Şimdi Ara

# Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ni Kazananlar # Kayıt Kılavuzu Yayınlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
5.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugrAhn biyomedikali kazadım ben ayrıca istanbulda oturduğumdan kalacak yer sorunum yok beni en çok rahatlatan konu bu oldu zaten ve dün üniversiteye gidip göreyim dedim açıkçası beklediğimden iyi :) bu arada dışarıdan gelecek arkadaşlar ne zaman gelecekler toplu bir buluşma ayarlayabiliriz oryantasyon öncesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eknn -- 28 Temmuz 2013; 12:09:34 >
  • Benim puanım 335'di. Bu sene sınavsız geçiş hakkını kullanan çok fazla kişi olmuş. Ben Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar mezunuyum, bu ikinci üniversitem olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 28 Temmuz 2013; 12:15:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HolyJoker H kullanıcısına yanıt
    Hazırlık yok bildiğim kadarıyla ama okulun sitesinde akademik takvimde yabancı dil yeterlilik sınavı ve yabancı dil sınıflandırma sınavları var onlar ne?
  • Onlar zorunlu hazırlık sınıfı olan programlar içindir.

• Aynen hocam zorunlu hazırlıklar için onlar senin bölümünde ing hazırlık isteğe bağlı ise okumak istemezsen hiç sınava girmeyip direk bölümden başlayabilirsin ama okumak istiyorum dersen sınavlara girmek zorundasın diye biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruffes

Hazırlık yok bildiğim kadarıyla ama okulun sitesinde akademik takvimde yabancı dil yeterlilik sınavı ve yabancı dil sınıflandırma sınavları var onlar ne?

Bölümde ingilizce hazırlık yok. Fakat haftada 3 ders ingilizce var. Öğrencileri İngilizce seviyelerine göre bölmek için yapılıyor o sınav.
    Sınavdan 60 üstünde alırsan ingilizceden muaf sayılıyorsun. Ama eğer kolej mezunu filan değilsen 60 üstü alman zor.
    0-30 elementary
    30-50 pre - intermediate
    50-60 arası da intermediate seviyesinde ingilizce eğitimi alıyor. Sınava girmezsen elemantary seviyesinde başlıyorsun( ben intermediate seviyesinde ingilizce bilmeme rağmen o sınavlara girmedim elementary seviyesinde rahat rahat geçtim ). Intermediate seviyesinde filan epeyce zorluyorlar.

• Nasıl yani hazırlak okumayacaksam bile o sınavamı gireceğim yoksa sadece hazırlık okuyanlar için kur belirleme sınavımı
  • Hazırlık okumasanız bile girebilirsiniz sınava. O normalde göreceğiniz ingilizce dersiyle alakalı. Mesela Tıp fakültesinde haftada 3 saat zorunlu ingilizce dersi bulunuyor. o haftada 3 saatlik ders için hangi kurdan başlayacağınızı belirleyen bir sınav. Sınava girmek de zorunlu değil girmezseniz Elementary seviyesinden başlarsınız.
  • Anladım hocam teşekkürler bu arada sizin bölüm neydi
  • Ben tıptayım 2.sınıf :)
  • Hmm sen tecrübelisin bu arada kolay gelsin benim pederde doktor işin zor :) bu arada bende biyomedikale gideceğim varsa aynı bölüm tanışabiliriz....
  • HolyJoker H kullanıcısına yanıt
    Yani girme sınava rahat rahat geç mi diyorsun? girmeyim o zaman bende. bende gelecem bu sene tıp bölümüne .nasıl geçti ilk sene ? okul nasıl ? nerde kalıyosun ?
  • Arkadaslar bu barinma sorunu kafami kurcaliyor nerde yer ayarladiniz? Ayrica forumdaki arkadaslarla tanisalim okulda ilk gunden alisiriz en azindan yabanci kalmayiz

• @eknn hayırlı olsun sizinde

@ruffes
    Yabancı dil sınavını okul açıldıktan sonra da araştırabilirsin. zaten sınav çarşamba yada perşembe yapılır. Tavisyem sınava girme, girsen de 3-5 soru işaretle çık.

Okuldan beklentini bilmiyorum ama okul hakkında şunu söyleyeyim ;

Kampüs biraz küçük ve çevresinde sanayi var. Yani okulun çevresinde öğrenciye uygun pek mekan yok. Fakat okul Metrobüs - Tramvay ve Merkez Otobüs duraklarının olduğu bir yerde ayrıca Taksim'e de sürekli minübüsler kalkıyor. Bu sayede İstanbul'un en güzel yerlerine ulaşımın 10-15 dakika sürüyor. Yani şehrin dışında büyük bir kampüsü olacağına merkezde böyle bir kampüs olması bence daha iyi.

Hocalara gelirsek, genel olarak çok iyi hocalar var. Derslere girenlerin neredeyse hepsi Profesör. Zaten çoğu Çapadan bizim okula gelmiş hocalar. İlk dönem ikinci döneme göre daha kolay. Daha çok basit giriş dersleri var. 2. dönem itibari ile ağırlaşmaya başlıyor. Sınavı son haftaya bırakırsan işler epey zorlaşıyor :D.

Ben İstanbul'da yaşıyorum ;) Sen şehir dışından geliceksin galiba. Okula yakın birçok yurt var. İlk sene yurtta kalırsın ama ikinci sene eve çıkman daha mantıklı. ( yurtları çok iyi araştır ve mümkünse senet imzalamamaya çalış, kafa dengi birini bulursan ikinci dönemde bile biriyle eve çıkabilirsin. )

Bu arada puan ve sıralamanı da söylersen memnun olurum.
    Hayırlı olsun tekrar

• Sehir disindan gelen arkadaşlar ev tutabiliriz .okulun hemen karsisindqa evler var cok daha ucuza gelecektir

• Ben yurtta kalacağım inşaallah. Muafiyet sınavına girince (Meselâ benim için bilgisayar ve atatürkçülük olabilir) ücret değişir mi? Ücret değişmese bile ders yükü hafifleyip, ortalama yükseltmek için çabalarım.
    Bu arada zorunlu İngilizce hazırlığın kodu 15 ve 21. Yalnızca İngilizce eğitim veren İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Mütercim-Tercümanlık programlarında varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Temmuz 2013; 8:53:32 >
  • Kayıt için gerekli belgelerin neler olduğunu bilen var mı? Internet sitelerinde yazmıyor.

• İlk görüştüğüm yurt olmadı, ikincisi olur inşaallah, fakat olmaması durumunda ben de eve çıkmayı değerlendirebilirim. Okula yakın evleri ucuzdan pahalıya sıraladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Temmuz 2013; 13:00:05 >
  • Kayıt için gerekli belgeleri internet sitesinde duyururlar yakında. Bildiğim kadarıyla; diploman, ikametgah belgen, kimliğin ve 5-10 tane fotoğraf götürmen gerekiyordu. Belki ösys yerleştirme sonucunu filan da götürmen gerekiyor olabilir ama dediğim gibi duyururlar yakında :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.