Pratiklik önemli çöp konteyneri gibi her köşe başında olacaksa ok. Elimizde şişeleri biriktirip ta markete gideceksek işimiz var. |
Yerli depozito iade otomatları göreve hazır (3. sayfa)
-
-
Neden iade paraları bir bankada tutuluyor. Muhtemelen o banka 50-100 TL olmadan o parayı ödemeyecektir. Haliyle milyarlarca lira ile bankayı mı kurtarmaya çalışılacak diye düşünmeden edemiyorum. Mesela benim İstanbul kartıma yüklensin o para bende hemen kullanabileyim.
-
25 kuruş için kılımı kıprdatmam... tüm şişeler çöpe gitmeye devam edecek demektir.
-
Önlerinde Suriyeliler bekler ve tanesini 50 kuruşa satın alır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İBB bi ara hem plastik hem teneke dönüştürüp akbile iade sağlıyordu. Bizim fakülteye de otomat gelmişti. Ara sıra makine sıkışıp kalsa da iyi bir şeydi. O zaman teneke 9 kuruş veriyordu. Şimdi 25 kuruş çok az olur.
Hedef plastik atığı azaltmaksa 500 cc cam şişe için ortak bir tasarım oluşturulmalı. Bütün firmalar 2-3 yıl mühlet sonrasında bu şişeye geçmeye mecbur bırakılmalı. Kullandıktan sonra da şişe otomatlara iade edilebilmeli.
-
Halka arzcı fakir aç türk milleti kavga eder o 25 kuruş için orayı patlatırlar
Depozito iade vergisi gelir kesin. Verin çöp toplayanlar nasiplensin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle bu işi belediye üstlenecek Istanbul karta yüklenecek anında. İnsanlarda toplu taşıma da kullanacak olay bu kadar basit. Hafta sonu kamyonla atık yağ ve plastik toplayan belediye kamyonu vatandaştan geri dönüşümü alırken Istanbul karta yükleme yapabilecek bir sistem kurmalı. Daha fazla teşvik olur bunları düşünebilecek vasfa sahip olmak lazım. Sistemin olmadığı bir ülkede vasfında önemi yok günü kurtaralım yarın Allah nasip ederse yaparız böyle gelmiş böyle gider
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 23 Haziran 2024; 12:49:43 >
Ya bunlar dolaylı da olsa para görmeyeceği bir iş için kılını kıpırdatır mı zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evi hariç her yere çöp atar insanımız, şaşmaz.
-
Alacağım ürüne depozito parası ödeyecem sonra onu otomata atıp aynı parayı alacam. Ne anladım bu işten? Ayrıca, otomatın vereceği iade tutarı yol parasını kurtaracak mı?
Biz çocukken de vardı bu.. Ama biz markete götürürdük.. Kola, gazoz, soda şişeleri depozitoluydu, yanında "Depozitoludur" yazardı.. Ama o zaman depozito ücreti iyi paraydı, bir şişe götürüp bir ekmek falan alınıyordu.. Şimdi bir ekmeğin 10 lira olduğunu düşünürsek, e depozito ücreti de 10 lira olmayacağına göre, para etmeyeceğinden, millet yine çöpe atar, götürmeye üşenir.. Çöp toplayanlar belki toplayıp götürür.. Bu sefer de değişen bir şey olmaz zaten.. Kendiliğinden uygulama iptal yani.. Ekonomiyi düzeltin önce ekonomiyi.. 10 lira bile para değil şu zamanda.. Ancak bir ekmek veya bir pet şişe su alırsın.. Dilenciler bile "50 lira versene" diyor yav..
-
5 tl den düşük olursa uğraşmam çöpe basket atar geçerim.
25 krs küfür gibi :D
Hollanda'da :
Büyük pet sisiler (1lt 2lt vs) 25 cent yani bir euronun dörtte biri
Küçük plastik petler 250 ml 500 ml)ve çok saçma teneke kola ve iceceklerin(200ml 333mlt birada 500 ml) 15 cent
Plastik olayı hadi okey. Kapağı bar bitince kapatiyorsun ve temizce pir plastik torbaya koyuyorsun dolunca götürüyorsun veriyorsunda bu teneke olanların ağzı kapanmıyor yapış yapış iğrenç bir şekilde elin işlemden sonra fena kirleniyor.
Birde burda yani NL de bu sisileri sisteme verdikten sonra sana makina fiş veriyor. Eğer alışveriş yaptinsa alisveris sonrası kasada bu fişi verip toplam ödeyeceğim miktarın üstünden dusutturuyorsun. Yok alışverid yapmadinsa o fişi alıp sonra başka bir zamanda kullanabilirsin yok para istiyorsanda sirada bekleyip sıra sana gelince bişi berip kasiyerden karşılığı olan parano geri alabiliyorsun.
Bu arada 25 kuruş az. Arkadaşın dediği gibi en az 1 tele olmalı . Bana sorarsanda biyuk petlerde en az 5 tl küçük petlerde 2 TL olmalı.
Ben 12 li soda alıyorum pet depozitonun fiyatı sodadan daha coga geliyor o kadar yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
25 kuruşa kimse o ameleliği yapmaz bari 50 kuruş olmalı..
25 kuruş nedir yahu. Bedavaya çekçekçi yapacaklar milleti. Amaç geri dönüşüm ve doğa falan değil tamamen birilerinin zengin olması için kılıfına uydurulmuş bir sistem olduğu çok belli.
-
25 kuruş olmasının sebebi muhtemelen üretici şirkete de şişe üstünden garanti ödeme falan vardır. Atıyorum örneğin şişe başı 2 liraysa vatandaşa 25 verir üstünü şirket alır
-
Tutar çok düşük, kimse uğraşmaz bununla. Hal böyle olunca gerçek amaç ne diye düşünüyor insan.
-
Depozito ücreti olmazsa sokaklar daha da şişe ile dolar, doldu da. Geçen hafta gördüm daha, adam Salda Gölü'nün kumsalına bırakmış şişesini!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X