Şimdi Ara

YGS Matematik Nasıl Çalışılır ? | Temelim yok - Orta Seviye - Üst Seviye | Çalışma Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
31
Favori
9.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok güzel yazmışsın hocam, eline sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son lise 1'de matematik görmüş biri olarak temeli olmayan arkadaşlar için ben de şöyle bir ayrıntı vereyim,

23 gün önce ygs'ye girsem matematikte kalem oynatamayacakken şu an 13-14 net yapabiliyorum. sadece 23 günde.

23 gün boyunca yaptığım şeyler: abdül aziz gürbüz'ün sıfırdan matematik serisini bitirdim (mutlak değere kadar geldim), her gün bu seriden 2 video izledim. o videoları gün içinde bir kaç kez tekrar izledim, izlerken soru tiplerini ve küçük bilgileri deftere not ettim. izledikten sonra karekök sıfır matematik kitabından izlediğim konu üzerine tarama testleri ve ösys geçmiş soruları çözdüm. bu sene ygs'de çıkan ve benim şu ana kadar gördüğüm konular üzerine tüm soruları çözdüm.

yeri geldi sadece 3 soruya 3-4 saat ayırdım. tamamen anlamak için. hiç bir ayrıntıyı atlamadım. sorunun mantığını kavramadan hiç bir şekilde diğer konuya geçmedim. elimden geldiğinde konu ile ilgili en karışık soruları bulup o sorular üzerine yoğunlaştım.

şu an sayılar bitti. ygs'de fark yaratacak diğer problemler, köklü sayılar vs. bunlara geçiyorum yavaş yavaş. yine aynı şekilde adım, adım hiç bir ayrıntıyı atlamadan, saç baş yolarak devam ediyor olacağım. matematik inatlaşmanız gereken bir ders. kimse bir video izledikten sonra o konuda uzman olmuyor. sabır en kilit nokta.

benim gibi temeli olmayan, bildiği tek şey dört işlem ve çarpım tablosu olan biri için 23 günde şu an geldiğim nokta ciddi bir şey. bu tavsiyeleri vermek istedim benim gibi arkadaşlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: cplusgazoz

en son lise 1'de matematik görmüş biri olarak temeli olmayan arkadaşlar için ben de şöyle bir ayrıntı vereyim,

23 gün önce ygs'ye girsem matematikte kalem oynatamayacakken şu an 13-14 net yapabiliyorum. sadece 23 günde.

23 gün boyunca yaptığım şeyler: abdül aziz gürbüz'ün sıfırdan matematik serisini bitirdim (mutlak değere kadar geldim), her gün bu seriden 2 video izledim. o videoları gün içinde bir kaç kez tekrar izledim, izlerken soru tiplerini ve küçük bilgileri deftere not ettim. izledikten sonra karekök sıfır matematik kitabından izlediğim konu üzerine tarama testleri ve ösys geçmiş soruları çözdüm. bu sene ygs'de çıkan ve benim şu ana kadar gördüğüm konular üzerine tüm soruları çözdüm.

yeri geldi sadece 3 soruya 3-4 saat ayırdım. tamamen anlamak için. hiç bir ayrıntıyı atlamadım. sorunun mantığını kavramadan hiç bir şekilde diğer konuya geçmedim. elimden geldiğinde konu ile ilgili en karışık soruları bulup o sorular üzerine yoğunlaştım.

şu an sayılar bitti. ygs'de fark yaratacak diğer problemler, köklü sayılar vs. bunlara geçiyorum yavaş yavaş. yine aynı şekilde adım, adım hiç bir ayrıntıyı atlamadan, saç baş yolarak devam ediyor olacağım. matematik inatlaşmanız gereken bir ders. kimse bir video izledikten sonra o konuda uzman olmuyor. sabır en kilit nokta.

benim gibi temeli olmayan, bildiği tek şey dört işlem ve çarpım tablosu olan biri için 23 günde şu an geldiğim nokta ciddi bir şey. bu tavsiyeleri vermek istedim benim gibi arkadaşlara.

+1 Arkadaşlara faydalı olabilir.

• ++
  • uppp
  • ++
  • Geçen yıl eylül ayında bende sıfırdan başlamıştım.Benim tavsiyem öncelikle konuyu matakademi veya şenol hocadan dinleyip sonrasında sonuç yayınlarının fasikülleri veya karekök sıfır gibi kitaplardan çözmenizdir. Bunlardan bir konuyu bitirdikten sonra testlere geçmeden önce hocalara geldikten de bir dinleyin bazen ortanın biraz üstü birkaç soru çözüyorlar bu sorular siz birkaç çözüm tekniği daha kazandırır. Bundan sonra da orta düzey bir kitaptan çözün ve başka konuya geçin. Eski konulardan çözemediğiniz sorulara da ara ara dönüp bakın ve çözmeye çalışın hemen çözümlerine bakmayın.
    Eğer bu dediklerimi yaparsanız 2-3 ay içerisinde ciddi bir gelişim gösterirsiniz. hadi kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Duygusuzadam

Geçen yıl eylül ayında bende sıfırdan başlamıştım.Benim tavsiyem öncelikle konuyu matakademi veya şenol hocadan dinleyip sonrasında sonuç yayınlarının fasikülleri veya karekök sıfır gibi kitaplardan çözmenizdir. Bunlardan bir konuyu bitirdikten sonra testlere geçmeden önce hocalara geldikten de bir dinleyin bazen ortanın biraz üstü birkaç soru çözüyorlar bu sorular siz birkaç çözüm tekniği daha kazandırır. Bundan sonra da orta düzey bir kitaptan çözün ve başka konuya geçin. Eski konulardan çözemediğiniz sorulara da ara ara dönüp bakın ve çözmeye çalışın hemen çözümlerine bakmayın.
    Eğer bu dediklerimi yaparsanız 2-3 ay içerisinde ciddi bir gelişim gösterirsiniz. hadi kolay gelsin

Alıntılayalım görenler faydalansınlar. Teşekkürler yorum için :)

• benim hız problemim var ne yaptıysam hızlanamadım, galiba benim kapasitem bu kadar :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evoo.9 kullanıcısına yanıt
    Hızlanmanın tek bir yolu var konularda iyi seviyede olmak ve bol soru çözmek. Hangisinden eksiğiniz olduğunu tespit edip onun üzerine gidebilirsiniz. Ciddi bir konu çalışması ve konu başı +200 soru işinizi görecektir. Tabiki bu soru adeti mantıklı zamanlarda çözülmelidir. Konunun öğrenildiği gün değil de dağınık zamanlarda konuyu hatırlatacak şekilde olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.