Herkese merhaba. Muhtemelen 2009-2010 yıllarında facebookta bir video paylaşmıştım, hesabım facebook tarafından kapatıldı. Ulaşmam imkansız. Videodaki müzik yıllardır ara ara aklıma gelir mırıldanırım ama ben o videoyu izlemek istiyorum. Derdini s.. diyebilirsiniz ama 10+ yıllık bir mesele bu. Bulmak istiyorum o videoyu. Hani bir şeyi hatırlamaya çalışırsınız, dilinizin ucundadır ya, bulamadıkça rahatsız eder çıkmaz aklınızdan; ona benzer bir durumdayım uzun yıllardır. Videoyu şöyle tarif edeyim; Büyük ihtimal Hindistan'dan bir video ama net hatırlamıyorum Afrika da olabilir. Fakir Afrika mahallelerindeki o toprak zemini biliyosunuz, öyle bir alanda 4 esmer adam var. 3 tanesi yan yana duran eski kıyafetler giyen zayıf uzun erkekler. Bir tane de kısa boylu, hafif göbekli bir adam var. Göbekli adam tiyatral bir şekilde şarkı söylüyor hangi dilde bilmiyorum. Sonra yan yana duran 3 Afrikalı adam koro olarak nakarata giriyor. 1-2 dakikalık bir video. Belki de bir belgeselden alınmış kesit falandır. Birileri tef ve zurna benzeri bir şeyler de çalıyodu ama hangisi çalıyodu hatırlamıyorum. Bu videoyu izleyen biri muhtemelen 1 kere izleyip geçmiştir ve bi daha da aklına gelmemiştir ama nedense benim aklımdan çıkmadı ve başta da dediğim gibi yılladır aklıma geliyor ve ne yaptıysam bulamadım videoyu. Sanmıyorum herhangi birinin hatırlayıp bulacağını ama olur ya bir ihtimal işte Edit: Nakaratını ıslık ile çaldım. Linki; < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanturan -- 15 Ekim 2023; 19:21:29 > |
Yıllardır arayıp bulamadığım videoyu burada bulmak istiyorum. [Buldum]
-
-
sırf bunun için kurulmuş bir subreddit var. daha geniş bir kitleye sormak adına derdinizi chatgpt'de ingilizceye çevirip burada paylaşabilirsiniz.
https://www.reddit.com/r/tipofmytongue/
-
Oha buldum lan buldum, daha önce hep içimden düşünüp hatırladığım kadarıyla sözlerini falan aramıştım internette. Şimdi burada birine anlatır gibi anlatınca kendim de daha fazla anahtar kelime ile arama yaptım ve sonunda buldum. Kendim sorup kendim buldum ama burada videoyu açıklamak için zihnimi zorlamasam bulamazdım herhalde.
Kişi sayısı kıyafetler ve ortam aklımdaki gibi değilmiş ama video kapağını görünce hemen tanıdım
Video Sudan'da çekilmiş bir filmden sahneymiş. Ben bu videoyu 55. saniyeye kadar falan hatırlıyorum benim paylaştığım video o kadardı ama 5 dakikalık versiyonu varmış. Yüklenme tarihi 2013 ama videonun çok daha eski olduğu belli. Facebookta paylaştığıma göre en azından 2010'dan önce olduğu kesin.
O kadar rahatladım ki anlatamam. Hayatıma artık daha huzurlu devam edebilirim.
Mahamed Aliyoutubehttps://www.youtube.com/watch?v=pOGmrIUUKyA
-
Çok teşekkürler. Buldum gerek kalmadı. Huzur doluyum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X