Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (551. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Tuncer YAMAN , Cevdet141 , TheMuyu
3 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.045
Cevap
281
Favori
461.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
35. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 11.11.2024)
Giriş
  • Valla hızlı servis aracıda vardı birkaç tane minibüs. Ama bizim insanımız genel olarak sabırsız. Mesela öğle arası girdi. Dönüşümlü çalışıyorlar. 15 dakika yemek molası verdiler. Ona bile laf söyleyenler oldu. Tamam daha tam anlamıyla bir servis noktası görünümünde değil. Ben benim danışmana bana sıra gelince hocam geç yemeğini ye ben dışarıda beklerim araçla ilgileniyormuşsun gibi dedim. Yazık günah. Adamlar ellerinden geleni yapıyorlar. Ayrıca aracıma şu oldu bu oldu diyenler var serviste yaptınız diyenler var. Arkadaşlar araçları daha incelemeye almadan her yerini içini dışını sisteme resimlerini yüklüyorlar. Sonra sizinle oturup sorunları konuşuyorlar. Birebir. Sonrada kaydı oluşturup formu imzalayıp eve gidiyorsunuz. Yahut bugün çıkar diyorlar bekliyorsunuz. Bekleme alanı evet kötü. Ama herşey yavaş yavaş. Ring yapıyorlar. Hiçbir kaba davranış görmedim. Garip garip davrananlara bile öyle sabırlılardı ki. Bu bir yere kadar devam eder yıpranırlar elbette. Aracını getirmişte 30 dk geçmiş niye saat vermişler. Ben kaç kere aracımı servise götürdüm. Hepsinde sarkmalar olur hastanelerde de bu durum böyle. Adamın ayna kapağı düşmüş. Diyorlar ki hasar var burda bu ücretli değişir. Ona bile tepki gösteriyordu niye ücretsiz kapak takılmıyormuş verilmiyormuş. Yolda giderken düşmüş bilmiyormuş. kaza yok diyor. Gittim baktım bariz vurmuş. Öbürü başka birşey hep insanlar sabırsız. Ben memnun kaldım şahsen. Atölye kısmına da baktım. Pire gibiler valla araçlar kalkıyor iniyor. O yüzden ilgilenen arkadaşa da ordakilere de Allah sabır versin. Ben kendilerine de sabır dileklerimi diledim. Şimdi inşallah giderkende fırsat bulabilirsem birkaç kilo baklava alıp götürücem. İlla ki yüzde yüz kimse memnun edilemez. Ama bu kadarda insanlara yüklenilmez. He ilerde sorun yaşayabilir miyim. Elbette yaşayabilirim kul yapısı bu. Hak aramak talep etmek başka birşey. Bunu yüksek tondan dile getirmek farklı. @Tuncer YAMAN

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Bir bakalım, teşekkürler
  • Tuncer YAMAN kullanıcısına yanıt

Merhaba,Togg ile Nürburgring pistinde şampiyon olmuş Türk pilot 2 tur test sürüşü yaptı.Hemde yağmurlu bir güne denk gelmişti.İşi bu olan kişinin aracın yer tutuşu,yola tutunuşu vb özelliklerine verdiği tepkilere ve söylediği şeyleri izleyin.Bu konuda bu araç gerçekten de iyi işler çıkarmış.

Sekizsilindiryoutube
    Misha'nın Togg videosu da yayında; https://www.youtube.com/watch?v=y7hz_WEvIyA Dün yayınladığımız Togg ile 10 günde 5.000km Avrupa Turu'nun ana amacı, Togg'u dünyanın en ünlü ve önemli pisti olan Nürburgring'e götürerek tur attırmaktı. İşte şimdi Emir Aşarı'nın pilotajında Togg ile yağmurda 2 tur atacak ve Togg'un böyle bir pistte neler yapabileceğini göreceğiz. Bu arada Misha Charoudin de Togg'u kullandı, onun videosu saat 20:00'da kendi kanalında. Umarız videomuzu da beğenirsiniz. İyi seyirler. Togg ile 10 günde 5.000km Avrupa Turu videomuz; https://youtu.be/lOYXXDLJR1I
    https://www.youtube.com/watch?v=-kdLAPaxvCU&ab_channel=Sekizsilindir
  • Togg yıllık bakım ücreti nedir? Nelere bakılıyor/değişiyor?
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    2 yıl yada 40bin km olunca gidiyorsunuz.
    Fren hidroliğine bakılıyor, polen filtresi değişiyor der giden arkadaşlar. Bir de genel kontrol gerekli güncellemeler falan.
    Yanlış hatırlamıyorsam 4900 yada 5900 tl.
  • Tuncer YAMAN kullanıcısına yanıt

O zaman şu aracın kredisi bitsin şart oldu Togg almak. Millet fransıza almana laf söyletmiyor. Saçma sapan menzilli araçlara, donanımsız çöplere 2 milyon vermeye sıraya geçiyor. Arkadaş daha fazla donanım ve yerli araç sıfır faizli krediyle 2 milyon altına veriliyor kimsenin umurunda değil hayret.

Nasıl umurunda değil, geçen ay en çok satan üçüncü araç olmuş. 1.9M fiyatıyla ilk üçe girmesi büyük başarı, BYD ve diğer firmalar Kasım'ın ikinci yarısına daha iyi kampanyalarla girmezse yine ilk üç görülebilir. Finansal koşullar iyileşir ve sorunlar çözülmeye devam ederse bu ivme devam edecektir diye düşünüyorum. Ama hala pahalı bir araç, satış listelerinde ilk sıralar daima daha ekonomik araçların olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 14 Kasım 2024; 11:12:55 >
  • Arka yolcular için kafalıklara ekran takılabiliyor mu? Öyle bir orijinal aksesuar var mı?
    Şimdiye dek hiç görmedim. Orijinal zaten yok öyle bir aksesuar.
    Ama illaki birşey uydurulabilir🤷🏼‍♂️
  • V2 uzun menzil T10X’i geçen hafta teslim aldık. Araçta 1.5 sürümü mevcut ancak sorunlar devam etmekte.

Araç şarj olmuyor, sürekli DTC sıfırlayıp yeniden başlatıyorum ve bunu bir kaç kez yapmam gerekiyor. Hem AC’de hem de DC’de durum maalesef aynı.
    Şarjı zor bir şekilde başlattıktan sonra hemen kapıları kilitlemem gerekiyor, kapıyı açtığım an şarj kesiliyor.

Trafikte enerji arızası veriyor, 1-2sn sonra ekrandan kayboluyor ancak vitesi o sıra N’ye alıyor, tekrar D’ye alıp haraket etmem gerekiyor.

Navigasyon uygulaması sürekli açılıp kapanıyor, açıldığında haritayı dahi göstermiyor, kaldırıp tekrar indirdim ancak durum maalesef aynı.

Ambiyans ışıkları ve ayak lambası bazen açılıyor, bazen açılmıyor.

Tavan ışıkları kapıyı açtığımda bazen açılıyor, bazen açılmıyor.

İmmobilizer hatası alıyorum, anahtarın pilini değiştirdim ancak çözülmedi.

Araca yeni binmeme rağmen uyku ve yorgunluk uyarılarını veriyor.

Aracı çalıştırma sırasına çok dikkat ediyorum, ancak bu sorunlar ile hep karşılaşıyorum. Araç gerçekten güzel ve eğlenceli, ancak sorunları can sıkıyor.

Bu sorunların çözümünü bulan var ise cevap bekliyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhankarabudak36 -- 14 Kasım 2024; 11:38:21 >

• ayhankarabudak36 A kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam. güle güle kullanırsınız inşallah sorunları giderildikten sonra.

şarj sırasında kapı açma konusu dikkatimi çekti. ben bunu bir şarj istasyonunda yaşadım, otopriz diye birşeydi sanırım adı. 5 kere şarj kesildi, baştan başlatmak zorunda kaldım. şarja başladıktan sonra aracı kilitlesem ya da kilidi açsam hemen kesiyordu. kapıyı açınca kesildi ilk zaten. şarj sırasında araca en ufak müdahalede kesiliyordu. anladım ki bu şarj istasyonunun en ufak elektrik dalgalanmasında kesilmeye ayarlamasından kaynaklanıyordu.

trugo en iyisi, o dahil başka hiçbir markanın şarj istasyonunda olmadı bu. en yakıt kullandım watt kullandım birçok farklı marka uzun yolda denk geldi ama hiç öyle bir şey yaşamadım otopriz haricinde. eğer onu kullanıyorsanız değiştirmeniz gerekir. ama trugoda da sorun oluyorsa sorun araçta muhtemelen.

immobilizer hatası verince anahtardan kilitleyip açarsanız araç içindeyken, düzeliyor. reset atmanıza gerek kalmıyor.

enerji arızası ve diğerleriyle ilgili servise gitmeniz gerekiyor maalesef.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Bütün istasyonlarda sorun var maalesef, diğer sorunları idare edebiliyorum ama şarj konusu gerçekten yoruyor.

İlk hafta hiçbir sorun yoktu aslında, 3-4 gündür başladı bu sorunlar. ZES’e takıp arabanın içinde oturabiliyordum veya kilitleyip gidebiliyordum. Ancak şimdi arabanın dışında acaba şarj devam edecek mi diye beklemede oluyorum sürekli.

Dediğim gibi araç çok güzel, çok konforlu, bu fiyatlara alınacak en iyi araç belki de, keşke bu sorunlar ortadan kalksa.

• TOGG V1 araç için kışın en optimal ısıtma ayarları nedir? Araç hafta içi eşimde çocuğu sabah 8 gibi okula bırakıp işe gidiyor. Gelecek pazartesiden itibaren planlama yapmayı düşünüyorum. Daha önce çok konuşuldu ama bir kez daha tekrar edebilirmiyiz.
    - önce A/C kapalı olacak sanırım
    - sıcaklığı 28 gibi yüksek mi seçmeliyim daha çabuk ısıtma için 24 de seçsem dış sıcaklık daha düşük olduğu için farketmez mi?
    - Auto A/C açık mı olmalı kapalı mı? Açıksa 3 kademeden hangi fan seviyesini kullanıyorsunuz? Açık olunca sanırım ısı ayarı dışında bir değişiklik yapılmıyor. Otomatikte ayak ve cam çıkışları mı çalışıyor.
    - Auto A/C kapalı kullanım ise sıcaklık ve yön dışında yapılacak ayar yok sanırım ama çok sıcak da olmaması için Auto da kullanmak daha mı mantıklı?
    Bu arada İzmir’de kullanıyorum. Planlamada ilerde camlarda buzlanma olursa ekstra bir şey yapılabilir mi? Biraz karışık oldu kusura bakmayın teşekkürler şimdiden

Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın inşallah.
    Servise gitmeniz gerekiyor Bence. Bu kadar arıza ve süreklilik arz etmesi normal değil. Belliki yazılım sıkıntılı. Daha büyük birşeyler yaşamadan servise gidip aracı vermeniz en iyisi. Randevusuz falan dinlemeyin gidip bırakın, birkaç gün sonra araya sıkıştırıyorlar. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İzmir serviste böyle opsiyonumuz var🤷🏼‍♂️
    Geçmiş olsun. Tez zamanda sorunlar çözülmüş halde sefasını sürersiniz inşallah🙋🏻‍♂️

servise götürün normal değil bunların hiçbirisi yazılımda bir problem var gibi duruyor insanların yaşadığı sorunların hepsi sizde toplanmış asla normal değil

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, ben Haziran ayından beri kullanıyorum, biraz tecrübe edindim diye düşünüyorum. Bir sefer dahi sigorta sök/tak vs uğraşmam gerekmedi.

- Ac şarjda kapı kilitleri açıldığında aracın şarjı kesmesi normal, bu şekilde ayarlanmış zaten. Dokunmazsanız 5-10 saniye sonra tekrar başlıyor. DC'de kesmemesi lazım, ben aksesuar modunda şarj ediyorum ve kapıları kilitleyip açmam bir sorun teşkil etmiyor.

- Trafikte enerji sistemi arızası hiç almadım. Size tavsiyem bu hatayı aldığınızdan alt orta ekrandaki, en sağ üstteki üç çizgi - Araç - Yazılım menüsü - Durum bölümünden aşağı doğru kaydırıp hatanın ne olduğuna bakmanız. Enerji sistemi hatası jenerik bir hata, siz immobilazer veya elektronik park freni sebebiyle alıyor olabilirsiniz. İmmobilazer hatası ise, anahtarın pilini değiştirmeyi ve pile temas eden metal ayakları biraz esneterek tam temas eder hale getirmeyi deneyin.

- Navigasyon herkeste ara ara çöküyor, buna yapacak birşey yok, güncellemeler ile düzelecektir.

- Ambiyans ışıkları bende çalışıyor, ayak aydınlatma bölümü deiğiniz gibi çok tutarlı değil. Bu da güncellemeler ile düzelecektir.

- Arabayı anahtarsız giriş ile değil, anahtar ile açıp tavan lambaları çalışıyor mu dener misiniz? Tabii karşılama ışık ayarlarının açık olduğundan da emin olun. Ben tavan aydınlatmaları ile ilgili sorun yaşamıyorum.

- Araç, sürüş kriterlerine göre yorgunluk uyarısı veriyor. Yolda telefon ile oynayıp gözü yoldan ayırmak, aracı şeridin içinde bir sağa bir sola doğru kaydırmak, gözleri çok kırpıştırmak gibi parametreler ile uyarı veriyor. Süre çok sonraki kriter. Şarj dışında hiç durmadan 800 km yol yaptığım oldu, ben henüz o hatayı hiç görmedim. Daha dikkatli kullanın ve gözü yoldan ayırmayın :)

Aracı çalıştırırken hiç dikkat etmiyorum, işim varsa fren+start ile direkt çıkıyorum. Klimayı kapat, beklemeye almadan önce kapıyı aç vs bunlar iç rahatlatıcı hurafeler. Hata verecekse veriyor.

Şimdiye kadarki kullanım tecrübelerim bana şunları söylüyor;

- aracı kısa süreli parklarda bile hazır modda kilitleme. Bunu ne zaman yapsam bir sonraki park etme esnasında hırsızlık alarmı devreye giriyor.

- Aracın bagajını vites sürüş pozisyonunda (D) açma/açtırma. Açmak gerekiyorsa P moduna al. Mümkünse menüden kendin aç/kapat. Bu durumda bir sonraki park esnasında müzik sisteminden yüksek hışırtı sesi geliyor ve uygulamaya veri akışı kesiliyor.

- Aracın kilidini açtığında önce şoför kapısını aç, önce bagajın açılmasını sevmiyor :) Bu da yukarıdaki hataya sebep oluyor.

- Aracın içinde pet şişe su vb bırakma. Çocuk ve canlı algılama hatasını tetikliyor.

- Boş koltukların kemerlerini takılı bırakma.

- Araç selektör yapmıyorsa durmaya gerek yok, yolda giderken far menüsünden kısa farları kapat/aç. Farlar kapanmayacak ama selektör düzelecek.

- Yağmur sensörünü sıfır konumunda tut, ihtiyaç olduğunda auto'ya al.

• froce1903 kullanıcısına yanıt

Aracın klima sisteminde hiçbir ayar yapmanıza gerek yok. İçeriyi istediğiniz sıcaklığa getirmiyor sistem, dış ısıya göre 22-23 dereceye getirecek şekilde otomatik olarak ısıtıyor.

Siz sadece araca bineceğiniz zamandan 15-20 dk öncesine zamanlamayı kurun.

Umarım çok yakında ısıtma ve buz çözme gibi diğer uzaktan uygulama ile yapabileceğiz.

Bence servise randevu alın ve götürün o anlık yapılabilecek olan birşey ise yapsınlar ve deneme yaparsınız. Tüm hataların olması üzücü. Birde şarj istasyonlarının verdiği akımı bence cihaz dengeleme yapmıyor. Yani obc de problem mevcut gibi duruyor.

• VethekBK V kullanıcısına yanıt

Çok güzel yorum

Baklavayi unutmayin

Baklava önemli

• 
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.