Şimdi Ara

Yılın otomobil ödülleri açıklandı: Elektrikli araçlar damga vurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

teknolojiyi "Türkiye gastesinden" takip etmeniz gözlerimi yaşarttı   Yabancı bir siteden link alabilir miyim? Ben 600km diye bir vaad bulamadım çünkü.

ABD'de mil hesabıdır deyip km ile "Türkiye gastesi"nden link vermişsiniz   372 mil vaadi olan haberi bekliyorum sizden.

Piyasaya hakim olmak için 3 kağıtçı mı olmak gerekiyor? Hakim markalara parça tedarik etmek ne zamandır pazarda geri kalma bahanesi oluyor  

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Mazda maliyetlerini düşürmek için ABD'de 1 yeni fabrika açtı. Ucuza sattığı için biraz daha tercih edilir hale geldi.

Tercih ediliyor dediğiniz Mazda 2024'te ABD'de 12. sıraya çıktı. Dünya'da #1 olduğu hiçbiryer yok zaten. TR'den bahsetmem bile.

15-20 senelik motordan daha kabak tadı veren Mazda'nın Wankel'dir. 90'larda eski gürledi. Hala yok phev yapacağız, yok hafif motor, patent bizde şöyle efsane böyle efsane kafa şişirdiler geçen yıla kadar ee? Bir cacık yok ortada.

Motorları da ufak oynamalarla iteleyip duruyordu işte. Hep aynı herkes biliyor.

Motoru bırak 2019 ile 2024 model Cx5 arasında ne fark var? Izgara değişti. 7" ekran 10" oldu. Carplay geldi(bir zahmet), yeni renkler, jant tasarımı   Motor aynı şanzıman aynı. Daya gitsin.

Satıştan çekmek zorunda kaldığı MX-30 'dan da bahsetseydiniz keşke. Yeni kurulmadı, koskoca Mazda(!) Böyle acemilik yapan başka örnek oldu mu? Nasıl bir rezalettir?

• ufo U kullanıcısına yanıt

Küçük ölçekli bir marka Mazda, ilk 3'e 4'e girecek hali yok herhalde? Kendi ölçeğinde gayet başarılı demek istedim sadece, yok aynı motor aynı bir şeyler falan diyorsunuz da adamlar başarılılar kendi pazarlarında. Motorları da şanzımanları de çok kaliteli, uzun ömürlü ve başarılı olduğu söyleniyor, bir çok test ve incelemede.

Wankel'e niye düşmansın yahu :) 60 yıllık gelenek, ne kadar orijinal bir motor, kimsede olmayan. Farklı olana düşmanlık da bu memleketin suyundan mıdır nedir. Konuyla ne alaka ayrıca wankel.

CX5'i bilmem de, CX70, CX80 ve 90, CX-40, Skyactiv-X motorları, rotary Hybrid'leri, kavrama seti olan 8 ileri tork konvertörlü çok teknolojik bir şanzımanları var, AMG speedshift DCT türevi, bir sürü iş yapıyorlar. Bir sürü güncel yeni modelleri var, TR'de olmasa da otomobilleri bana çok tatlı ve kendine has gelen bir markadır. Ben yurt dışında değişik araçlarını gördüm de, kullandım da, bence senin bir donanımhaber klasiği olarak dünyadan haberin yok ama varmış gibi bilmiş taklidi yapma sendromun var.

Şu vizeye başvurun dostum, korkmayın, çıkmazsa çıkmaz dünyanın sonu değil :) Her yer burası gibi Çeri tiggo ile Peugeot 3008 dolu değil. Dünyanın geri kalanında bayağı farklı markalar-modeller, çok farklı tercihler var. TR'ye benzer pazarlar da var, hiç alakası olmayan yüzlerce milyonluk ülkeler de var.

• TOOG UN yanında oyuncak kalır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın en iyi araci benim aracım ev3 ya çünkü ben aldım ben en akıllıyım ya :) şaka lan şaka tiggo 7 sporluyum tavsiye ederim ama kefil olmam ona göre sghjkkkkk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu elektrikli araç ve onu övme furyasını gördükçe nedense aklıma Ferhan Şensoyun aptallara güzel gelen televizyon dizileri adlı oyunu geliyor. sırf birleşik amerika tamamıyla elektriğe geçse dünyaya harcayacak elektrik kalmayacak ama benim zeki insanım finlandiyaya isveçe bakıp güzelleme yapıyor...

• ufo U kullanıcısına yanıt

Key Insights

• The third-generation Nissan Leaf transforms from a hatchback into a sleek crossover with up to 373 miles of range
    • Built in Sunderland, UK, the new Leaf shares its CMF-EV platform with the Ariya and features advanced aerodynamic design
    • Expected to launch in late 2025 with pricing estimated around £33,000 (approximately £37,000 through salary sacrifice)
    • Part of Nissan's EV36Zero project, establishing Sunderland as a flagship EV hub combining electric vehicle and battery production

pazar anlaşması ve know how protokollerini ve japon geleneklerini araştırmanızı öneririm.

the electric car scheme
    Nissan Leaf 2025: 373-Mile Crossover | The Electric Car Scheme
    https://www.electriccarscheme.com/blog/third-generation-nissan-leaf-crossover

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 24 Nisan 2025; 20:19:31 >

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Mx5 gibi efsaneyi yapmış bir marka Mazda. ARaçlarına da gerçekten laf yok, başarılı. Burda eleştirilen düzgün bişey yapıp yıllarca geliştirmeden oturması. :u an 1.5 motordan (phev ile) 660hp alan Byd var. Çatır çatır satıyor. Bu çok zeki, namuslu vs japonlar niye yapmadı? Gerek yok çünkü satıyor. Eleştiri yan gelip yatmalarına.

Wankel de 90'larda 2 model çıkardı malum. Sonra masal anlattı, dillere düştü, dalga konusu haline getirdi kendisini. Emisyona uyduramadığından yenileyemiyor ama sürekli anlatıyor.

Dünyadan haberim var merak etme. 3.3lt Hybrid çıkardı da laf olsun diye çıkarmışa benziyor. TEk başına harika. Ama fiyat etiketine bakınca şansı yok  

Vize işi güzel espri, gerçekten hayatımda hiç başvurmadım vizeye  derdine yan sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 25 Nisan 2025; 16:1:25 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.