Şimdi Ara

Yerel Ağ Bağlantısı var ama diğer Anamakinaya bağlanamayorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bizim iş yerimizde eski bilgisayarları değiştirip yeni bilgisayarlar aldık ve aldıktan sonra ağ bağlantısında hiç bir sorun yoktu ama yeni bilglisayarlar geldikten sonra sorun oluşmaya başladı.Eski bilglisayarlar varken böyle bir sorun yoktu.

Sorun:
    Server diye isimlendirdiğimiz bir ana bilglisayarımız var.Bu bilglisayarda yüklü önemli dosyalarımız ve onun üzerinden iş yapıyor.Ama ağ bağlantısından giriyoruz mesela 2 - 3 - 4 saat çalışıyor tak gidiyor ağ bağlantısı.Ağ bağlı gözüküyor ama girmiyor.Ana bilglisayarı yeniden başlatınca öyle giriyor yani 2-3 saatte bir yeniden başlatıyoruz ve buda en yoğun zamanızda bizi baya sinirlendiriyor.Varmı bir çözümü bunun?

• a.s

senin sorunun kısa ve bilindik bir çözümü olduğunu sanmıyorum ilk öncellikle aradaki switch i kontrol etmenizi öneririm, diğer seçenek server makinenin diskinde problem olmuş olabilir, üçüncü seçenek ise ethernet kartını değiştirin derim.
  • a.s.

dostum öncelikle server diye bahsettiğin PC'nin işletim sistemi nedir,eğer windows xp'yi sadece file server olarak yapılandırdıysan bağlantıyı kesmesi gayet normal onun çözümü ayrı,yok NT tabanlı bir sunucu sistemi varsa Windows 2000,2003 veya 2008 server vs. bağlantıyı kesmesinin sebebi yapılandırma ile ilgili. Server'ı yeniden başlattığında bağlantının yeniden gelmesi switch yada gateway sorunu ihtimalini devreden çıkartıyor.

Eğer işletim sistemini söyleyebilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz sana.
  • Windows xp pro
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.