Şimdi Ara

YER İSTANBUL ŞİRİNEVLER REZİLLİĞE BAKARMISINIZ SS Lİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
23.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kader konusunu bir turlu anlayamiyorum mesela din bilginiz fazla ise ..her sey belli ise neden deneniyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ula iyice hindistan olduk wireless olarak herkes cumayı evden kılmalı.

• por favor kullanıcısına yanıt

Hayatımda hiçbir eyleme katılmadım chp örgütüne de katılmadım restorana tam 1 yıl 8 aydır uğramıyorum. Bu şekilde namaz kılınmasını uygun bulmuyorum. Bu yapılanlar islama apaçık zarar vermektedir.

• bunlar bi tek cuma günü müslüman oluyorlar. başka vakitlerde camiye gidin bir Allahın kulu olmaz.

• Sidney de
    nüfus 5312163 kişi,
    toplam 12144 km2
    Yani her 1 km2 ye 4 insan düşüyor.

İstanbul da
    Nüfus 15462452 kişi
    Toplam 5461 km2
    Yani her 1 km2 ye 2831 insan düşüyor.

Sidney sağlıklı normal bir şehir.
    İstanbul bir çeşit insan garnütür konservesi.

1 km2 sine 2831 insanın düştüğü bir şehirde,

Cuma namazı da sorun olur, trafikte, sağlık sisteminde vs. Bu şehirde hiç bir şey yolunda gidemez. Herkesin mutsuz olduğu bir insan garnütür konservesi.

• Tartıştığınız konuyu bilmiyorum önceki mesajlara bakmadım. Kader konusunu görünce yazayım dedim. Halk arasında çok yanlış algılanan, aslında basit olmasına rağmen yanlış algıya devam edilen bi konu kader. İki yönü var, insan iradesine bağlı olan ve olmayan. İradeye bağlı olan kısmının en basit anlatımı:

"Kaderin esas anlamı "Allah’ın, olmuş olacak her şeyi bilmesi" demektir. Dikkat edersek insan iradesini yok saymıyor. Bilmek ayrı, yapmak ayrıdır. Bilen Allah’tır, yapan kuldur. Bu konuya bir misal verelim;

Peygamberimiz (asm) İstanbul'un fethini ve komutanını yüz yıllar önce müjdelemiş ve haber vermiştir. Zamanı gelince de dediği gibi çıkmış. Şimdi, İstanbul Peygamberimiz (asm) dediği için mi fethedildi, yoksa fethedileceğini bildiği için mi söyledi. O zaman Fatih Sultan yatsaydı, çalışmasaydı, ordular hazırlatıp savaşmasaydı yine olacak mıydı? Demek ki Allah, Fatih'in çalışıp İstanbul’u fethedeceğini biliyordu ve bunu elçisi Hz. Peygamber (asm)'e bildirdi.

Buradaki ince nokta: Allah bildiği için yapmıyoruz. Biz yapacağımız için Allah biliyor. Zaten Allah’ın geleceği bilmemesi düşünülemez. Bilmese veya bilemese yaratıcı olamaz."

https://sorularlaislamiyet.com/kader-konusunda-detayli-bilgi-verir-misiniz-0?amp

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Ben arkadas din konusunda iyiyimdir deyince yazdim.

1. Si Nebimize isnat edilen İstanbul hadisi saglam degildir.kaldi ki olsa bile sizde suan viyanayi feth edecek asker komutan ne guzeldir diyebilirsiniz.

2. Si kaderin manasi ÖLCÜ MİKTAR dan baska hic bir sey degildir.

3. Sü eger her sey belli ise neden imtihan var?

• İmtihan bizim için var. Sen, sana verilen cüzi iradeden, onu nerede nasıl kullandığından sorumlusun, onunla imtihan oluyorsun. Yaptığın tercihler, düşüncelerin, niyetlerin senin imtihanın. Sınavlarda çalışanların kazanacağı, çalışmayanların kaybedeceği ve bunların da kimler olduğunu öğretmen bildiği halde sınavı iptal etmiyor. Dünya gözüyle basit bi benzetmede bile durum bu. Eğer kader denen şey bir senaryo, biz de buna göre oynamak zorunda olan oyuncular olsaydık bu soruyu sorman mantıklı olabilirdi. Senin dediğinde haşa Allah "sen zaten kötü bi insan olmayı seçecektin, o yüzden ben seni yaratıp direk cezalandırıyorum" demiş olur. O zaman zaten niye yaratsın, hayat versin? Mantığa uygun mu sence?

Bu arada konu İstanbul'un fethi değil, o sadece bir örnek. Yerine başka örnekler de kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 27 Mart 2021; 6:9:1 >
  • Ülkemde canlı bomba istemiyorum bro

• ookami O kullanıcısına yanıt
    o yolu kapatmaya ne hakları var?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maksatları bilinçli din ibadet falan değil

• Hayatları şov yaparak geçti be.

• Toplu taşıma araçlarıda bu halde. Yapacak bişey yok. Virüsle yaşamayı öğreneceğiz. Doğal seleksiyon gibi düşün. Sağlamlar kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: AxemPls

Kader konusunu bir turlu anlayamiyorum mesela din bilginiz fazla ise ..her sey belli ise neden deneniyoruz

Bir öğretmen sinifindaki ogrencilerden kimlerin geçip kimlerin kalacağını bilir.

Peki kalacagini bildigi kisilere "sen zaten kalacaksin sınava gelme" derse sence bu adil mi olur? Öğrenci demez mi "belki sinava girsem gecerdim".

Yaradanin bildiği sey senin secim hakkını hangisinden yana kullanacağın ve o secimden sonra basina gekeceklerdir. Bu kaderdir.

Secim hakki noktasinda yaptigin seçim ise kader değil seçenektir.

Yaradan senin hangi seçeneği sececegini bilmesine ragmen sana mudahale etmez. Ederse bu adil olma. "Bana o seçeneği sen sectirdin" durumu olmaması icin mudahale etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Tuna Mirliva

Ula iyice hindistan olduk wireless olarak herkes cumayı evden kılmalı.

Cuma namazi maalesef cemaat ile kilinan namazlardir. Tek basina kilamazsin. Cuma hutbesi farzdir, bu nedenle cemaat ile hutbe verilen bir yerde kilman gerek.

Ama tahminimce senin zaten namazla pek işin yok gibi görünüyor.

İlgi alanin disindaysa zaten seni baglamiyor bu konu.

• Bu forumda yer tutmak için güzel yerden yakalamışsınız. Fakat beyefendiler! Sesiniz şuna çıkmıyor nedense? Ooo paşalarımız gezmeyi seviyor, namazı değil desene!

YER İSTANBUL ŞİRİNEVLER REZİLLİĞE BAKARMISINIZ SS Lİ
  • Bu millet dua etsinde bir an evvel tedavi bulunsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingofpotatoes kullanıcısına yanıt

Kimse bu kadar aptal olamaz. Demekki yer yok. Cuma namazı kılmak Müslümanlar a farz. Sosyal mesafeye uyarak namaz kılıyorlar.

Ibb bu gibi durumlar için oraya çadır gibi birşey kurup bu görüntüyü yok etmeliydi. Ama ibb otobüs seferlerini kısmaya devam etsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.