kayıt yaptıracağım pasaport almanya'ya gidip gelecek.Yani pasaport telefonun alındığı ülkeye giriş çıkış yapmalı mı yoksa son bir ay içinde türkiye'ye mi giriş çıkış yapmalı.
  • peki şimdi şoyle bi durum varmı bilen arkadaşlar ben simdi harcı verdim vergi dairesine ben pasaport kaydı yaptırmak istemiyorum vergi dairesinde boyle bi durum varmı devlete malesef birdaha para veripe kaydettirme durumu
  • arkadaşlar bende yurtdışından alınan tel var ama ben buna pasaport kaydı yaptırmadım mesaj geldi 1 hafta içinde kapatılacak diye şimdi bu telefon kapandıktan sonra atıyorum 15 gün sonra teli pasaportla kaydettirsem telefon açılır mı? yoksa 1 kere kapanınca 1 daha açılmıyormu? bilgisi olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginse

peki şimdi şoyle bi durum varmı bilen arkadaşlar ben simdi harcı verdim vergi dairesine ben pasaport kaydı yaptırmak istemiyorum vergi dairesinde boyle bi durum varmı devlete malesef birdaha para veripe kaydettirme durumu

benim bir arkadaşımın başına geldi harcı yatırdı pasaportun süresi doldu (1 aylık) para yandı dedik vergi dairesine gitti arkadaş durumu izah etti vergi dairesi dilekçe yazıp yatırılan harcı geri alabiliyorsunuz dedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdi1980

arkadaşlar bende yurtdışından alınan tel var ama ben buna pasaport kaydı yaptırmadım mesaj geldi 1 hafta içinde kapatılacak diye şimdi bu telefon kapandıktan sonra atıyorum 15 gün sonra teli pasaportla kaydettirsem telefon açılır mı? yoksa 1 kere kapanınca 1 daha açılmıyormu? bilgisi olan varmı

bu konuda bilgisi olan varmı?
  • GARANTİLİ PASAPORT KAYIT İŞLEMİ

*İşlem SÜREKLİ / ADETLİ Olarak devam etmekte .

*İşlemlerimiz 1 Gün içerisinde tamamlanmaktadır.

*Yapılan tüm kayıtların tarafımızca arşivi tutulmaktadır.

*İşlemlerde illegal bir işlem yoktur.

*Yaptığımız tüm işlemlerin Garantisi/Telafisi tarafımıza aittir.

*İsteyenlerin e-mail adresine kayıt evrağı gönderilmektedir.
    ;
    0537 999 24 29
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoteMM

GARANTİLİ PASAPORT KAYIT İŞLEMİ

*İşlem SÜREKLİ / ADETLİ Olarak devam etmekte .

*İşlemlerimiz 1 Gün içerisinde tamamlanmaktadır.

*Yapılan tüm kayıtların tarafımızca arşivi tutulmaktadır.

*İşlemlerde illegal bir işlem yoktur.

*Yaptığımız tüm işlemlerin Garantisi/Telafisi tarafımıza aittir.

*İsteyenlerin e-mail adresine kayıt evrağı gönderilmektedir.
    ;
    0537 999 24 29

Bırak bu işleri mayk yanlış konudasın. Sahtekarlar bölümünde konu aç sen....
  • quote:

quote:

arkadaşlar bende yurtdışından alınan tel var ama ben buna pasaport kaydı yaptırmadım mesaj geldi 1 hafta içinde kapatılacak diye şimdi bu telefon kapandıktan sonra atıyorum 15 gün sonra teli pasaportla kaydettirsem telefon açılır mı? yoksa 1 kere kapanınca 1 daha açılmıyormu? bilgisi olan varmı

bu konuda bilgisi olan varmı?
  • Açılır
    Tecrübeyle sabittir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.