Şimdi Ara

Yeniden başlatınca sistem boot olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimde uzun süredir kasam ile birlikte gelen 500W güç kaynağını kullanıyordum. Bu güç kaynağı 12V kanalından 350W güç verdiği ve yakın zamanda ekran kartı vb. donanımlarda upgrade yapmayı planladığım için dün High Power Element Smart 750W 80+ Bronz sertifikalı ürünü satın aldım. Bugün sistemi dağıttım ve tozlanan parçaların temizliğini, termal macun yenilemesini yaptım ve yeni güç kaynağını taktım ve sistemi çalıştırdım.

Sistem stabil çalışıyor ama windows üzerinden sistemi yeniden başlattığımda ne bios ekranı ne windows ekranı gelmiyor ve bu süreçte fanlar, kasanın ışıklandırması vb. donanımlar çalışmaya devam ediyor ama ne kadar beklesemde sistem açılmıyor. Kasanın güç tuşuna uzun süre basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açtığımda normal bir şekilde açılıyor ve çalışıyor. Kasanın reset butonunu kullandığımda böyle bir problem yaşamıyorum.

Biosu default ayarlara getirdim, sistemin statik elektriğini aldım, kabloları kontrol ettim ama bir problem göremedim. Aklımada bir çözüm gelmedi, yarın en son çare eski güç kaynağına dönüş yapıp benzer problemler var mı yok mu gözlemlemeyi düşünüyorum. Bu arada güç kaynaklarına bakarken haswell uyumlu skylake uyumlu gibi ibareler vardı ama daha önce böyle bir şey duymadığım için önemsemedim. Benim aldığım üründe haswell uyumlu diyor ama benim sistem skylake problemin kaynağı bu olabilir mi? Eğer çözüm bulamaz isem güç kaynağını iade etmeyi düşünüyorum ama uygun fiyata aldığım için iade etmektense problemi çözmeyi tercih ederim :) Fikir verebilirseniz sevinirim.

Saygılar.

Asus Z170-A
    Intel i5 6600k @4.5ghz
    Galax GTX 960 +5% OC
    8GB DDR4 2400mhz Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 19 Ocak 2019; 3:54:11 >

• Ekrana görüntü gelmeme sorununu uzun bir süre yaşadım. Deneme yanılma yoluyla bulduğum, benim için işe yarayan yöntem şu oldu:
    Monitör ile kasa arasındaki görüntü aktarımını sağlayan kablonun uçlarının yerlerini değiştirmiştim. Monitöre takılı olanı kasaya, kasaya takılı olanı monitöre olacak şekilde. Olmadı yeni bir kabloyla deneyebilirsiniz.
  • tüm overclockları kapattığınızı varsayıyorum.

işlemciyi söktünüz mü?
  • Tüm overclockları kapatıp denedim çözüm olmadı, işlemciyi sökmedim sadece soğutucuyu macun yenilemek için sökmüştüm. Gün içerisinde uzay montaj kurulum yapıp parçaları ve eski güç kaynağını tek tek denemeyi düşünüyorum.

Bu arada dün bu yazıyı yazmadan önce oyun oynadım, film izledim bilgisayar çalışırken hiçbir performans sorunu vs. olmuyor hatta sanki bana oyunlarda daha çok performans alıyorum gibi geldi. Sistem sadece yeniden başlatıldığında tarif ettiğim şekilde kalıyor, açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 19 Ocak 2019; 14:35:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.