Şimdi Ara

YILBAŞIMIZ ve Düşündürdükleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15. kolordu, o zaman kaza olacak diye trafiğe çıkma, yolda başıma birşey çarpar diye yürüme vs. Asıl suçluları bağlar o iş genele mal etme. Ayrıca bunun önlemini almayanlar da bir o kadar suçlu böyle olacağı belliydi.
  • Zaten sevmek zorunda değilsin dinleri. Ama saygı duymak zorundasın. Onun için mi böyle dedin:
    quote:

Orjinalden alıntı: 10ur

nedir bu ayrımclılık anlayamıyorum ve tüm dinlerden nefret ediyorum.. sizin gibilerden daha çok..

quote:

quote:

Taksimde taciz... geçen sene aynı yerde gencecik bir çocuğun öldürülmesi ve daha niceleri güzelliği temsil ediyor. senin güzelliklerin dimi?

unutmaki taksimdeki tacizi gerçekleştirenlerde müslümandı ve daha niceleri.. yani kötü insanlar her dinden her ırktan olabilir. nasıl bir örnektir bu haklı çıkmaya çalışmışsın anlamadım.

quote:

Bu arada ateistliğini bu kadar belli etmene gerek yoktu...

Ben ateist değilim! Deistim.

• quote:

tabiki isteyen hristiyanlar için, müslümanlar için de o gece eğlenebilecekleri mekanlar hazırlanmalı. gönüllerince eğlenmeli. fıçılar dolusu alkol alınmalı. ben buna karşı değilim. sorarım sana o ölen gencin hayatını getirebilir misin? bu yapılan eğlencelerden dolayı bir kendini bilmezin yaptığı o hata için bu eğlenceleri tertip etmeye değer miydi?

arkadaşım elbeteki yaşanan kötü ve üzücü olayları onaylamıyor ve kınızyoruz, ancak yanlış düşünüyorsun kanımca, ozaman sokağada çıkmayalım ya da maça da gitmeyelim maçta da adam öldürüldü şimdi bu olayın suçlusu maçı tertipleyenmidir?
  • Birilerinin eğlencesi yani özgürlüğü başkalarının özgürlüğünü hatta yaşamını kısıtlıyorsa orda durun! Benim anlatmak istediğim bu. Eğlenecekseler adam gibi eğlensinler.

Ve bence o taciz görüntülerinden sonra bir daha topluca o meydanda eğlence düzenlenmemesi daha hayırlı bi iş olur. O turistlerin ülkelerine döndüklerinde anlatacakları şeyleri kestiriyor musunuz? Daha fazla AB'ne alınmamıza karşı çıkacaklarını düşünüyor musunuz?

Her sene o meydan düzenlenen eğlencelerde muhakkak olaylar oluyor... Ve bunu yapan da bir kişi değil 10larca kişi...
    quote:

quote:

tabiki isteyen hristiyanlar için, müslümanlar için de o gece eğlenebilecekleri mekanlar hazırlanmalı. gönüllerince eğlenmeli. fıçılar dolusu alkol alınmalı. ben buna karşı değilim. sorarım sana o ölen gencin hayatını getirebilir misin? bu yapılan eğlencelerden dolayı bir kendini bilmezin yaptığı o hata için bu eğlenceleri tertip etmeye değer miydi?

arkadaşım elbeteki yaşanan kötü ve üzücü olayları onaylamıyor ve kınızyoruz, ancak yanlış düşünüyorsun kanımca, ozaman sokağada çıkmayalım ya da maça da gitmeyelim maçta da adam öldürüldü şimdi bu olayın suçlusu maçı tertipleyenmidir?

• @15. kolordu

evet sevmek zorunda değilim ama saygı göstermek zorundayım hemfikiriz, herhangi bir saygısızlıkta da bulunmadım.

sevmek, sevmemek, nefret etmek, inanmak, inanmamak beni bağlar..
  • quote:

Birilerinin eğlencesi yani özgürlüğü başkalarının özgürlüğünü hatta yaşamını kısıtlıyorsa orda durun! Benim anlatmak istediğim bu. Eğlenecekseler adam gibi eğlensinler.

Ve bence o taciz görüntülerinden sonra bir daha topluca o meydanda eğlence düzenlenmemesi daha hayırlı bi iş olur. O turistlerin ülkelerine döndüklerinde anlatacakları şeyleri kestiriyor musunuz? Daha fazla AB'ne alınmamıza karşı çıkacaklarını düşünüyor musunuz?

Her sene o meydan düzenlenen eğlencelerde muhakkak olaylar oluyor... Ve bunu yapan da bir kişi değil 10larca kişi...

arkadaşım bak gene anlaşamıyoruz;

biz orda yaşananların yanlış olduğunu söylüyoruz,

sense böyle olaylar yaşandığı için eğlenmenin yanlış olduğunu..

• ah be 15. ordu, belirli bi kesime ayar vermek için yazıyosun bunları, sonra maya tutmayınca, konuyu değiştiriyosun, başta dinden girdin, şimdi özgürlükten çıktın, e o bıçaklayan adam suçlu bunu herkes biliyo, sen buraya ne yazsan yaz değişmeyecek, niyetin ne, anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 15. kolordu

Çok bilmiş müslümanlar... Bknz el cevap:

NOEL

Hristiyanların Hz. İsa'nın doğum günü dolayısıyla kutladıkları bayram; bu bayramın kutlandığı zaman süresi; Miladi yılı Ocak ayının birinci gününün gecesi; Milad; Hz. İsa'nın doğumu kabul edilen gün. Bu günü esas alan takvime ise Milâdi takvim denir.

....

Kardeşim,uydurma bir zahmet,Noel 24 Aralıkta kutlanır.24 Aralık Hz.Isa'nın doğum günü olarak kutlanır.Nereden biliyorsun dersen 11 yıl Almanya'da yaşadım,oradan biliyorum.Ayın 24-25-26 tatil.Noel tatili.27 sinde iş başı yapılır.31 Aralık-1 Ocak gecesi ise yılbaşı gecesidir.Yılbaşının dini bir anlamı yoktur.Yeni yılın gelişi kutlanır sadece.
    Artı üslubunu da değiştirmeni tavsiye ederim.Bu arada,hayırdır,bugün 09 Ocak,bu konuyu açmanın anlamı ne?Birileri ortalığı karıştırmaya mı çalışıyor yine yoksa?...

• senin dediğine göre de bayanlar tacize uğruyorlar ya ozaman onları evden dışarıda çıkarmıyalım böylece tacizede uğrayamazlar yada çarşafa sokalım karşıdakini de tahrik etmesin ozman bu olaylarda yaşanmaz..

tacizci zihniyetini düzeltmek cahilliği yenmek çözüm değil bunlar çözüm..
  • Ya arkadaşım gelip burada şov yapma git sessizce kendi yılbaşını kutla. Neymiş yılbaşinda kadınları taciz ediyorlarmış yok şu yok bu. Onlarca milletin ortasında bomba patlatan müslümanlara ne demeli? Sırf senin gibi kafalı oldukları için??
  • bence tartışılması gereken neden 1 ocağı kutluyoruz değilde neden tüm dünya müslümanları bir araya gelip 1 muharrem'i kutlayamıyoruz?

adamların bir inancı var ve bu inançlarına göre peygamberlerinin doğum gününü kutluyorlar. tüm dünya hristiyanları ortak bir şekilde bunu kutluyorlar. ve evrenselleştiriyorlar.

peki biz müslümanlar neden bu özel günümüzü evrenselleştiremiyoruz? müslüman dünyasındaki kopukluğun sebebi nedir?

tartışmanın bu yönde sürmesi daha faydalı olacaktır bence yoksa bu konu yıllardır hızır idi yunus idi şeklinde sürüp gidiyor...
  • @15.kolordu Galiba ortalığı karıştırmak için sahte üyelik aldın ,bilmiyorsan sus bari...Sen kutlamazsın olur biter,Dünya da ki bütün insanlar 1 günlüğüne de olsa ortak bir payda da buluşuyorlar,her dinden her ırktan insan ,bunda bu kadar rahatsız olucak ne var anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihhk

bence tartışılması gereken neden 1 ocağı kutluyoruz değilde neden tüm dünya müslümanları bir araya gelip 1 muharrem'i kutlayamıyoruz?

adamların bir inancı var ve bu inançlarına göre peygamberlerinin doğum gününü kutluyorlar. tüm dünya hristiyanları ortak bir şekilde bunu kutluyorlar. ve evrenselleştiriyorlar.

peki biz müslümanlar neden bu özel günümüzü evrenselleştiremiyoruz? müslüman dünyasındaki kopukluğun sebebi nedir?

tartışmanın bu yönde sürmesi daha faydalı olacaktır bence yoksa bu konu yıllardır hızır idi yunus idi şeklinde sürüp gidiyor...

Koskoca KUTLU DOĞUM HAFTASI denen şeyi görmüyor musunuz? Hala onlar İsa'nın doğumgünün kutluyor biz neden böyle şeyler yapmıyoruz diyorsunuz. Devletin kendisi diyanet işleri + bütün camiiler kutluyor hala ne istiyorsunuz. Hatta devletin okulları bile kutluyor yarışmalar düzenliyor. BU sizin bahsettiğiniz yılbaşı hicri takvimi kullanan ülkeler içindir hatırlatırım biz gregoryan takvimini kullanıyoruz.

Hicri takvim kullanmayan bir ülkede Hicri yılbaşı kutlamanın gereksizliğinden de bahsetmeyeceğim. Anlayan anlar. Eğer hala aksini iddia ediyorsa ben kötü niyet ararım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 10 Ocak 2008; 0:17:09 >

• Okumak cahilliği alır. Eşeklik baki kalır...
    quote:

senin dediğine göre de bayanlar tacize uğruyorlar ya ozaman onları evden dışarıda çıkarmıyalım böylece tacizede uğrayamazlar yada çarşafa sokalım karşıdakini de tahrik etmesin ozman bu olaylarda yaşanmaz..

tacizci zihniyetini düzeltmek cahilliği yenmek çözüm değil bunlar çözüm..
  • Hay ağzına sağlık kardeşim. Tam da bunu düşünüyordum, sen yazmışsın. Teşekkürler ;)
    quote:

Orjinalden alıntı: fatihhk

bence tartışılması gereken neden 1 ocağı kutluyoruz değilde neden tüm dünya müslümanları bir araya gelip 1 muharrem'i kutlayamıyoruz?

• sen hala konuşuyormusun?
    ya git cehaletini başka yerde sergile..
    dansöz gibisin! dinle başlamışsın, şimdi özgürlük diyorsun, birazdan yaşasın amerika falan dersin..
  • Sen haçlı zihniyetinden bi habersin. Konuşup duruyorsun. Sus da bari cahilliğini sergileme... Irakta camileri bombalayan, kadınlara tecavüz eden, müslüman Irak halkına insan onuruna yakışmayan davranış sergileyen zalimler için YAŞASIN CEHENNEM...

Neden hep müslümanların yaptıklarını eleştiriyorsunuz. Sizler Amerikalıdan daha amerikalı olmuşsunuz.
    quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

Ya arkadaşım gelip burada şov yapma git sessizce kendi yılbaşını kutla. Neymiş yılbaşinda kadınları taciz ediyorlarmış yok şu yok bu. Onlarca milletin ortasında bomba patlatan müslümanlara ne demeli? Sırf senin gibi kafalı oldukları için??
  • quote:

Sen haçlı zihniyetinden bi habersin. Konuşup duruyorsun. Sus da bari cahilliğini sergileme... Irakta camileri bombalayan, kadınlara tecavüz eden, müslüman Irak halkına insan onuruna yakışmayan davranış sergileyen zalimler için YAŞASIN CEHENNEM...

Neden hep müslümanların yaptıklarını eleştiriyorsunuz. Sizler Amerikalıdan daha amerikalı olmuşsunuz.
    quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

Ya arkadaşım gelip burada şov yapma git sessizce kendi yılbaşını kutla. Neymiş yılbaşinda kadınları taciz ediyorlarmış yok şu yok bu. Onlarca milletin ortasında bomba patlatan müslümanlara ne demeli? Sırf senin gibi kafalı oldukları için??

bak konu amerikaya da geldi

daldan dala daldan dala

• eleştiri sınırlarını aştığının farkında mısın? Ya da dansözvari kişilik taşıdığını yansıttığının farkında mısın?

quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

sen hala konuşuyormusun?
    ya git cehaletini başka yerde sergile..
    dansöz gibisin! dinle başlamışsın, şimdi özgürlük diyorsun, birazdan yaşasın amerika falan dersin..

• quote:

eleştiri sınırlarını aştığının farkında mısın? Ya da dansözvari kişilik taşıdığını yansıttığının farkında mısın?

Ne şakacı şeysin sen öyle? Doğuştanmı böyleydin yoksa sonrada ameliyatlamı bu hale geldin?
    Dansöz meclisinde başkan olacak adamsın, hala kakara kikiri yapiosun! Yok cehennemmiş, yok ırakta camii bombalamışlar, yok amerikalılar yılbaşında kukelata takıyormuş!!

Saçma sapan bir konu açmışsın, cevapları millet suratına suratına çakmış; senin oyununa gelmemiş.. Sen hala diretiyorsun! Din tarafından tutmadı birde özgürlük olayından dene. Sonra o olmazsa milliyetçilik denersin.. Baktın buda sarmadı ahlak falan takıl..
    Canım benim yaa...

YILBAŞIMIZ ve Düşündürdükleri

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.