Sorun şu ki hani kimya biyolojimatematik falan çalışılıp yapılabiliyor ama fizik öyle olmuyor. Hani çalışıyorum fazlasıyla ama diğer soruda ne düşüneceğimi ne yapacağımı anlayamıyorum. Ygs fizik yine lysye göre çok daha kolay ama onu da yapamıyorum yine. Bu arada 11. sınıfım. Ne yapmamı önerirsiniz kaynak olarak ya da internette konu anlatımlı soru çözümlü site olarak ?
mustafa tekinay ın anlatımlarını dinlemeni öneririm
birey ve fem in soru bankalarını birde.. kolaylıklar dilerim
quote:
Orijinalden alıntı: merveex
Sorun şu ki hani kimya biyoloji matematik falan çalışılıp yapılabiliyor ama fizik öyle olmuyor. Hani çalışıyorum fazlasıyla ama diğer soruda ne düşüneceğimi ne yapacağımı anlayamıyorum. Ygs fizik yine lysye göre çok daha kolay ama onu da yapamıyorum yine. Bu arada 11. sınıfım. Ne yapmamı önerirsiniz kaynak olarak ya da internette konu anlatımlı soru çözümlü site olarak ?
Fizikte yapamadığınız sorular olursa pm atın beraber üzerinde kafa yorabiliriz.
merveexM
kullanıcısına yanıt
Bende aynı senin gibiyim, fiziğin f'sini yapamıyodum özellikle 10. sınıfta. 9-10 fiziğim bayağı bi eksik. 12. sınıfa geçtim bu arada. 11 konuları nispeten daha kolaydı onları yapabiliyorum. Her neyse bu yazın başından itibaren fiziğe başladım, Palme yayınlarının a-b-c-d şeklinde 4 kitabı var ondan çalışıyorum. Her tarz sorudan örnek çözmüş, gayet iyi anlatıyor. Üzerine bayağı bi soru çözmen gerek tabii iyice kavramak için. Sana da Palme'yi öneririm, bunun haricinde bol bol çözümlü örnek incele ve çok soru çözmeye çalış.
quote:
Orijinalden alıntı: I'd name it Marla.
Bende aynı senin gibiyim, fiziğin f'sini yapamıyodum özellikle 10. sınıfta. 9-10 fiziğim bayağı bi eksik. 12. sınıfa geçtim bu arada. 11 konuları nispeten daha kolaydı onları yapabiliyorum. Her neyse bu yazın başından itibaren fiziğe başladım, Palme yayınlarının a-b-c-d şeklinde 4 kitabı var ondan çalışıyorum. Her tarz sorudan örnek çözmüş, gayet iyi anlatıyor. Üzerine bayağı bi soru çözmen gerek tabii iyice kavramak için. Sana da Palme'yi öneririm, bunun haricinde bol bol çözümlü örnek incele ve çok soru çözmeye çalış.
Dediğin palme ygs mi ?
quote:
Benim Fizik bilgim sıfır sadece 9. sınıfta çalışmıştım az çok ordan aklımda kalanlar vardır en fazla.
4 tane kitap var bunlardan hepsini mi alıcaz bide temel kavramlarla falan yazan var hangisi alıcaz şimdi.
quote:
quote:
Dediğin palme ygs mi ?
Hayır YGS-LYS bütün konuları içeriyo 4 kitap halinde satılıyo zaten.
quote:
quote:
quote:
Dediğin palme ygs mi ?
Hayır YGS-LYS bütün konuları içeriyo 4 kitap halinde satılıyo zaten.
Anladım, çok teşekkür ederim. Bakıcam kitaba
Rica ederim. :)
Benim sana kendimce önerim fizikte ezber yapma hep neden sonuç şeklinde çalış formülleri ezberle ama formüllerin nerden çıktığınıda bil özellikle mekanikte birim sorularında çok işine yarar iç içe geçmiş konularda işine yarar elektrikte çok işine yarar en basiti örnek vermek gerekirse a =qV / dm yüklü levhalar arasında hareket parçacığın ivmesini veren uç bir bağıntı bunu hepimiz ezbere biliriz ama elektriksel kuvveti Newton dinamiğindeki F=ma eşitlesen F= qE , E= V/d , F= ma böyle bu formülleri açarsan a= qV / dm gelir gibi.
Benm tavsiyemde şu ... Kaynak öneremeyecem ama fizik üstüne gitmen gereken bi ders. Mesela bi test çözersin rahat 5 bş çıkar . Bi soru olur hoca zor çözer bu hep böyledir.Olay burda bitior aslında çözemediğin soruların ustune gitcen çözdürcen bi şeklde öyle fiizik öğrenilir. Çokda kasma bence fizik denemelerde zor olsada ösym kasmıor .d
quote:
Rica ederim. :)
Benim bulduklarım hep ayrı ayrı hepsinin bir arada satıldığını zahmet olmazsa link atar mısın ?
Bide şey sormak istiyorum sanırım kitap kolaydan zora gidiyor ? Abartı zor olmasında YGS ve LYS de pek zor çıkmıyor fizik çünkü.
Mactavish-M
kullanıcısına yanıt
Ben aldığımda birlikte satılıyodu ama şimdi ben de bulamadım ayrı ayrı hepsi. Kolaydan zora gitmiyor konu konu ayırmış mesela a kitabı sadece denge ve maddenin özellikleri, b kitabı mekanik gibi. Sorular zor değil merak etme.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme