Şimdi Ara

Ygs Ve Lys hakkında kitap tavsiyelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
61
Favori
8.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam öneri yapmışsınız ama sıralamanız nedir bunu söylememişsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

Ben yerleşmeme rağmen yeniden hazırlanacağım bu yıl geometriden 8 net yapmıştım Elimde Güvender LYS soru bankası ve Onur Sağsen'in geometri kitabı var ama ne zaman başına oturduysam sıkılıp kalktım 5 açı sorusunun bile 1ini anca çözüyordum. Zaten piyasadaki en zor kitap diye geçiyor sanırım. Her neyse sence Güvender üstüne de çabalaya çabalaya Onur Sağsen'i bitirsem +25 net çıkar mı? Yoksa Onur Sağsen'e uğraşmak yerine orta seviyede 2 kitap alıp onları mı bitireyim?

quote:

Orijinalden alıntı: Illuminated

Oncelikle tesekkurler hocam. Bu sene 11. sinifa basliyorum bende. Geometri temelimi duzeltmek ile ugrasicam bu sene. Geometri temel seviyede onerebilecegin kitap var mi?

başlangıç için ikinize de esenin ygs lys sorun bankasını öneririm. bir sürü alıştırma sorusu oluyor.

@oneidiot ilk yüzdeyim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D/\rk Prince -- 4 Ağustos 2013; 15:56:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: D/\rk Prince

quote:

Ben yerleşmeme rağmen yeniden hazırlanacağım bu yıl geometriden 8 net yapmıştım Elimde Güvender LYS soru bankası ve Onur Sağsen'in geometri kitabı var ama ne zaman başına oturduysam sıkılıp kalktım 5 açı sorusunun bile 1ini anca çözüyordum. Zaten piyasadaki en zor kitap diye geçiyor sanırım. Her neyse sence Güvender üstüne de çabalaya çabalaya Onur Sağsen'i bitirsem +25 net çıkar mı? Yoksa Onur Sağsen'e uğraşmak yerine orta seviyede 2 kitap alıp onları mı bitireyim?

quote:

Oncelikle tesekkurler hocam. Bu sene 11. sinifa basliyorum bende. Geometri temelimi duzeltmek ile ugrasicam bu sene. Geometri temel seviyede onerebilecegin kitap var mi?

başlangıç için ikinize de esenin ygs lys sorun bankasını öneririm. bir sürü alıştırma sorusu oluyor.

Eseni geçen yıl bitirdim Karekök'ün mpslerini de detaylı olmasa da bitirdim. Ama işte 8 netim vardı yine de. Eksik konum da yok ama zor sorularda kalem oynatamıyorum. Önce Güvender ardından Onur Sağsen çözsem az mı olur başka bir kaynak daha mı alayım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eseni geçen yıl bitirdim Karekök'ün mpslerini de detaylı olmasa da bitirdim. Ama işte 8 netim vardı yine de. Eksik konum da yok ama zor sorularda kalem oynatamıyorum. Önce Güvender ardından Onur Sağsen çözsem az mı olur başka bir kaynak daha mı alayım?

onur sağsen geniş bi kitap. zor sorular da var basit sorular da . ama seni sıkabilir diye düşünüyorum. sınav anı durumu da olabilir. başka bi arkadaşım matematikten sonra geometride çok sıkıntı yaşadı benzer netler getirdi.

bir de ne kadar çalışsan çalış bu seneki sınavı yabancıladıysan sınav anında kolay sorularda da zorlanmış olabilirsin. ösymnin yeni tip sorular soracağı belliydi. benim şansıma yeni müfredatı çok iyi yorumlayan ve bu konularda bize gerekli kazanımları edindirmeye çalışan bir hocam vardı o yüzden sınavdaki çoğu soru tipini yabancılamadım. mesela birey geometri denemeleri de işini görür bunun için.

bence temelinin iyi olup olmadığını güzelce değerlendirip ona göre ilerle. yani ben sınav anı yüzünden mi yapamadım temelim mi eksik. temelin eksikse temel bilgiler için bol soru çöz. sınav anı ise durum yeni soru tiplerine alışacak şekilde denemeler çöz. ama önce yine temelin eksikmiş gibi hazırlanmaya başlayıp bu tip denemeleri sene sonuna bırakırsan karlı olursun.

• Fen Bilimleri ne mi gidiyordun?? Ben mezunu m finale mi fen bilimleri ne mi gideyim karasz kaldim????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam helal olsun tavsiyelerinizi bir kenara not aldım ama aynen benim planımdaki kitapları çözmüşsünüz hepsi elimde şu an tekrar tebrikler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: oneidiot

quote:

quote:

quote:

Hocam helal olsun tavsiyelerinizi bir kenara not aldım ama aynen benim planımdaki kitapları çözmüşsünüz hepsi elimde şu an tekrar tebrikler hocam

teşekkürler size de başarılar

• Güzel tavsiyeler fem biyoloji hariç diyerlerine katılıyorum
  • Takipteyim

• ihtiyacı olanlar için bir uplayayım.
  • ben birşey soracam Formül yayınlarının ygs lys, matematik veya diğerleri hakkında ne düşünüyorsunuz
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1215

ben birşey soracam Formül yayınlarının ygs lys, matematik veya diğerleri hakkında ne düşünüyorsunuz

hiçbir bilgim yok ne çözdüm ne çözen biriyle konuştum
  • Teşekkürler faydalı konu uppp

• Rezerv

• quote:

Sınava hazırlık sürecinde çözdüğüm kitaplar ve bu kitaplar hakkındaki düşüncelerimi belirtmek istedim. Seneye girecek arkadaşlar için bir fikir olabilir
    YGS/LYS Matematik:

1-Final Mat1 Soru Bankası Orhan Doğukan
    Bu kitabın tamamını çözdüm ve çözenler için çok fazla faydası olacaktır.

2-Karekök YGS Matematik soru bankası
    Bu kitabın tamamını çözdüm. Çözülmesi gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum. Mat1 adına güzel soruları var.

3- BireyB Matematik sorubankası:
    Bu kitap iyidir hoştur ama açıkçası bir adım ötesi testleri dışında bir olayı yoktur. Sınav sürecinin başında göz atılabilir. Sonradan tatmin etmez. Basımı da kötüdür kitabım parça parça olmuştu.

4- LYS Fen Bilimleri soru bankası
    Dershanede olduğum için ödev olarak çözüyordum. Çözülebilir.

5- Güray Küçük Türev ve Limit Fasikülleri
    Bu fasikülleri yazın sonunda dershane başlarında bu konular hakkında fikrim olsun diye çözdüm. İlerde tatmin etmez ama konuya giriş bakımından iyidir.

6- Apotemi İntegral Fasikülü
    Güzeldir. İntegral öğrenimi sırasında çözülmeli.

7-Final Matematik 2 Zeki Çobanoğlu Ali Rıza Bayram Ali Zengin
    Lys kitabı olarak tamamını bitirmedim. Ama bu kitabı bütün seneye yayarak çözmenizi sağlam bir lys temeli için tavsiye ederim. Eğer ygsden sonra Lys çözmeye kalkarsanız iş işten geçer. Ben çok ygsden sonra deli gibi lys kitabı çözüp bitirmedim çünkü bütün seneye yayıp çözdüğüm bir kaç tane kitap vardı ve yetti. Lys çalışmanızı özellikle matematik için bütün seneye yaymanız gerekir.

8-Karekök LYS soru bankası
    Kesinlikle edinin ve çözün. Yine Karekök kalitesini gösteriyor. Farklı ve zor tipte soruları vardır.

9- Üçler Dershanesi Onur Sağsen Matematik kitabı
    Bu kitap sadece ankarada üçler dershanesinde vardır. Ankaradaysanız gidip edinebilirsiniz. Başka şehirlere satıyorlar mı bilmem. Açıkçası çok bakmaya vaktim olmadı çözdüğüm kısımlarının kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Çok kalın bi kitaptır hem ygs hem lys konularından bolca test vardır. Bunu edinirseniz başka kitaplardan feragat edebilirsiniz. Yalnız biraz tuzluydu 30-35 liraydı diye hatırlıyorum. Ansiklopedi cildi şeklindedir basımı iyidir.

Matematik durumum çok kötü olmadığı için 25li mat denemeleri tarzı kitapları çözme gereği görmedim bu kadar kitap üstüne.

Geometri Kitaplarım:
    Ben çok fazla geometri kitabı çözmedim açıkçası. Çok iyi bir hocam vardı ve defter tutmayan kitap çözmeyen adama geometrik düşünmeyi öğretti.

1-Fen Bilimleri Dershanesi YGS/LYS Geometri Sorubankası
    Dershane kitabım olmasına rağmen bana çok şey sunmuştur. Cidden kaliteli soruları vardır ve arkasında da 20-25 tane deneme barındırır. Mutlaka tavsiye ederim. Denemeleri bitirmesem de nerdeyse sonunu getirdiğim tek geometri kitabıdır.

2-Üçler Dershanesi Onur Sağsen Geometri kitabı
    Açıkçası çok güzel sorular vardır. Zor soruları fazladır. Ve çok kalın bir kitaptır bir konuyla ilgili 20şer soruluk 25-30 test bulabilirsiniz. Ama bunu alacaksanız yanına en fazla 1 kitap alın derim. Çünkü bütün sene çözseniz de bitecek gibi değildir :D

3-Karekok Geometri Soru bankası
    Bu kitabın çok az bölümünü çözdüm. Geometrinizi geliştirir ama çok fena moralinizi bozar. Gereksiz zor olduğunu düşünüyorum. Bazı soruları görmeniz mucizedir. Benim vaktim bol derseniz bakın. Ama benim hala kütüphanemde duruyor yüzde 90ı boş bi şekilde.

4-Fem YGS/LYS Geometri soru bankası
    Bu kitabın yeni basımını uzun bir süre bekleyip hiç geometri çalışmadım. Çünkü Yeni basım yeni müfredata göre hazırlanmış çok deli bir kitap olur diye bekliyordum. Eski kitaba konikleri eklemişlerdi galiba. Açıkçası çok fazla çözmedim ama çözülebilir bir kitap.

5-Birey LYS Geometri denemeleri
    Lysye hazırlanırken çıktı bu denemeler. Açıkçası yeni geometri müfredatına çok yakın denemelerdi. Faydasını gördüm.

Bir de belirtmeyi unuttum. Temel olarak başlangıç olarak Esen YGS LYS sorunbankasını öneririm. Hem çok zor değildir hem de sürekli bi alıştırma yapıyor gibi örnek sorular ve konuyla alakalı sorular sorar. İyidir yani. Ama başlangıç seviyesi için idealdir, eğer daha ilerideyim derseniz gerek yok. belki hız kazanmanız için ideal olabilir sadece.

Fizik Kitapları:
    Bu yıl o kadar fizik çözdüm ama çalışma düzeyimin çok altında ve çalışma düzeyimden çok farklı bi fizik sınavına girdik. Sözel ağırlıklı çalışmanızı ve hiçbir şeyi bu çıkmaz diye atlamamanızı öneririm. Sınav anında emin olmadığınız şeyler yüzünden doğru bildiğiniz şeyler de yanabilir.

1-Fen Bilimleri Dershanesi YGS/LYS Fizik Soru Bankası
    Açıkçası gayet güzel bir fizik kitabı olduğunu düşünüyorum. Değişik tipte soruları vardır.

2-FEM Fizik
    Çok ağırlık vererek çözdüğüm bir kitap olmasa da güzeldir. Çok gerekli mi? Açıkçası fizik en çok soru çözmeniz derstir bana göre. Çünkü sürekli sizi farklı düşünmeye itecek şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bir de sözel tip sorular da vardır içinde.

3-Palme Fizik
    İyi bir kitaptır ama sıkılabilirsiniz çözmekten.

4-Uğur Fizik
    Gayet güzel bir kitaptır çözmenizi tavsiye ederim. Yalnız temmuz 2012 basımdan öncekilerde cevap anahtarı sıkıntısı var dikkat edin.

5-Final Fizik Mustafa Erden
    Mutlaka çözün fizik adına çözmeniz gereken kitaplardandır.

Fizikte sözel konulara çalışın. O kadar çözdüğünüz şey ufkunuzu genişletecektir sözel şeylerin bir kısmını ezber yerine yorumla da yapabilirsiniz. O yüzden bu kadar çok fizik çözmeniz işinize yarar. Ama sözeli ihmal etmeyin.
    Milli eğitim kitaplarını sözel kısımlar için karıştırmanızı tavsiye ederim.

Kimya Kitapları:

1-YGS Palme Kimya Soru bankası
    Kesinlikle bir an önce bitirin. Gerek kenardaki bilgiler olsun gerek soruları olsun YGS'yi kolayca halletmenizi Sağlar.

2-LYS Palme Kimya Soru Bankası
    LYS için idealdir. Çözmemezlik Etmeyin.

3-Fen Bilimleri Kimya Soru Bankası
    Çözebilirsiniz. İşinize Yarar

4- Palme Organik Kimya Soru Bankası
    Organik kimya öğrenmek istiyorsanız iyidir. Mutlaka edininiz.

5- FEM organik kimya konu anlatımlı
    Bu kitap da konu anlatımı olarak en iyisidir. Testleri çözmedim ama konu anlatımı çok iyidir.

6- Gama Yayınları Organik Kitabı
    Buna da göz atabilirsiniz konu anlatımı için ama fem varken gerek görmedim çok.

Organik çalışırken bazı şeyleri sürekli unutacaksınız bu neydi diyeceksiniz. Çalıştıkça oturacak ben 3-4 kere tekrar tekrar organik çalışarak neyin ne olduğunu tam olarak oturtabildim. Bir de 11. sınıf olan arkadaşlara bir tavsiye. 11 kimyasını tam olarak öğrenin ve bu kısım için gereken özeni 11. sınıfta gösterin. Çünkü eğer tam olarak öğrenmezseniz 12. sınıfta 11. sınıf için çalışacağınız zaman organikten ödün vermenize yol açacaktır. Benim 11. sınıf kimyam çok iyi durumdaydı sadece bir kez konuları okumak yetti 12. sınıfta.

Biyoloji Kitapları:

1- Fen Bilimleri Soru Bankası
    Gerçekten çözdüğüm en iyi biyoloji soru banklarından biridir. Mutlaka edinin. Biyolojiyi iyi öğretir. Gereken şeyleri verir.

2- Fen bilimleri biyoloji konu anlatımlı kitaplar 1-2-3
    Konu anlatımı çok iyidir. Edinmenizi tavsiye ederim. Konuları iyi öğretir.

3- Palme a b c soru bankaları
    İyidir güzeldir ama bazen detay bilgiler sorar. Belki işinize de yarayabilir ama gereksiz de olabilir. Bazı yerlerde bazı soru tiplerinin çok tekrarladığına da şahit olmuşumdur.

4- Final YGS LYS Biyoloji Soru bankası Aslan Cingiz İbrahim Altun Musa KAra
    Çok farklı tipte sorular vardır. Güzel kitaptır.

5- Karekök Ygs ve Karekök Lys biyoloji soru bankaları
    Çok kaliteli kitaplar değildir incelerdir. Ygsden önce ben ygsye yönelik bi çalışayım derseniz ygs kitabını bitirmenizi tavsiye ederim.

6- Fem biyoloji
    Çözmedim. Baktım baktım sıkıldım. Çünkü müfredatla alakası olmayan, hocamın bile üniversite kitaplarından açıp bakıp bulduğu şeylere yer veren garip bi kitap. Uzak durmanızı tavsiye ederim.

7- Milli eğitim 12. sınıf kitabı.
    Mümkünse bulun. Yoksa pdf olarak indirin telefonunuza. Çünkü Konu anlatımı çok iyidir ve müfredat olarak burdan gelecektir her şey. Hoş bu sene biyoloji kolaydı zor olan sorular da açık olmayan sorulardı ama yine de seneye ne olur bilemeyiz.

Biyolojide konuları oturtmaya bakın.

YGS Sözel dersler

Felsefe Kitapları:
    1- Fen bilimleri konu özetli soru bankası
    Bulabilirseniz işinizi görecektir. Ama işinizi görecek başka kitaplar vardır. Ben iki kitap çözdüğüm için bu kitaptan memnun olduğunu belirtmekle yetineceğim.
    2- Simya Dergisi YGS Felsefe Konu Anlatımlı Soru Bankası
    Bu kitap çok iyi bir konu anlatımına sahiptir içindeki testler yeterlidir ve çıkmış soruları da barındırmaktadır. Bu iki kitabın felsefe için yeterli olacağına eminim.

Coğrafyadan sadece palme ygs coğrafya ve dershanemin kitabını çözdüm. Açıkçası ygs coğrafya biraz şans işi. Konu öğrenmeye bakın. Çıkmış soruları çözün.
    Tarihten kitap çözmedim. Çıkmış soruları çözdüm. Konu anlatım için fen bilimleri ygs kullanıyordum ama kitap biraz fazla detaylıydı.
    Türkçeden durumunuza bağlı. Benim dilbilgisi konusunda sıkıntım yoktu. Yazın dershane türkçe kitabı bitirtmişti. Eğer sıkıntınız varsa bu yönde kitaplar alarak ve derslerle halletmeye çalışın. Çıkmış sorulara bakın ama bir süre sonra sıkılacaksınız. Türkçe bol ygs denemesi ile oturtulabilecek ders.

Genel olarak ise 5 hamlede ygs kitabı başta hoş gözükse de bi süre sonra çok kolay olduğunu ve vakit kaybı olduğunu göreceksiniz. 3 Adımda lys bir nebze iyidir.

Deneme olarak femin denemelerini çözün zaman denemeleri edinin. Farklı dershanelerin deneme sınavlarına girin. Töder ve özdebire girin. Güvender ygsye girin lysye ben girmedim ama girmenizin faydası olacaktır. Ama gözlemlediğim kadarıyla bu sene aralarında en kalitesiz sınavlar töderdi. Hem ygsde hem lysde. Özdebir ve güvender daha kalitelidir ama güvenderde nedense herkes kötü yapıyor moral bozabilirsiniz. Özdebirin dezavantajı daha az insan giriyor.
    Piyasa gerçek sınavlara yakın denemeler pek yoktur. Bizim bu sene girdiklerimiz bi önceki seneye göre hazırlanmış denemelerdi hep. Alıp çözdüklerimiz de. Ama gerçek sınava ne kadar hazırlıyor. Orası muamma. Deneme tecrübesi ediniyorsun 160 soruyu bi oturuşta çözme tecrübesi. Ama daha fazlası değil. Gerisi sınav anında ve öğrencide bitecek. Bunu hiç unutmayın. Hani piyasada gerçek denemeye yakın denemeler olmadığı için içinizden çözmek gelmeyebilir. En azından aralarından kaliteli olanları seçin ve tecrübe edinmek için çözün.

Sene boyunca korkum hep bu kadar emek verip karşılığını alamamak oldu. Bunu herkes yaşıyor siz de yaşayacaksınız. Maalesef bu sürecin bir parçası. Vazgeçmezseniz disiplinli çalışırsanız iyi bir yere gelirsiniz. Biraz da şans işi. Benim neredeyse hiç çalışmayan sene boyunca 450 saat dota 2 oynayan bir kaç tane kitap edinen matematiği çok iyi olan bir arkadaşım ygsde 4800. lysde 900. oldu. Hani yine de emeğinizin karşılığını alacaksınızdır. Bu arkadaş biraz überdi :D çalışsa neler yapardı orası ayrı konu :D

Hatırlamadıklarım olursa eklerim. Kolay gelsin
    Hocam eline sağlık ayrıca gerçekten fen bilimlerinin biyolojisi gerçekten en iyilerden 5 biyoloji kitabı bitirdim. Fen bilirimleri en iyisi sanırım öğretici olarak ama son nokta olarak bilfen çözülmeli gerçekten zor iyi bilgi istiyor onuda tavsiye edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISTAR -- 4 Şubat 2014; 7:32:43 >

• birader trollmüsün ilk mesajı alıntılıyosun ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.