Şimdi Ara

Yeşil pasaport hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler dh kullanıcıları.Benim babamdan dolayı yeşil pasaportum var.Bu dönem iş için başvurduğum yerden kabul mesajı aldım.Ama sorun şu ki sigortalı olarak çalışacağımdan dolayı yeşil pasaport hakkımı kaybediyorum.sormak istediğim,eğer işten çıktığım zaman yani sigortam kapanınca tekrar yeşil pasaportumu kullanabilicek miyim ? Birde eğer işe başlarsam emniyet genel müdürlüğüne bir bilgi vermem gerekiyor mu ? Pasaportumu dondurun veya kapatın tarzında ? Şimdiden teşekkürler..

• Takip.
  • Benim bildiğim yeşil kartı 18 yaşına kadar yada 25 yaşına kadar eğer öğrenciysen kullanabiliyorsun.
  • evet kariyer.net aracılığı ile yaptım.Hergün girip inceliyordum denk geldiğim bir iş ilanına cv gönderdim ve olumlu cevap geldi.Bildiğim kadarıyla kariyer.net ve secretcv büüyk şirketler tarafındanda kabul gören siteler.İyi bir şekilde CV hazırlamanız ve yayınlamanız sizin içinde iyi olur sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eysidi

Benim bildiğim yeşil kartı 18 yaşına kadar yada 25 yaşına kadar eğer öğrenciysen kullanabiliyorsun.

Evet 25 yasına kadar kullanabiliyorum.hatta bu yaz yurtdışındaydım ama benim sormak istediğim onümüzdeki hafta işe başlamayı planlıyorum ama sigorta bağlanıcak başlarsam.Dolayısıyla yeşil pasaport hakkımı kaybediyorum.Öğrenmek istediğim işten çıktığım zaman,yani sigortam kapanınca tekrar basvurup aktif hale getirebiliyor muyum pasaportu mu ?
  • Yeşil pasaportun beniml pasaportumdan farkı ne??? Benimki siyah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmokingKills

Yeşil pasaportun beniml pasaportumdan farkı ne??? Benimki siyah.

Bildigim kadarıyla siyah pasaport diplomatik pasaport oluyor.Yeşil pasaport ise hususi pasaport.2 pasaportta serbest dolaşım konusunda çok avantajlı.Ama siyah pasaporttan vize isteyen ülke sayısı çok az.Yeşilden vize isteyende az ama siyah kadar avantajlı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gri pasaport ile ilgili
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catma22

quote:

Benim bildiğim yeşil kartı 18 yaşına kadar yada 25 yaşına kadar eğer öğrenciysen kullanabiliyorsun.

Evet 25 yasına kadar kullanabiliyorum.hatta bu yaz yurtdışındaydım ama benim sormak istediğim onümüzdeki hafta işe başlamayı planlıyorum ama sigorta bağlanıcak başlarsam.Dolayısıyla yeşil pasaport hakkımı kaybediyorum.Öğrenmek istediğim işten çıktığım zaman,yani sigortam kapanınca tekrar basvurup aktif hale getirebiliyor muyum pasaportu mu ?

Eğer öğrenciysen gelir heralde ben staj yaptım birşey olmadı gerçi bizim stajlar da sigorta güne işlenmiyordu.
  • quote:

quote:

quote:

Eğer öğrenciysen gelir heralde ben staj yaptım birşey olmadı gerçi bizim stajlar da sigorta güne işlenmiyordu.

Anladım..İlginiz için teşekkür ederim.Ama sizde tam emin değilsiniz herhalde ? Kesin bir bilgisi olan yok mu ?

• Konu günceL....
  • Yakın zamandaki değişikliklere göre artık hem erkek hem kız çocuğuna 25 yaşına kadar yeşil pasaport hakkı verilecek deniyor. Sorunun cevabına gelirsek; dediğin gibi eğer sigortalı bir işe başlarsan otomatik olarak hakkın kayboluyor ve emniyet müdürlüğüne haber vermen lâzım pasaportunun işlemi için uygun bir zamanda. Fakat çalıştığın yerden ayrılıp sigortanı iptal ettirdikten sonra tekrar emniyet müdürlüğüne giderek (eğer 25 yaşını geçmemiş ve anne babanın yanında kalıyorsan) yeşil pasaport hakkını tekrar alabilirsin diye düşünüyorum. Daha emin bir cevap istiyorsan bulunduğun ilçenin emniyet müdürlüğü pasaport şubesinden bilgi almak en iyisi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bishibosh -- 16 Ekim 2011; 12:24:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bishibosh

Yakın zamandaki değişikliklere göre artık hem erkek hem kız çocuğuna 25 yaşına kadar yeşil pasaport hakkı verilecek deniyor. Sorunun cevabına gelirsek; dediğin gibi eğer sigortalı bir işe başlarsan otomatik olarak hakkın kayboluyor ve emniyet müdürlüğüne haber vermen lâzım pasaportunun işlemi için uygun bir zamanda. Fakat çalıştığın yerden ayrılıp sigortanı iptal ettirdikten sonra tekrar emniyet müdürlüğüne giderek (eğer 25 yaşını geçmemiş ve anne babanın yanında kalıyorsan) yeşil pasaport hakkını tekrar alabilirsin diye düşünüyorum. Daha emin bir cevap istiyorsan bulunduğun ilçenin emniyet müdürlüğü pasaport şubesinden bilgi almak en iyisi olacaktır.

İlginiz için çok teşekkürler.Bugun akşama kadar bilgi sahibi olmam gerekiyordu o yüzden emniyete soramadım.Ama çoğunluk(bende dahil olmak üzere) sizin gibi düşünüyor.Emin olmak istemiştim ama sanırım düşündüğümüz gibi.Tekrar çok teşekkürler :)

• Geçen yaz bir yerde staj yaptım.Sigorta yüzünden pasaportum iptal edilmek üzere.Öğrenci belgemi v.s yolladım kabul ederlerse devam edecek yoksa iptal olacak.

Öğrenci isen 25 yaşına kadar kullanma hakkın var ancak sigorta yapıldığı an (yani çalışmaya başladığında) iptal oluyor.
  • quote:

quote:

Bunun cevabı nedir

Ben de 1-2 ay çalışmak istiyorum

18 yaşındayım üniye başlayınca yeşil pasaport almak istiyprum

Faydalanabilirim demi

18 e girince yeşil pasaportum bitmişti

Üniye başlayınca çıkartmayı düşünüyorum ama yazın çalışınca sorun olmaz demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.