Şimdi Ara

Yetti. İşimi bırakıp sınava gireceğim motiveleriniz lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşe yarayaman bir önlisans bölümü okudum yatarak mezun oldum. Bitirir bitirmez maddi sıkıntılardan dolayı iş aramaya başladım hiçbir vasfım olmadığından ancak market sektöründe iş bulabildim. Yaklaşık 3 yılımı geçirdim. Bu 3 yılda hiçbir şey katamadım kendime. Ot gibi yaşıyorum hiç sosyal hayatım yok tek arkadaşım biricik kedim :). Her şeyin geç farkına vardım ama uyandım sonunda yks sınavına gireceğim veterinerlik okumak istiyorum. Şu son 4 yılda ilk defa bir şey için heycanlandım cidden veteriner olmak benim hayalim ve bunu düşünmek beni heycanlandırıyor, mutlu ediyor.

Şimdi asıl sorunum matematiğin m sini hatırlamıyorum hatta hiçbir dersle alakalı hiçbir şey hatırlamıyorum. Önceki senenin soruları çözmeye çalıştım kalem oynatamadım :)her neyse biraz araştırma yaptım istediğim okul 150bin ile alıyor. sıfır bilgimle 150 bin yapacak kadar zamanım var mı sizce? Kendimi tembelliğe çok alıştırdım biraz motiveyle başarabilirim gibime geliyor ama 150bin gözümü çok korkutuyor. lütfen beni motive edin bunu isteyecek kimsem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfwthat -- 5 Kasım 2019; 21:29:27 >

• Zaman yeterince var başta çok zorlanacağını bilerek çalışmaya başlarsan yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her gün 7-9 saat çalışırsanız yaparsınız

• Öncelikle üsttekini dinleme abi, ikinci olarak işin zor kısmını halletmişsiniz zaten bu kararı vermek bile başarıdır bence.Forumu kullanın her seviye için kaynaklar öneriliyor, güzelce inceleyip size uygun olduğunu düşündüğünüz kaynakları alın.Online eğitim çok gelişti,internet üzerinden üst seviye hocalara ulaşmak mümkün artık.Forumda bu hocalar hakkında da postlar var onları da inceleyip sizin seviyenize göre kolaydan zora doğru giden hocaları dinleyin.İstediğiniz şey imkansız değil hatta gayet realist bence.

En zor kısım çalışma alışkanlığını kazanma kısmı olacaktır büyük ihtimalle.Direkt başlayıp günde 7-9 saat gömmeye çalışmanın bir lüzumu yok, başarısız olursunuz.Elinizden gelenin en iyisini yapın.Masanın başında kalabildiğiniz kadar kalın ama çok zorlamayın kendinizi, zaten yavaş yavaş alışacaksınız her hafta artacak çalışma süreniz.

Son olarak yıl içinde veya yıl sonunda neden olmuyor veya neden olmadı diye kendinizi paralamayın, dünyanın sonu değil sonuçta daha bilinçli bir şekilde tekrar deneyebilirsiniz.

• Çalışmaya azar azar başlayın başta zor olacağını sakın unutma hocam
    Ama bir şeyi kafaya koyduktan sonra gerisi kolay forumdaki eski konulardan yararlanabilirsin kaynak tavsiyesi istersen buradaki herkes yardımcı olacaktır sorun varsa yaz buraya cevaplayalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 150 bin yüksek bir sıralama. Kalan vakitte düzenli çalışarak çok rahat yapılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlarınız için hepinize çok teşekkürler yalan değil okurken gözlerim doldu. dediğiniz gibi forumdan kaynak araştırması yaptım birkaç tanesini satın alıp başlayacağım. dershane düşünmüştüm ama internet cidden hazineymiş dershaneye gerek yok diye düşündüm bu yüzden.

matematikten başlayıp türkçeyi birazda olsa kitap okuyarak geliştireceğim. şimdilik planım bu. başlarda 7-8 saat çalışırsam sıkılıp bırakacağımdan korkuyorum. o yüzden ortalama 3-4 saat düzenli bir çalışma düşünüyorum. yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. şimdiden kazanacağım okulun önünde fotoğraf çekilmek için can atıyorum
  • nfwthat N kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dershaneye zerre kadar gerek yok. İnternetteki ders matteryalleri öyle gelişti ki aklınız alamaz. Zaten internetten alacağın eğitimi hiçbir yerde alamazsınız, ciddi söylüyorum bunu. Dershanenin 2 saate anlattıp geçtiği konuyu internette 7+ saate anlatanlar var ve dershane hocalarından kat kat daha güzel anlatıyorlar. Yani internette hem daha çok soru çözümü görürsün hem de daha detaylı çalışmış olursun. Dershane bu devirde leş resmen. Dershaneye gidenler bilinçsiz insanlardır, kendine güveni olmayan insanlardır, sürekli başlalarına bağımlı olan insanlardır. Oturun evde adam gibi çalışın çok daha iyi olur sizin için. Bu forumu mutlaka takip edin, forumda arama yaparak eski konuları da mutlaka okuyun. Bu forumdan alacağın yardımı hiçbir yerde alamazsın. Her türlü bilgiyi bulabilirsin burada. Onun dışında kafanız rahat olmalı, evde ders çalışırken bir yandan da internette boş boş takılmayın. İnterneti sadece ders için kullanın. Dersin dışına çıkarsanız kafanız dolar, aklınız sürekli başka yerde olur bu da veriminizi düşürür. Sosyal medya hesaplarınız varsa kapatmanızı öneririm.

Öncelikle sevdiğiniz derslerden çalışmaya başlayın. Bu, sizin için daha iyi olur. Geçmişte hangi dersiniz iyiyse ondan başlayın. Ders çalışma alışkanlığını sevdiğiniz derslere çalışarak kazanın. İnanılmaz faydası olur. Kalkıp da direkt en zorlandığınız dersten başlarsanız her şeyden soğuyup ders çalışmayı bırakabilirsiniz. Kaynak seçimini iyi yapın. Kolay-orta kaynaklardan başlayınız. Önceliğiniz video çözümlü kaynaklar olsun, tabi her video çözümlü kaynağa da atlamayın. Bazı video çözümlü kaynakların video çözümü leş gibidir. Bir kitap almadan önce çözümlerini de inceleyin. Çözümleri detaylı olan, güzel olan kaynakları alabilirsiniz. Hedefiniz gayet yapılabilir bir hedef. Bu sene elinizden geleni yapın, bu sene kazamazsanız da kendinize çok şey katmış olursunuz, seneye kaldığınız yerden daha iyi bir şekilde devam edersiniz. Her şey kafada biter. Psikolojiniz iyiyse yapamayacağınız bir şey yok. Kendinize güvenin.

Her türlü soruyu forumda konu açarak sorabilirsiniz. Dediğim gibi bu konuda forumdan daha iyisi yok. Forumun kıymetini bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 7 Kasım 2019; 9:42:11 >

• Hiçbir şey için geç değil. Heyecanlandıran demişsiniz. Bu o kadar kıymetli bir şey ki. Yeter ki elinizden geleni yapın. İstediğiniz bölümü kazanınca atarsınız fotoğrafını artık foruma. Güzel günler sizlerle olsun.

• Hocam istediğin bir şeyi elde etmek için tabiki de elinden geleni yapacağından şüphem yok ama ben de şu noktaya değineyim;

Hocam dershaneye gerek olmadığını düşünmüşsün bu iyi bir şey her şey internette var ama ders çalışma alışkanlığı için birkaç hafta kesinlikle kütüphaneye git derim. Hem seversen belki hep gidersin, çok verimli geçer kalan zamanın. Çünkü evde gerçekten oyalanacak bir şey bulunuyor.

Ve hocam bu kalan zamanda 150k çok rahat yapacağını düşünüyorum, çalışma ile tabiki de. Kim bilir belki hedefindekinden daha iyi bir üniversiteyi kazanırsın ☺️☺️

Şimdiden başarılar hocam valla sevincine ben de ortak oldum diyeyim :D

• öncelikle başarılar. Matematik konusuna deyineceğim forumda dalga geçilsede 0 dan başlayacaksanız Antrenmanlarla Matematik 1 ve 2 almanızı şiddetle öneriyorum geçen sene sizin gibiydim ve baya bi yol aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.