Şimdi Ara

YGS MATEMATİK 40 YAPIYORUZ !! (YEMİNLE) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
28
Favori
6.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    motive oldum eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohmyrab

Ben 34 yaptım zaten kardeşim,hemde kitaba elimi sürmeden.. Ve resmen matı fulledim yanlışlar hep geodan onun içinde çalışmam gerekiyor..Yani dediğin şeyin bir önemi yok bizim için...

Hangi ünidesin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohmyrab

Tercih yapmadım

İstediğin bölüm mü olmadı yoksa başka derslerde mi sorun yaşadın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışmadım ben geçen sene,
  • ohmyrab kullanıcısına yanıt
    suan antremanlarla matematıkten çalısıyorum 15.gndeyım lysde var yetişmıyecek gıbı ne yapmalıyım nasıl bı yol izlemıylym
  • İçyüz kullanıcısına yanıt
    yetişmeyecek diye birşey yok,ygsye 3 ay kala bile ygs+lys bitirip ilk 5bine girenler var

sizin onlardan fazla 5 ayınız var... 5 AY !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohmyrab -- 30 Temmuz 2014; 15:03:24 >
    hocam sıfırdan basladım nasıl yapmalıyım suan mat 1 temelını mı atmalıyım yok lys mı aklım cok karısık ya
    mat-1 temelini atmalısın tabiikide,,

sakın lysden başlamak gibi bir delilik yapma,,

başla ygsden..

bir tane konu anlatımlı kitabın olsun,bir tanede mümkünse çözümlü soru bankan olsun..
    konuyu çalış,diyelim ebob-ekok,,anında testini çöz testleri bitir konuyu oturt öyle geç diğer konuya,,
    dershane baslamadan mat temeli atıcam ondan sonra ant mat 2 kıtabıda ygsye yönelik ondan sonra konu anlatımlı alıcam
    napcan antremanlarla matematiği,

herkes gibi başla bir konu anlatımlı kitaptan,tavsiyem fem simetri,ve ygs fem soru bankası.. bir üst modeli ise uğur soru bankası,, bunlarla 30a çıkarsın
  • 2. senemde ygs mat.den 39 doğru 1 boş yaptım. kendimce birkaç tavsiye vereyim.

öncelikle bana en çok yararı olan şey zaman denemeleri idi. bunları özenle çözdüm ve yapamadıklarımı dikkatle inceledim. ne tarz sorulunca yapamıyorum bunları kafamda oturttum. ve mat. testini sakince yapmaya başladım. bir süre sonra fark ediyorsunuz ki sorular sizden bir şey istiyor. bazı sorular biraz üstü kapalı istiyor sadece. işte o üstü kapalı istekleri görmek için çok soru değil iyi soru çözüp çözemediklerinize bakmanız gerekiyor. hatta çözerken 2dkdan fazla harcadığınız sorulara tekrar bakıp daha kısa nasıl yapabilirim diye düşünmek gerekiyor. ben bir soru bankası bile bitirmedim matematikten. ama 1 tane bitirmeniz çok faydalı olur hız ve işlemlere alışma açısından. ve zaman denemeleri haricinde son zamanlarda mutlaka ayrıca deneme çözün. deneme çözmek bu sınavlarda başarılı olmanın en önemli noktası.
    özellikle uzun sorulara dalmayın. sanki her şeye üstten bakıyormuşçasına sakince sorunun ne istediğini anlayın önce. içine girip kaybolmayın. diyebileceklerim bu kadar. umarım faydalı olur.

temel hiç yok
    İyi yazı olmuş usta eline sağlık bi gaza geldim böyle , 40 dk dediğin gibi çok uzun bi süre ve ygs de fizik+kimya+biyo da çözmeyeceğim için matematiğe ayıracak 80 dk var kabaca, o 80 dk çok uzun bi süre geliyo bana inan yetiştirememe gibi bi kaygım yok ama şu 8 ay su gibi geçicek sanki, ve temelim 0 benim matematikte, anadolu lisesine gittim 4 sene boş gidip boş geldim matematikten 1 bile aldım ben 100 üzerinden puan olarak yani :) o da hoca vermişti yani 0 disiplin suçu sayılıyor
    Matematiğim 0 olarak , Yazıklarına aynen katılıyorum ama kitap tavsiyelerine katılmıyorum nedenmi? matematiği sıfır düzeyıne yakın yani 2-3 net yapan için çözümlü kitabı actıgında bıle veya konu anlatım örnek soru çözüm kısmına gelince işlemlerin nerden geldiğini ne olduğunu anlayamaz anlasada bir süre zarfında anlar ve çok zaman kaybettirtir Temeli 10 net olanlar için ise dediğin kitaplar olabilir.
    benimde matematik kötü ve bugünden itibaren başlıyacam çalışmaya.

-Buradaki arkadaşlara tavsiyem video ile çalışmları hic değilse hangi işlemler nerden nasıl geldiğini görürler zaman kaybı olmaz .
    -Kitap içinse mps öneririm bende çok araştırdım hatta 2 haftadır araştırıyorum kitap olarak ne olur nasıl olur cok araştirdim simetride çalışayım dedim ama temeli en kötü 10-15 net olanlar için tavsiyemdir benim elimde var öyle slk gibi kalı kalıyor insan , içindeki soru sayısı az bence ben arkadaşdan aldım baktım bıraktım
    -benim tavsiye kitap önerim ise ben şahsen alıp kendim bunu deneyeceğim MPS 1-2-3 tür nedeni ise
    *Temel kavramlarda bile 170 soru
    * Rasyonel sayılarda 300 soru var
    * Her soru tipini vermiş üstüne 6 tane çözmen için soru vermiş tarama testi + ösym sorusuda eklemişler güzel bir kaynak cıkmış bu benim düşüncem

*Simetri ise Rasyonel baktım sadece 140 civarı soru var arasındaki fark belli + mps konu anlatımı daha basit bizim gibi temeli kötü olanlar için Mps Derim 10 net ve üstü simetri derim bu benim görüşüm tabiki belki senin için simetri daha iyi anlıyorsundur benım içinde mps Simetri almadan önce bu 2 kitabıda tarayp öyle almanızı tavsiye ederim

ben senden şöyle birşey istiyorum temel kavramlar başlamadan önce hangi konuları calışmamı önerirsinki temel kavramlar rahat çözeyim yada şöyle sorayım mat 1 de öncelikle hangi konulara çalışırsam diğer konuları rahat anlarım bunun sebebi ise

Ör: üslü ifade gelmeden konu sıramasından önce üslü ifadeli sorular çıkıyor Yada Rasyonel sayılara Gelmeden Rasyonel karışımı Sorular çıkıyor

demek istediğim bana bi Sıralama yaparmısın hangi konulardan başlamalıyım ? yazı biraz uzun oldu sanırım kusra bakmayın

• serhat400 kullanıcısına yanıt
    Bu zamana kadar gerek arkadaşlarım gerek hocalarım gerek annem-babam bana hep çalış dedi, matematik çalışınca kolay dedi ben yapmadım üstüne bide çalışanlara inek dedim dalga geçtim artık uyanmak vaktidir, daha fazla zaman kaybetmeden başlıyorum bu işi bu sene hallediyorum arkadaş o kadar !
  • **1**

Temel hiç yok derken? Şimdi dört işlem biliyorsanız benim için temel var sayılır

Şuraya dikkat edelim,kelimeler anlamların kısaltılmış halidir.Yani bir masayı düşünün mesela,masayı tanımlamak yerine ona "masa" deyip geçeriz.Vb.. İşte matematik konu anlatımlarında falanda bu şekildedir.İşlemleri yaparken bazı şeyler kalıplaştığı için bilgi vermek yerine atlar.İşte sizde masayı bilmiyorsanız masa nedir?,Koltuğu bilmiyorsanız Koltur Nedir? diye sorular oluşturun.

bende en baştan başladım.Ama mesela

Rakamları farklı 4 basamaklı en küçük sayı nedir?

Sorusuna en başta 0123, dedim.Halbuki kitapta buna 1023 diyor.

Şimdi oturup düşündüğümüzde,en başa 0 gelmemesi gerekiyor demek istiyor kitap.Hemen bu kurala baktığımızda görüyoruz ki

0002=002=02=2
    yani en baştaki 0ların bir değeri olmuyor.En başa bin tanede sıfır koysanız 0...000002 ise sayınız,bu 1 basamaklıdır..

Soruda ise bize 4 basamaklı diyordu,ancak biz 0123 dersek bu 3 basamaklı oluyor..Bunu 4 basamaklı yapmak için en başa en az 1 rakamı koyabiliriz..

Bu gibi yüzlerce ayrıntı var kitaplarda.Bence bunları farkedip bana sormanız veya forumda konu açarak orada sormanız sizi acayip derecede hızlandıracaktır.Sorduğunuz sorulara ayrıntılı cevap vermeyede hazırım..

**1**

**2**

Bende öyle aldım merak etme,fazla aldıysamda kopya çekmişimdir ama ne önemi var ki? Çalışmadığımız şeyi yapamamamız normal.. Seninde yapman gereken oturup çalışmak,*1* de yazdığım senin içinde geçerli.. Alın konu anlatımlı matematik kitabı,ondan çalışın.. Bu tip şeyleri anlatacak bir kitap yoktur sanırım,ancak hocalar anlatır bunları size,onuda tahminim ancak sınıf öğretmenleri yapar.. İnternettekilerde atlıyor çünkü...

**2**

**3**

öncelik doğal sayılar.. Önce doğal sayılardan başla.. EBOB-EKOK zor gelir,onu atla.. Sonra Tamsayılara geç,Sonra Rasyonel sayılara geç ama rasyonele geçmeden önce kesirli sayılara çalış ilkokul konularından.. internetten bulursun kesirli sayıların kurallarını falan,öyle yani önce sayısal yani işlem kısımlarını hallet.Sonra problemlere geçersin,ebob ekoku en sona at o yüzden..

üslü sayılar dediğin nedir :) gel anlatayım ben sana :)

• Gecmis yillarda cikmis ygsleri cozmustum mattan 38 dogru yaptim nerdeyse tum denemelerde max 50dk vererek.Gercek Ygsde Diger dersleri cok hizli yapmasaydim heralde 25 net falan gelicekti. 37 3 cikti ama 70 dakikami yedi. Sınav psikolojisi bambaska bisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weezee -- 30 Temmuz 2014; 19:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weezee W kullanıcısına yanıt
    ben her deneme matematiğe 1,5-2 saat ayırıyordum... o zaman 10-20 dakika ugrastıgım sorulara sımdık 1 dakikadan az zamanda cozuyorum
  • hacı ben fulleyecem 2015 ygs matematiği. açıklanınca gel yanıma
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.