Şimdi Ara

Yerleşim Yeri Mi , Yerleşim Dışı Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar geçen gün şirket arabası ile yediğim bir radar yüzünden artık hız kurallarına tamamen kendimi adıyorum

seyir halinde radar sistemi ile radar yemiş bulunmaktayım ve emniyete gidip dilekçe verdim ve kaydını gördüm hiç mi donmaz video hiç mi bulanık olmaz herşey net :) bu yüzden artık trafik kurallarına tamamen uyacağım zaten uyuyordumda ancak trafikteki eksikliktendolayı radar cezası yedim kafama bir kaç soru takıldı

1) Karayolları Hız Sınırları Tablosunda 2 Bölüm Şekilde Hız Sınırları Ayrılmış durumda YERLEŞİM YERİ , YERLEŞİM DIŞI ben bir bölgenin yerleşim dışı mı yoksa yerleşim içimi olup olmadığını neye göre anlayacağım ?

2) Karayolalrı hız sınırlama tablosunda yerleşim yeri içinde hiç bir araç 50 km yukarı hız yapamaz görünüyor ancak yerleşim yeri içinde d-400 yollarda 70 azami hız sınırı tabelası var ayrıca bu tabela kimin için geçerli ?

3) Yerleşim yeri için d-400 karayolunda ben 50 ile gidersem sabahtan akşama kadar korna sesinden başka birşey duymam

Şİmdiden Paylaşımlarınız İçin teşekkür ederim

• özellikle ilk soruyu bende merak ediyorum?
  • secco35 kullanıcısına yanıt
    Bende
  • aliyuksel07 A kullanıcısına yanıt
    bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz
  • Ne yaparsan yap,ceza kesmek isterlerse bir yolunu bulurlar.
  • 1-
    quote:

Yerleşim Yeri (Birimi): Kendisine ulaşan karayolları üzerinde sınırının başlangıcı ve bitimi bir işaret levhası ile belirlenmiş olan yerleşme, çalışma ve barınma amacı ile insanların yararlandıkları yapı ve tesislerin bir arada bulunduğu ve karayolu trafiğine etkileri tespit edilmiş ve idari taksimatla belirlenmiş olan il, ilçe, köy veya mezra gibi yerlerdir
    . Karayolları trafik yönetmeliğinde yerleşim yeri bu şekilde tanimlaniyor.
    2-Bu durum için Karayollari trafik kanunda "aksine bir işaret yoksa" der. Yani aksine bir isaret yoksa hiz siniri 50 dir. Ancak 30 veya 70 gibi tabelalar varsa bu hizlar gecelerlidir.
    3- Yorum yok.

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anayollarda giderken yerleşim yeri tabelaları zaten vardır. Mesela siz 90la giderken atıyorum serinhisar nüfus 20.000 tabelası görürsünüz. O tabelanın ardından 70 tabelası gelir genelde. Yoksa da orası bir ilçe olduğundan o yolda şehiriçi ana yol- çevre yolu olarak geçer bu yüzden hız sınırı 70tir. 50 hız sınırı şehiriçi caddelerde ve aksi belirtilen bir hız tabelası yoksa şehir-içi sokaklarda geçerlidir. 70 hız sınırının bittiğini de şöyle anlarsınız. Serinhisar üzerinde çarpı işareti varsa bu ilçe , yani yerleşim yeri sonu işaretidir. Ardından siyah zemin üstüne beyaz 70 üzeri çarpı işareti gelir. Sonra gelen yol bölünmüş yolsa 110a kadar çıkarsınız yok değilse 90la devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ELITE

Ne yaparsan yap,ceza kesmek isterlerse bir yolunu bulurlar.

+1
    herşeyin tamdır bu seferde oyun havası cd'si yok der yine yazarlar
    Sözüm meclisten dışarı şöyle bir fıkra aklıma geldi gülümsetti beni ;

Trafik polisi arabayı durdurmuş ve eğilip sormuş:
    -Ehliyet ruhsat lütfen.
    -Tabi buyrun demiş şoför ve uzatmış.
    Polis bakmış bi problem yok. Emniyet kemerini taktınız mı? Hız limitine ve kurallara uyuyor musunuz?
    Şoför: Kemerim takılı, hiç hız limitini aşmam ve tüm kurallara uyarım ve hiç cezam yok demiş.
    -Pekii demiş polis, çevre vergisi pulu?
    -Burada, buyrun demiş adam.
    -İlk yardım çantanız var mı demiş polis.
    -Tabii deyip bagajı açmış adam. Polis bakmış icinde eksik yok.
    -Yangın söndürücü?
    -Burada buyrun.
    -Zincir?
    -Derhal çıkarayım, buyrun.
    Polis daha sonra tekrar sormuş:
    -Arabanınızın silecekleri, diğer tüm donanımları düzgün çalışıyor mu?
    -Evet demiş ve tek tek hepsini çalıştırmış açmış motoru bile göstermiş adam.
    Polis son kez ümidini yitirmiş bir ifade ile sormuş arabanızın teyibi çalışıyor mu?
    -Çalışıyor demiş şoför.
    Peki demiş polis; Mezdeke kaseti var mı?
    Şoför çok şaşırmış.
    -Evet o da var buyrun demiş.
    Polis, iyice şaşkın bir halde olan şoföre; tamam siz onu takın teybe ve sesini biraz açın demiş ve başlamış oynamaya.
    Şoförün şaşkınlığı daha da artmış ve dayanamamış sormuş.
    -Hayrola memur bey?
    Polis cevap vermiş:
    -Ee eşşek değilsin ya, artık takarsın bi 20 lira..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.