Şimdi Ara

YGS Etkisi %27 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

quote:

500tam puanda etkisi yuzde 40

Normalde puan hesaplanirken ygs de aldigin puanin 100 eksiginin yuzde 40 i alinir. Sonra lys nin 100puan eksiginin yuzde 60 alinir iki puan toplanir 100puan eklenir. Yani 500puanin yarisi 250 puan degil, 300puan. Yani puan azaldikca etkiside azaliyor.

böyle bir şey yok. Açın ösym kılavuzunu bi okuyun yahu. Seçtiğiniz puan türüne göre ygs dersleri farklı etkiler yapar. Direk ygs puanı hiç bir zaman alınmaz.

Sözgelimi mf-4 puan türünde
    ygs:
    matematik: %14
    türkçe: %11
    fen: %9
    sosyal: %6
    toplam %40

lys:
    matematik: %22
    geometri: %11
    fizik: %13
    kimya: %9
    biyoloji: %5
    toplam %60
    bu şekildedir. Siz neyi az neyi çok yaparsanız etkisi de ona göre degisir.

Butun bolumlerden 40net yap 500puan verir
    Butun bolumlerden 20net yap 300puan verir

Bunu ben degil, istatistik yapan adamlar diyiyor puan azaldikca yuzdesi azaliyor. Cunku senin aldigin puanin bir kismini devlet havadan veriyor. 0 ceksen belli bir puan aliyorsun cunku, bu puan olmasa evet yuzde 40etki ediyor ama bu puan oldugundan yuzde 40 anca full etki ediyor. Sen sifir cektiginde sana 100puan gelir ve 40puan olarak lys ye etki etmez, 0 puan gelir butun ham puanlar toplandikta sonra tekrar 100puan eklenir

hacim iyimisin
    hepsinden 10 yap 200
    15 250
    20 300
    25 350
    30 400
    35 450
    40 500

neden mi 100 puan taban da ondan ;)

ayrica mf hesaplanirken tabanpuan (98-101 arasi) + 2/5 ygs (tabansiz yani net x soru puani) + 3/5 lys(ayni sekilde) + diploma x0,12 eklenir bu da senin puaninin 560 uzerinden kac oldugunu gosterir

• Ya böyle şeylerle kendinizi avutmayın,alt sıralar için lys kurtarıcı olabilir fakat ygsde 30-40bin arası gelince lysde 10bine girme şansın çok çok az(sayısal) hele bi de okul puanın iyi deilse..kısaca ygs önemlidir hatta çok belirleyici oldugu anlar olmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Ya böyle şeylerle kendinizi avutmayın,alt sıralar için lys kurtarıcı olabilir fakat ygsde 30-40bin arası gelince lysde 10bine girme şansın çok çok az(sayısal) hele bi de okul puanın iyi deilse..kısaca ygs önemlidir hatta çok belirleyici oldugu anlar olmuştur

kendimizi niye avutalım sen girdiğin sınavın ne derece etkili oldugunu bilmek istemez misin hele böyle bi sınavda?
  • arkadaşlar o yüzde 40lık ilginç. şimdi siz türkçe hariç diğer tüm dersleri full çekersiniz %40lık etki olmuyor türkçenin etkisi düşüyor.
  • Geçen sene de çok soruldu, sabahlara kadar karşı çıkıldı ama standart sapma hariç asıl etki %28.

Sebebini anlatıyorum hemen, çünkü ham puan olarak bakmayacaksınız olaya.Ham olarak bakarsanız %40'tır.Ama işin içine okul puanı+herkese verilen başlangıç puanı girdiği zaman ygs'nin etkisi düşüyor(ygs aksine lys'nin etkisi artıyordu bir miktar)

Standart sapma içinse şu konuyu incelemeniz yeterli http://forum.donanimhaber.com/m_44190592/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Yani ygs'yi kaybedince her şeyi kaybetmiş olmuyorsunuz.Ama yine de temkinli olun, rahatlığa kapılmayın.

İsteyen de rehber hocasına bu mesajımı okutabilir.

edit okul puanı geçen yıl maksimum 75'di bu yıl 60 oldu.Sanırım %1'lik kayıp(başlıkta %27 denmiş) oradan geliyor.O halde Lys çok daha fazla değer kazanmış demektir.Çünkü okul puanından gelen yüzdeyi ne tarafa kaydırdıklarını bilmiyorum.Ösym sitesinde de bu tür açıklamalar zaten yok(varsa da labirentin içinde falan sanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 31 Mart 2012; 2:38:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wseha

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Ya böyle şeylerle kendinizi avutmayın,alt sıralar için lys kurtarıcı olabilir fakat ygsde 30-40bin arası gelince lysde 10bine girme şansın çok çok az(sayısal) hele bi de okul puanın iyi deilse..kısaca ygs önemlidir hatta çok belirleyici oldugu anlar olmuştur

kendimizi niye avutalım sen girdiğin sınavın ne derece etkili oldugunu bilmek istemez misin hele böyle bi sınavda?

Yok hocam anlatmak istediğim o deil.Ygsnin etkisi %28 kadar dusuk deil.Benim de ygsde 66binden lysde 28bine ceken arkadaslarim vardi ama 35binden 7-8 bine ceken hic olmadi..tr.de de cok nadir olmustur fulle yakin yapmak gerekiyor cunku.Yani üst siralar icin ygs cok önemli...

• quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

quote:

500tam puanda etkisi yuzde 40

Normalde puan hesaplanirken ygs de aldigin puanin 100 eksiginin yuzde 40 i alinir. Sonra lys nin 100puan eksiginin yuzde 60 alinir iki puan toplanir 100puan eklenir. Yani 500puanin yarisi 250 puan degil, 300puan. Yani puan azaldikca etkiside azaliyor.

böyle bir şey yok. Açın ösym kılavuzunu bi okuyun yahu. Seçtiğiniz puan türüne göre ygs dersleri farklı etkiler yapar. Direk ygs puanı hiç bir zaman alınmaz.

Sözgelimi mf-4 puan türünde
    ygs:
    matematik: %14
    türkçe: %11
    fen: %9
    sosyal: %6
    toplam %40

lys:
    matematik: %22
    geometri: %11
    fizik: %13
    kimya: %9
    biyoloji: %5
    toplam %60
    bu şekildedir. Siz neyi az neyi çok yaparsanız etkisi de ona göre degisir.

işte budur

• beyler geçen sene 394 alan arkadaşım tıpa gitti :) 16 kya çekti :) 80 binden 15 bin e gelen var b u kdr kasmaya gerek yok mezun olanlar için konuşuyorum s.p hariç kendi ygs nine %28 lys ise %72 koyarak hesaplayınca yaklaşık olarak 3-5 puan haricinde doğru çıkıo mf 4 için dedim sadece +femin rehberlikçisine sordum en yetkisiline :) ii çalışmalara ztn ygs kötü geçti avutalım bari kendimizi vol 2 :D
  • keşke böyle olsa!
  • Her yıl değişiyormuş arkadaşlar standart sapma zorluk vs. yani belli bi yüzde değil o.
  • 2010 yılında 44 binden 3.5 k olmuş birini tanıyorum.
  • Yer yıl değişiyor ama %40 +/- %2 olarak oynuyor. Açın yönergeye bakın Eylül'de yayımlanan. Bu kadar zor ve kafa karıştırıcı bir şey değil. O yönergede yayımlananları ilgili kanunlar gereği ÖSYM'nin dahi [belli şeyler hariç (sınav tarihleri gibi)] değiştirmeye hakkı yok.
  • HADİ HADİ DÜŞÜK YAPTINIZ DİYE BAŞARILILARIN HAKKINI YEMEYE ÇALIŞMAYIN % 40 İŞTE % 27 DE NEYMİŞ
  • 500Tam puan+Tam Okul puanına(75di geçen sene bu sene ne oldu bilmiyorum) %27 etki yapıyor YGS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-589F5DCF4 -- 2 Nisan 2012; 15:04:34 >
  • 3 yıldır kötü yapan öğrencilerin kendini kandırdığı düzmece bir yalan.
    ygs bitiyor ertesi gün abalakubala ygs %27te düşmüş yok ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 2 Nisan 2012; 15:21:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wseha

Arkadaşlar YGS'nin %40 etkisi değişebiliyor mu bizim hocalar %27 diyip duruyolar rehberlikçiye gittim bildiğimiz klasik %40 puan tablosunu gösterdi ve %40'tır değişmez dedi ama bizim hocalar hala %27 diyolar bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

%40 bu bir şehir efsanesi hani soruları tübitak hazırlıyor ya işte öyle

aç ösymnin kılavuzunu oku ne diyor sana % 40 % 20 olsa ne olcak % 27 olsa ne olucak

lysde oturup kalacaksın bunları hesaplıyorsan

• lys belirleyici bir etken arkadaşlarında söylediği gibi sıralama çok farkediyor o yüzden doğru olabilir
  • yok kötü yapınca uyduruluyomuşta bırakın lys'ye çalışınmış ... konu sınavdan önce açılmıştır bu bir ikinciside bu kadar galesiz olmayın biraz sorgulayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.