Şimdi Ara

Yeni Yumurtlamış Muhabbet Kuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dişi muhabbet kuşumun iki gün önce yumurtladığını farkettim, yumurtlamadan önce birkaç gündür değişik hareketleri vardı. İlk farkettiğimde 1 yumurta gördüm ama diğer gün baktığımda 4 yumurta vardı. Muhabbet kuşuma nasıl bakım yapmalıyım? Erkek kuş dişi kuşu yuvadan çıkmasına fazla izin vermiyor, ama onu beslediğini hiç görmedim. Sadece bazen oda yuvaya girip kuluçkaya beraber yatıyorlar. Bugün yumurtalardan birinin çatladığını ve dişi kuşun tüylerine yapıştığını gördüm (boynundaki tüyler). Sanırım ilk defa yumurtlamasının acemiliğinden dolayı kırmış olabilir. Tabi boynundaki yumurtadan dolayı yürümekte bile zorlanıyordu. Onu bişekilde çıkardım. Sizce erkek kuş besliyor mudur? ve erkek kuşun dişi kuşun yanında yatması normalmi acaba? Ek olarak yapmam gereken bişeyler varmı? Önerileriniz ve yorumlarınızı bekliyorum,
    Teşekkürler (Gerekirse resimlerini atabilirim)...

• sürekli açıp çıkmış mı diye bakma
    rahatsız etme yoksa strese girer kırar yumurtaları bizzat kendim yaşadım bunu
    ballı krakerlerden al yemini suyunu koy yuvalık vardır diye tahmin ediyorum yoksa kolay kolay yumurtlamaz yoksa kesinlikle yuvalık alman lazım
    kısacası rahatsız etme yeter
  • Tabi yuvalık var, rahatsızda etmemeye çalışıyorum, sadece tuvalete çıktığı zaman boynunda asılı duran yumurta dikkatimi çekti o yüzden müdahale etmem gerekti. Yalnız merak ettiğim erkek onu besler mi? Eskiden (yumurtlamadan birkaç hafta önce) ağzında kusuyordu dişinin ama artık pek görmüyorum.
  • yapman gereken sessiz kendi halinen bırakman. suyunu yemini her gün vermen. erkek besliyordur ortamı düzenini bozma
  • DefKoLoNi D kullanıcısına yanıt
    yumurtayı kırmış olabilir her yumurtladığında hepsini çıkarmıyor benimki 7 tane yumurtladı 2 sini kırdı 2 sini çıkarmadı, yumurta sayısı fazla oldugundan hepsinin üzerinde kuluçkaya yatamıyor
  • Arkadaşlar kötü bir gelişme oldu, erkek kuşum dişi kuşa yuvaya girmesi için şiddet uygulamaya başladı. Ama sanırım dişi kuşu beslemediği için dişi kuş kendi yemek istiyor. Dün şiddetli şekilde kavga ettiler. Erkek kuşu ayırmak zorunda kaldım. Dişi kuş bir süre sonra tekrar yumurtaların üstüne yatmaya başladı, şuan hem yumurtalara bakıyor hemde arasıra çıkıp yem yiyip su içiyor, sonra geri giriyor.
    Sizce tek başına idare edebilir mi?
    Erkek kuşum biraz agresif, onu bir süre sonra tekrar koymalı mıyım yoksa dişi kuşun yalnız başına yumurtalara bakmasına izinmi vermeliyim?
    Yapmam gerekenleri yazarsanız sevinirim, ilk tecrübem olduğu için fazla bilgim yok malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.