Şimdi Ara

YGS TÜRKÇE DE HANGİ SIRAYA GÖRE KONU BİTİRMEM LAZIM ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
17.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2013 ygs ve lys ye tm den hazırlanıyorum. end meslek mezunuyum. neden tm diye sorarsanız mühendis olmak istemiyorum. bilmiyorum sayısal beni açmadı

Türkçeye gelirsek YGS Türkçe Dil Bilgim iyi değil

fem simetri ygs türkçe kitabından hazırlanacağım . Kitaptaki konu sıralaması bu :

» YGS Türkçe Konuları

1 SÖZÜN VE SÖZCÜĞÜN ANLAMI
    1.a Sözün ve Sözcüğün Anlamı

2 CÜMLENİN ANLAMI
    2.a Cümlenin Anlamı

3 PARAGRAF
    3.a Paragraf
    3.b Anlatım Bilgileri

4 AD SOYLU SÖZCÜKLER
    4.a Ad
    4.b Sıfat
    4.c Adıl ( Zamir )
    4.d Belirteç ( Zarf )
    4.e İlgeç – Bağlaç – Ünlem
    4.f Ad Soylu Sözcükler KARMA

5 EYLEMLER
    5.a Eylemde Kip – Kişi – Zaman
    5.b Bileşik Zamanlı Eylemler, Ekeylem
    5.c Eylemin Yapısı
    5.d Eylemsiler
    5.e Eylemler KARMA

6 SÖZCÜĞÜN YAPISI
    6.a Kökler – Ekler
    6.b Basit – Bileşik – Türemiş Sözcükler
    6.c Söz Yapısı KARMA

7 CÜMLENİN ÖĞELERİ
    7.a Cümleyi Öğeleri

8 EYLEM ÇATISI
    8.a Eylem Çatısı

9 CÜMLE ÇEŞİTLERİ
    9.a Cümle Çeşitleri

10 ANLATIM BOZUKLUĞU
    10.a Anlam Bozukluğu

11 SESBİLGİSİ – YAZIM
    11.a Sesbilgisi
    11.b Yazım
    11.c Sesbilgisi – Yazım

12 NOKTALAMA
    12.a Noktalama

Şimdi benim sorduğum nokta ; Önce ekler ve sözcük yapısını çalışıp sonra mı adıllara sıfatlara geçiyim , yoksa bu sıralamaya uyayım mı ??

Ayrıca Tükçeyle ilgili tavsiyeleriniz var mı ?

• beyler lütfen yardım
  • ben yazın eklere kadar geldim. Çok hızlı ilerliyor. Baştan başla sırayla çöz bence. Bi günde üç konu çok rahat bitiyor. Zevkli bi kıtap bence. Ben sevdim yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralamaya uymalısın konular birbiriyle bağlantılı çünkü.diğerlerini tam oturtmazsan ileriki konularda problem yaşayabiliyorsun.konular ona göre sıralanıyo.
  • çok teşekkürler arkadaşlar.

aslında evet bu sıralamaya uymak daha iyi olabilir. ama bazı yayınlarda hep ekleri önden verdikleri için kafam karıştı .

sağolun tavsiyeleriniz için
  • Benim Turkcem 0 hatta eksi bile diyebilirdik. Gecen sene bende fem simetri turkceden hazirlandim.kitaptaki siraya gore. sonrasinda guvender ygs turkce soru bankasi cozdum. yalniz simetride cumle kelime ve paragraf bilgisi konularini bitirdim dilbilgisi anlayamadim fazla ilgimi cekmediginden kitapla alakasi yok yani ygs soru bankasindamda sadece bu konularin sorularini cozdum. Ygs sinavi bu sene duymussunuzdur baya uzun ve kazikti sorular. Ancak bu iki kitap sayesinde ekside surunen turkceden 23 net yaptim. kesinlikle tavsiye ederim. konu sirasina gore simetriyi bitir. her bolumun testlerinide fullemeye calis. kitap bittikten sonra guvender ygs soru bankasi biraz uzun ama sabirla bitirebilirsen turkceyi fullersin. ben bile 23 net yaptiysam ygs de dilbilgisi olmadan sizler dusunun gerisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sözcükte, cümlede ve paragrafta anlam kısımlarını isteidğin zaman yapabilirsin.

Önce ekleri çalışabilirsin. Ama sıralamaya uygun giderse zorlanacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.