Şimdi Ara

Yerden ısıtma Tesisat borusu kılıflı döşenmiş ısıyı iletmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hazır yerden ısıtma konusu varken bir soru sorayım. bina ilk kışını geçiriyor ve ısıtma yerden. kombiyi 45 dereceye sabitledim. istanbulda'ki evimde kalorifer var ve 40 sabit yakıyordum,fatura 200 civarı geliyordu burda da o civarda mı gelir yoksa biraz daha mı az?
  • herkese merhaba, son zamanlar bu yerden ısıtmalı sistemlerde kullanılan boru tiplerini ve yapılan hatalı döşemeleri araştırıyorum. altta resımdeki bizde kullanılmış kollektör ve borular. boruların üzerinde klıflar kullanılmış gibi duruyor. çok şükür ki ısınmada herhangi bir sorun yaşamıyorum.

kombi: baymak baxi
    kombi ısı göstergesi: 40 derece
    çalışma şekli: 5dk çalışıp, 2 dk duruyor (bu süreler normal mi?)

merak ettiğim konu şu; bu kılıf bütün tesisat boyunca kullanılmışmıdır? yoksa belli bir mesafeden sonra borular kılıfsız bir şekilde dolanmaktamıdır.

Yerden ısıtma Tesisat borusu kılıflı döşenmiş ısıyı iletmiyor

paylaşımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optikgs -- 21 Aralık 2018; 9:17:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emple

hazır yerden ısıtma konusu varken bir soru sorayım. bina ilk kışını geçiriyor ve ısıtma yerden. kombiyi 45 dereceye sabitledim. istanbulda'ki evimde kalorifer var ve 40 sabit yakıyordum,fatura 200 civarı geliyordu burda da o civarda mı gelir yoksa biraz daha mı az?
    mrb aynı durum şuan bendede var ,gördüğüm kadarı ile sizin şuan o dairede ikinci kışınız, şuan faturalarınız nasıl düşme varmı , muhtemelen komşularınızda taşınmıştır,
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanuba10

mrb aynı durum şuan bendede var ,gördüğüm kadarı ile sizin şuan o dairede ikinci kışınız, şuan faturalarınız nasıl düşme varmı , muhtemelen komşularınızda taşınmıştır,

Alıntıları Göster
    Ordan ayrıldım hocam. Ama geçen kış 40 derecede her gün yakıyorduk en fazla 100 tl fatura geldi. Genellikle 70 80 geliyordu fatura

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • optikgs O kullanıcısına yanıt
    Sanırım bütün tesisat boyunca bu kılıf kullanılmıştır. Beş altı yıl kadar önce kaldığımız lojmanda yan dairede yangın çıkmıştı. Bu yangın esnasında yanan odanın iç kısmı komple yandığı için alçısına kadar kazındı sonrasında. Zemindeki eski su hortumları da çekilerek çıkarıldı ve yerine yenileri döşendi. Borular çekince çıkarılıp takılabildiğine göre o kılıf bütün zemin boyunca var. Yoksa bir yerde beton ile teması olsa çekme ile çıkmazdı o hasarlı borular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismaildoganw

şunu buldum ama ne dersiniz?

kendinden yayılan şap harcı

http://www.fixkim.net/htmldocs/urunler/tr/urundetay98/Kendiliginden_Yayilan_Tesviye_Sapi_Ince_3_7_mm_.html
    merhaba bu durumla ne alakası var onu anlamadım hiç kendinden yayılan şap kullandınız mı
  • mac14 M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar bakın bir işe başlamadan siz siz olun ve bilmediniz konuları danışın yok böle olucak demekle ve olmak zorun da demekle olmuyor bu işler her şeyin bir prensibi var her şey denenmiş gavurlar tarafından o da her hatta 80 metre boru her metrekareye 10 ile 12 metrekare boru döşenir yok bura akdeniz orası danimarka lafları vız gelsin hele gelen ustaya sadece şunu soracaksınız m2 kaç boru döşeyeceksin die sorun 7-8 derse kovun evden evt maliyet 8m2 12 de artacak biliyorum ama ne kadar 1000 tl ya sonrası kombi 8m2 de 50 derecede çalışacak ama 12 m2 de 35 derece ve kazançlı siz olacaksınız iki usta kovdum evden neden bu yüzden adam 25 cm aralıkla döşeyecem dio ya dedim siktir git sen mi söylyecen bana para ile değilmi mi bu iş ben nasıl yapılacağını beğenmedim mi ne den yaptırayım bu ustaya asla ve asla bu kulağınıza küpe olsun m2 en az 10 metre boru o kadar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.