arkadaşlar yaş 23 ea bölümü mezunuyum ve mezun olalı 6 sene kadar oluyor ama iş işten geçmedi okumanın yaşı yoktur..şimdi sizlere soruyorum bizim zamanımızda ÖSS vardı o zamanlar pek iplemezdik şimdi hayat şartlarını görünce dank etti artık..şimdilerde YGS - LYS var forumu gezdim dolaştım istediğim bilgileri detaylı bulamadım..yorumlarınıza baktıgımda ygs ye çalış ama lys daha zor vs konular geçiyor..sorularıma gelince; 1) ygs ile lys arasındaki fark nedir de bu zorluk belirleniyor ( yani ygs de farklı konular lys de farklı konular mı var ? sonuc itibariyle bildiğimiz tarih coğ. mat edbyt değil mi bunlar o derslere çalışmış olan hepsine zaten çalışmış olur daha neyin zorluğudur bu ? ) 2)Allah nasip ederse 2013 yılında hazırlanıp girmeyi düşünüyorum ama şimdiden Eylül ayında dershaneye gideceiğimi varsayarak Tarih ve Coğ. konularını yalayıp yutmak gerek en azından Mat. Edbyt. konularını biraz hafifletmek için..önerebileceğiniz kaynak var mıdır ? 3)İst Avp yakası için önerebileceğinz dershane var mıdır karı kız ayagı için değil adam gibi çalışmak icin..belki forumdan benimle gelen bikaç kişi daha bulrum yoldaş oluruz birbirimize indirim yaptırırız yaptırdıgımız indirimle ayda 2 defa kafalarını çekeriz birbirimize destek oluruz yani.. pm yoluyla da yardım etmek isteyen olursa yazabilir ayrıca tel bırakmak isteyen bırakabilir (sapık değilim:) bizzat arayacağım :)
1 cvp bile yokmu 40 kişi bakmış ama hiçbirinin mi bilgisi yok yardım edecek kadar ?
1-Össdeki birinci bölüm türk-1 mat-1 fen-1 sos-1 ygs oluyor ikinci bölüm de fen-2 mat-2 ed-sos sos-2 lys oluyor Biraz daha açarsak ygs ağırlıklı 9. sınıf konuları lys 9-10-11-12 konuları (Aslında müfredat değiştiği için bende pek emin değilim)Zorluk ilişkisi kişiden kişiye göre değişir Sadece şu var Lys konuları Ygsye göre daha fazla 2-Kitapçıda incele hangi kitabın anlatımı sana daha iyi gelirse (daha anlaşılır) onu al
ben sayısalcıyım ama yine de yardımcı olmaya çalışayım. eğer sayısalcı olsaydın hazırlanman zor olabilirdi çünkü eskiye göre müfredat bayağı değişti. bu yönden şanslısın. edebiyat matematik aynı. muhtemelen diğerleri de aynıdır tam bilemiyorum. ygs de yorum soruyorlar genelde bu nedenle yorum yapamayan sayısalcılar zorlanıyor. ben de bunlara dahilim :) lys daha çok bilgi ağırlıklı. yani bizim zamanımızdaki 1. ve 2. bölüm olayı vardı ben de öss ye girdim aynen o hesap kitap tavsiyesi veremeyeceğim sayısal olduğum için. ayrıca ben de üniversiteyi bıraktım evde hazırlanıyorum bu sene gireceğim sınava. eğer temelin varsa dershaneye gitme bence çünkü tarih coğrafya edebiyat bunları evde de halledebilirsin diye düşünüyorum. tek zorlayan matematik ve geometri olabilir.
bluecancan - WolvoXx saolun arkadaslar..sanırım ayrım gayrım yapmadan kıtapları oldugu gıbı alıp calısmak lazım..dershaneye gitmem gerek mat olması lazım cunku polislik de dusundugum ıcın mat şart yani tekrar tskler arkadlsar