Şimdi Ara

Yerli arama motoru Yaani resmen tanıtıldı! İşte tüm detaylar: (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
6.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırf internet veriyor indirdim. Sonra da sildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipik bir mobil uygulama tuzağı. Zaten web'ten kullanılamasından belli. Ne o, ilerde web arayüzü eklenecekmiş, yersen! herkes cep uygulaması indirsin ki TCell konum, veri kullanım vs. bilgilerinize erişebilsin bunun için de YAAANI diye bir olta atmışlar. ve bazı arkadaşlar bunu Türkiye teknolojide devrim yapıyor diye algılıyor, TCell kağıt üstünde teknoloji firması diye geçiyor fakat asıl işi GSM operatörlüğü ki onu da tam yapamıyorlar, 16 sene TCell kullanmış gibi olarak neden TCell'i bıraktım sanıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    kardeş sen emeklemeden direk yürüdün galiba iyi kötü bir yerden başlamışlar işte

• Şimdi birincisi sitesi var, aramalar buradan yapılıyor:
    https://tr.yaani.com.tr

Uygulamaya buradan çekiyor. Aslında uygulama yok :)

İkincisi yandex mühendisi mart ayında turkcell ile birlikte "yaani" projesinde çalıştıklarını anlattığı makale var:

Yerli arama motoru Yaani resmen tanıtıldı! İşte tüm detaylar:

https://www.quora.com/Why-is-Yandex-isnt-very-popular-searching-engine-worldwide-despite-presence-of-international-version-yandex-com-and-innovations-in-Yandex/answer/Sergey-Aksenov

Aslında bir arama motoru değil bu. Arama motoru proxy si.

Örnek:

"FizyMusic": "http://www.google.com/shopping?q={q}"
    },

Fizy müzik için google kullanıyor mesela. Ve bing ile getiriyor. Olmayan birşey değildi. Hizmet için kullandıkları firma ise:
    http://us.ntent.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexterx -- 27 Ekim 2017; 14:17:15 >

• cinemaker kullanıcısına yanıt
    emekledik tabi ama başkasını emekletip de ben yürüyorum demedim.
  • TCell bir hizmet sunmuyor; sadece yeni çıkardığı bir app indirin diyor burada teknolojik bir çalışma veya ülkeye katma değer sağlayacak birşey yok, yeni faaliyete başlayan küçük bir firmanın teknolojik bir çalışması, desteklenmesi gereken bir çalışma değil, büyük bir firmanın sıradan bir app'i yerli arama motoru ismiyle ambalajlayıp pazarlama çalışması var.

• insanlar artık yemiyor =) interneti kapan siliyor uygulamayı.

• Eee yaaani ?

• yükledim 1 gb geldi, sevdim kullanıyorum

• Yerli arama motoru Yaani resmen tanıtıldı! İşte tüm detaylar:Yerli arama motoru Yaani resmen tanıtıldı! İşte tüm detaylar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuvvetMira27 -- 27 Ekim 2017; 23:13:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Tarık favorimdir.

Tarık iyiymiş.

• Şimdi bu kaynak kodlarını kullanır, daha sonra biraz daha gelişince kendi kaynaklarını üretir. Ama bu destek çıkmadan olmaz. Biz destek olalım da yapamazlarsa onların ayıbı olsun

• az önce bildirim geldi, 31 ekime kadar yaani üzerinden 5 farklı arama yap 1 gb hediye diye, yaptm ama daha gelen giden yok.

• Afeerin. İ harfinin noktasınıda nazar boncuğu yaptık mı tamamdır.
  • avea ve vodafone sınırsız internet verdi bir zamanlar ben türk telekom kullananıyorum 5 sene oldu sınırsız internet 4gb sonrası hız düşüyor ama idare ediyor türkcell hiç vermedi böyle birşey ancak para peşindeler

• quote:

Orijinalden alıntı: maczone

quote:

Orijinalden alıntı: MrBlackEagle

Şimdi bu kaynak kodlarını kullanır, daha sonra biraz daha gelişince kendi kaynaklarını üretir. Ama bu destek çıkmadan olmaz. Biz destek olalım da yapamazlarsa onların ayıbı olsun

Benim bu konuya zaten itirazım yok. Mesajın ilk başında da bu işin zorluğundan bahsetmiştim. Google ve Yandex desteği ile başladıktan birkaç sene sonra tamamen bağımsız olacaklarsa benim içinde çok iyi olur. İmzaladıkları sözleşmelere göre sürekli olarak bu iki arama motoruna bağımlı kalacaklarsa o zaman yeni bir arama motoruna ihtiyaç yok.

Çin'in Google'ı olarak bilinen Baidu'da başlangıçta Google verileriyle başlamıştı ama Baidu şu an Çin'de ve yakın ülkelerde lider konumda ve tamamen bağımsız olarak çalışıyor. Turkcell'in arama motoru da böyle bir hedefle ilerleyecekse herkesin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

İnşallah dediğin gibi olur. Tam destek çıkmalıyız.
    Tek sorum, bu uygulama neden sadece telefonlara çıktı? Neden web sitesi olarak arama yapamıyoruz veya bilgisayara program olarak yükleyemiyoruz?
    Bu yanı çok kötü

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi bu kaynak kodlarını kullanır, daha sonra biraz daha gelişince kendi kaynaklarını üretir. Ama bu destek çıkmadan olmaz. Biz destek olalım da yapamazlarsa onların ayıbı olsun

Benim bu konuya zaten itirazım yok. Mesajın ilk başında da bu işin zorluğundan bahsetmiştim. Google ve Yandex desteği ile başladıktan birkaç sene sonra tamamen bağımsız olacaklarsa benim içinde çok iyi olur. İmzaladıkları sözleşmelere göre sürekli olarak bu iki arama motoruna bağımlı kalacaklarsa o zaman yeni bir arama motoruna ihtiyaç yok.

Çin'in Google'ı olarak bilinen Baidu'da başlangıçta Google verileriyle başlamıştı ama Baidu şu an Çin'de ve yakın ülkelerde lider konumda ve tamamen bağımsız olarak çalışıyor. Turkcell'in arama motoru da böyle bir hedefle ilerleyecekse herkesin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

İnşallah dediğin gibi olur. Tam destek çıkmalıyız.
    Tek sorum, bu uygulama neden sadece telefonlara çıktı? Neden web sitesi olarak arama yapamıyoruz veya bilgisayara program olarak yükleyemiyoruz?
    Bu yanı çok kötü

İnşallah.

Neden telefonlara çıktı ve web sitesi yok bilmiyorum. Konuyu sanırım Turkcell mühendisleri takip ediyor web üzerinden de arama sağlanan ve kaynak kodda Google ve Yandex'in rahatlıkla görülebildiğihttps://tr.yaani.com.tr adresini uygulama dışı erişime kapattılar. Bu durumu hiç iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum. Bu durumu ilk paylaştığımda isteseler bunu kapatırlardı ama kapatmaya gerek duymamışlar demiştim sanırım kapatmayı unuttuklarını yeni fark ettiler. :)

İnşallah en yakın zamanda açılır ve onu kullanmaya başlarız

• Al google dan sonuclari olsun sana yaaaani. sonra baktin yemiyor sadece uygulamadan arama yapmaya cevir isi. sanki sniffingle anlasilmiyor uygulama olunca. hala daha burda savunanlar var birde

kaldi ki kisisel bilgilerimi google a versek en fazla reklam/spam derdimiz olur. turkcell e kaptirirsak iki gun sonra birilerinin isine gelmeyince kapina polisi dayarlar keyiflerince.

• Yakında googleyi yasaklarlar buna da basarlar sansürü hiç bir haberi bulamayız artık hadi hayırlı olsun.

Ayrıca yaani diye isim mi olur? Bizim ülkedeki vizyon bu kadar işte harf tekrarı yapınca sokak ağzı ile yazınca havalı filan oluyorlar teknolojik oluyorlar.

• eskiden yerli mali haftasi/gunu diye bir olay vardi,noldu ona sonradan,duyan bilen varmi?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.