Şimdi Ara

YGS Coğrafya Doğal Afet Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Donma dogal afet midir degil midir? Kesin cevabı bilen birisi nedeniyle birlikte açıklasın lütfen ben donmayı kabul etmedim birkaç yerde donmayıda almışlar be olur bir açıklık getirin şu soruya bu da yanlış çıkmasın

• Donma olayıda doğal afet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugzwang97

Donma dogal afet midir degil midir? Kesin cevabı bilen birisi nedeniyle birlikte açıklasın lütfen ben donmayı kabul etmedim birkaç yerde donmayıda almışlar be olur bir açıklık getirin şu soruya bu da yanlış çıkmasın

Bence degil ama bazisi doğal afettir dior

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabikide doğal afet. Aşırı soğuklar, aşırı yağış ya da aşırı rüzgar gibi birşeydir

• Donma afettir. Sizin kafaları haarp le falan bozmuşlar galiba. Hadi çık dışarı havayı soğut. Yapabilir misin hayır? Donma afet değilse dünyada buzul çağı falan da yaşanmamıştır

• Abi nasıl ya donma nasıl sayılıyor cidden mantıklı bir açıklama söyleyin bana insan soğuktan ölünce dogal afet mi oluyor şimdi?
  • Tabi ki don dogal afettir arkadaslar ya insan etkisi disinda gerceklesiyor, can ya da mal kaybina neden oluyor baska ne denebilir buna?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Örnek bilmem kaç bin yüz yıl önce dünyada don olmuş -10 derece dünya tamamen soğumuş don olmuş...doğal afettir bu.. cevap:deprem ve don.
  • Doğaldır ama Afet değildir don
  • ismibilinmeyen kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle düşünüyorum hocam ben de ama emin değilim işte
  • zugzwang97 Z kullanıcısına yanıt
    Bu soru bu kadar çok düşündürdüyse kanallar sorusu daha karışıktır şöyle kiel kanalı almayanın kuzeyinde ama uluslar arası statüde iranda hürmüz boğazını kontrol altına almak için yıllarca savaşa girdi ve aldı. Böyle bilgilerde var.
  • Değil küresel ısınma ve küresel soğuma doğal afettir.Kısa sürede gerçekleşiyo insan dışında gerçekleşiyor ama afet değildir

• YAPACAGIN SINAVA SOKAYIM OSYM

• bence de dogal afet degil
  • Ya arkadaslar afet diyince hemen anlik olay gelmesin. Depremle volkanizmain oldugu kadar asiri soguklarla kuraklikta dogal afettir.

• Soruda gerçekleşeceği belli olan hava durumuna bağlı bir don olayından değil "aniden" veya "beklenmedik" tarzında bir vurgu yapılmıştı eminim bundan. Ona dayanarak ben de don olayına doğal afet dedim.

• Hanginize inanalım kardeşim biriniz ani oldugu için afet dedim diyorsunuz diğeri anlık olmadıgı için :}
  • zugzwang97 Z kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Kazak Erkek

Baraj kapağıyla alakalı şık insan müdahalesiyle gerçekleşiyor.
    Donma ve deprem insan dışında gelişir, doğaldır.

Başka bir konuda da açıklamıştım. Doğal kelimesi zaten insan müdahalesi dışında, "kendiliğinden" anlamını içeriyor. İnsan faktörünün dışında geliştiği için de donma bir afettir. Ayrıca afetin tanımı;

"Doğal afet, büyük oranda veya tamamen insanların kontrolü dışında gerçekleşen, mal ve can kaybına neden olabilecek tehlikeli ve genellikle büyük çaplı olay. Afetin ilk özelliği doğal olması, ikincisi can ve mal kaybına neden olması bir diğeri çok kısa zamanda meydana gelmesi ve son olarak da başladıktan sonra insanlar tarafından engellenememesidir. Bazı afetlerin yeryüzünün nerelerinde daha çok olduğu bilinmektedir. Örneğin deprem, heyelan, çığ, sel, donma gibi bazı afetlerin sonuçları depremde olduğu gibi doğrudan ve hemen ortaya çıkar. Ama kuraklıkta olduğu gibi bazılarının sonuçları ise uzun bir zaman sonra ve dolaylı olarak görülür."

Gördüğün gibi tüm tanıma uyuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.