Şimdi Ara

Yerli otomobilin iki boyutlu çizimleri tamamlandı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
0
Favori
16.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öyle bi sahne canlandı gözümde
  • Dünyanın parasıyla alınan SAAB üretim hatları ve prototiplere ne oldu?
  • bazıları hala seçim masallarını gerçek sanıyor gerçekleri görenleri hain diye çamur atıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Egeayı bırak elektrikli otonom bir aracı megane fiyatından bile alamazsınız. Bugünün şartlarıyla takribi en düşük 200-250 bin aralığında olur fiyatı.
    hakısınız . Bizim yapacağımız elektrikli araba ile megane karşılaştırılamaz.
    Ama nihayi sonuçta vatandaş araba alacak

karşısında 2 seçenek var

1- Egea: benzinlisi 75.000 diyelim dizeli de 95.000
    2- Yerli arabamız 250.000 tl.. elektrikli ve çok ucuz yakıyor

hangisini alırız biz? Kafa hemen diyecekki 250.000 tl verip ucuz binmek mi? 75 veya 95.000 verip 10 sene benzin parası mı vermek?
    Bizim amacımız şu anda direk UCUZ ARABAYA binmek ister elektrikli ister benzin isterse tüp veya SU ile çalıssın.

Geçim şartlarımız çok zor araba ucuz olsun da ne olursa olsun günümüz mantığı bu

Ama amerika öylemi? Tesla 35.000 USD ama 33.000 USD'a Mercedes C220 alabiliyorsun.

• cosef kullanıcısına yanıt
    Şahsi kanaatim elektrikli bir araç yerine hybrid tercih edilmesiydi. Şehir içinde kısa mesafelerde şarj ile gidebilecek bir plug in hybrid çok çok daha mantıklı bir tercih olurdu Türkiye için. Hem yerlilik oranını oldukça yukarı çekerdi bu durum hem de üretim maliyetlerini oldukça aşağıya çekerdi. Şu an itibari ile yapılacak araç vatandaşlarımız açısından zaten ulaşılabilir olmayacak ve eğer ihracat boyutunda da başarı sağlanamazsa ki zor görünüyor ölü doğmuş olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Şahsi kanaatim elektrikli bir araç yerine hybrid tercih edilmesiydi. Şehir içinde kısa mesafelerde şarj ile gidebilecek bir plug in hybrid çok çok daha mantıklı bir tercih olurdu Türkiye için. Hem yerlilik oranını oldukça yukarı çekerdi bu durum hem de üretim maliyetlerini oldukça aşağıya çekerdi. Şu an itibari ile yapılacak araç vatandaşlarımız açısından zaten ulaşılabilir olmayacak ve eğer ihracat boyutunda da başarı sağlanamazsa ki zor görünüyor ölü doğmuş olacak.

Doğru bir yorum..

• Yaw Ustadlar Neyin Tartismasini Yapiyosunuz Yazmiyayim diyorum ama okudukca afakanlar basiyo bu son uc - dort yilin en guzel KOLPASI ureten zati - muhteremi yaraticiligindan oturu elinden opmek isterim olmaz yaa hadi oldu diyelim bu ne oldugu belli olmayan sozde araç piyasaya cikarsa Elalem coktan Marsa yerlesmis olur Yada en kotu ihtimalle ucan araclar piyasada olucagindan kimse yuzune bakmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli hainlerimiz is basinda hemen cok bilmislige baslamislar unutmayin daha dune kadar insansinsiz havaracimizda yoktu helikopterimizde turkiyenin nerden nereye geldigini goremiyorsunuz turkiyede hersey gelisti bir sizin beyinleriniz gelismedi

• Yerli elektrikli otomobilimiz goklerde degil miydi ben mi yanlis hatirliyorum?
  • Bu araba torunlarım olunca piyasaya sürülür artık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

10 yıllık hikaye değil bu, haber kanallarını sen benden iyi bilirsin yalan olsun dolan olsun ya da ne olursa olsun tiraj için para için can attıklarını çok iyi bilirsin. O yüzden 10 yıldır yazılanlar çizilenler hikayedir, araç ne zaman yapmaya başladık elimizi taşın altına koyduk, Saab ile anlaşma yapıldı o gün ciddi adımlar atıldı birkaç yıl öncesine dayanır ama orada da bize oyunlar oynandı, tak fikri üretim haklarını aldık çok geçmedi Saab Nevs adında elektrikli aracını çıkardı neden, nedeni gayet açık Saab Nevs şirketi ile elektrikli aracı sürüp bizim işimizi bitirmek istediler sonra benim arabam onun arabası diye Dünya 'ya reklam ol dur, bu işi kenara attık ama bu 42 milyon euro 'luk anlaşmadan bilgi birikimini aldık sonuçta ortada yıllardır olan bir aracın bütün detayları elimizde idi ve nevs firması bizden önce aynı araç üzerine elektrikli aracı sürebildi piyasaya ama onlarda satamıyorlar onlar bizden önce yaptıkları halde pazara giremiyorlar ar ge çalışmaları deneme çalışmaları bu kadar kolay işler değil bu işler bir araç yapacaksın ve iki sene sonra cart piyasaya süreceksin ya sorunlar çıkarırsa piyasada bunun önünü nasıl kapatacaksın marka değerin yerle bir olmayacak mı olacak o yüzden nevs firması hala aracı yaptım dese de piyasaya süremiyor işte ilgili haberleri araştırır öğrenirsin ne durumda olduklarını.

Gelelim bize biz de bu projeden bilgiyi aldık fikri aldık ve kendimiz yeniden yapmak için yola koyulduk ardından beş babayiğit ile imzalar atıldı 10 milyar dolar imzalar atıldı projeye destek verilecek para birimi ve sonra a.ş. şirketi kuruldu ama bunun hemen öncesinde de Bosch 'ta Almanya 'da önemli bir birimde olan ceo 'larını otomotiv a.ş. 'nin başına getirdik işte bu zamandan sonra atılan her adım somut ciddi ve önemli bir hal oldu o da 2017 2018 zamanları ve son haberlerde devlet 2019 sonuna kadar milletimizin karşısına somut ciddi bir prototip ile çıkacağız dendi ha tutamazlarsa sizler yine haklı olacaksınız ama yapılan hamleleri hele hele son iki yıl da yapılan somut adımları görmeden hala yazıyorsanız sizin amacınız algı ve alay etme ve akp gitsin kafasından öte gidemez, bu yüzden bilgi sahibi olun öyle gelin hele hele içinde bazıları demez mi ben makine mühendisiyim böyle bir şey görmedim diye senin ben makine mühendisliğinden şüphe eder geçerim, kağıt üstünde makine mühendisleri de varmış aramızda ne yazık ki, ve en son da çizimleri için birkaç kişi var bunlardan birinin twitter adresini vermiş arkadaşımız adamın yaptıklarını görmeyip hala bık bık yapıyorsa birileri onlar zehirin etkisinden nefes alırlar bu kafa ile ve araç yapıldı artık aracın giydirilmesi ile şuan uğraşılıyor Erdoğan 'ın karşısına iki kere çıkıldı son hali gösteriliyor siz kalkmışsınız 2 boyutlu sonra 3 boyutlu diye goygoy yapıyorsunuz. Şuan aracın son eksikleri olan otonom özellikleri ekleniyor ve dış giydirme nasıl bir görünüme sahip olacağı üzerinde ilerleme yapılıyor ve prototipte 2019 sonuna kadar inşallah milletin huzurunda takdim edilecek bu kadar şeye rağmen bunları görmeyip eğleniyorsanız zamanı gelince sizleri foruma çağıranları burada o biçim görürsünüz. Esas kenarda bekleyenler kimlermiş o zaman anlarsınız ve ne kadar az olduğunuzuda öğrenmiş olursunuz.

Ha bu arada ben hep buradayım bir yere gittiğim de yok. Komutanım değilsin ikide bir sana direktif vereyim.

Alıntıları Göster
    ”2019 sonuna kadar milletimizin karşısına somut ciddi bir prototip ile çıkacağız dendi” hala inanıyormusun kardeşim benim. 2019 sonu oldu aralık ayına girecez Ne var ortada? Ah be ah be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycihan -- 13 Kasım 2019; 22:40:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baycihan

Suratlarına saplı ekmek tahtasıyla var gücümle vurmak istiyorum.
    Otomatiğe bağlamışlar yılda bir iki kere yazılmazsa ayıp oluyormuş.

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Hocam o yerli uzay mekiği idi.Karıştırdınız herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baycihan

”2019 sonuna kadar milletimizin karşısına somut ciddi bir prototip ile çıkacağız dendi” hala inanıyormusun kardeşim benim. 2019 sonu oldu aralık ayına girecez Ne var ortada? Ah be ah be...

Alıntıları Göster
    Sen haberleri takip etmiyor musun! Belli. 31 Aralık 'tan önce görüşürüz. :) Azıcık haber ara kuru kuru yaşama bu hayatı, Aralık ayında prototip için görücüye çıkacağız diyor, Gürcan KARAKAŞ kim o koca Bosch 'ta bir zamanlr Ceo olarak görev yapan ve koca Bosch 'un ona inanıp cio 'luk görev verdiği adam. :) Boch 'un bile inandığı adamamı inanayımmmmmmmmmmmmmmmm size mi kuru kuru yaşayan birilerine. :)

• Arkadaşlar o kadar cevap yazılmış kimsede çıkıp 2d resimmi kaldı dememiş. 2d ler tamam demek bence başlamadık demenin cahilcesi.

Hiç mi tasarımcı yok aramızda, hadi herşeyi geçtim mantıkende herşey 3d çizilirken 2d çizimlerle kim uğraşır.

Şimdi tasarımcı bir kişi olarak şunu çok net söyleyebilirimki bu haber doğruysa bakan yalan söylüyor. Yıl 2019 olmuş 2d tasarımdan 3d tasarıma imal edilebilir bir araba çizimi aktaracak bir mühendis yoktur koca 80milyonda. 2d den 3d ye geçiş diye birşey olamaz bu devirde mantıken. Tamam 3d programlar yokken 2d tasarımlar yapılırdı. Ne zaman 3d programlar çıktı 2d ler doğal olarak 3d ye aktarıldı. Ama şimdi bir araç yapmak için 2d den başlanmaz. 3d yapılır tasarım biter bütün 3dler imalat için 2d ye aktarılır.

Zaten araba üretimi için bu kadar geri kalmış bir ülke olarak tersine mühendislikle başlamak çok daha doğru olurdu. Kaba bir prototip kütükten dış dizayn sonra içini doldur.

Kısaca ya ben 10yıldır tasarımcı değilim, yada bu işleri bilen kişi buraya yorum yapmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Escapetolife

Jetfadıl bile 2d çizimi geç 1:1 maketini yayınlamıştı.
    Araba maket değil gayet prototipti vw ye yaptırmış diye söylenti vardı o dönemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

maket değildi, canlı canlı giden arabaydı fuarda gördüm, (2000 autoshow) lotus firmasına çizdirdi, hatta o segmenti ilk bulan jet fadıldı, mini MPV. honda jazz ve mitsu colt o arabanın küllerinden "çalınmıştır". dönemin mason zengin aileleri ve basınlarından aydın doğan çok şereflisi ve havarileri tarafından elbirliğiyle yok edildi, tıpkı devrim arabalarına yapıldığı dönemdeki gibi. basının götü başı ayrı oynardı, reyiz bunları güzel hizaya getirdi, o yönden çok takdir ederim. başkada bir şeyini sevmem..

Alıntıları Göster
    Ondan sonraki tüm devremülk otel bilmem ne projelerindeki mağdurlar ??

• Yerli araba goklerde

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.