Şimdi Ara

Yıllar sonra sinemalara dönen Interstellar'ın biletleri yok satıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilim-kurgu bu yalnız, masal değil.

Dediğine katılmıyor değilim, örneğin Tony Stark, Iron-man'de o u-dönüşler sonucunda ketçaba dönüşmesi gerekir, fakat görmezden geliyoruz.

• Aegean-Man kullanıcısına yanıt

Her filme ilgim var. Bu film gerçek hayattan uzak. Filmi izledim zaten.

Gezegenlerde dolaşıyor. Çok realist 😀 başındaki başlığı çıkarınca oksijensiz gezende ölmüyor 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

googlea yazarak bakabilirsin 2023 fimleri diye.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

Bilim kurgu filmi izleyip realistlik aramak nasıl bir anlayıştır? Nolan filmi çekerken bilim adamlarıyla çalıştı. Senaryoyu yazarken onlarla iletişim halinde şekillendirdi. Biraz araştırırsanız kendiniz de görecekseniz. Kaçırdığınız nokta bu bir bilim kurgu filmi. Bu demek değil ki film %100 gerçek. Realist şeyler istiyorsanız Nasa yı izleyebilirsiniz. :)

Bu nasıl bilim adamları. Dünya gezegeninden çıktığın zaman radyasyon yüzde 1 milyon. Bazı gezegenler -200 bazı gezegenler +200 +600 derece. Yani insanoğlu daha Ay'a ayak bastı mı diye tartışıyor.

• msegmx M kullanıcısına yanıt
    Asıl sıkıntı filmin sonuydu bence. Murphy kısa bir süre önce ayrıldığı 10 yaşındaki kızını, ölüm döşeğinde ve yaşlanmış olarak buluyor ve sanki hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Baba olan bilir. Böyle bir gerçeklikle yaşayamazsınız.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

Bir önceki mesajda bu sorularınızın da cevabı var ama sanırım anlamak istemiyorsunuz. Siz boşverin hoşunuza giden filmleri izleyin. İyi forumlar.

• Film olarak alternatif sordum 2023 filmleri yazmayı bende biliyorum.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

Kişisel bir şey. Bana iyi gelen size iyi gelmez. Öneri vermeyi sevmiyorum. O yüzden de Google'a yazarsan 2023 filmleri diye oradan seçersin

• ULYSES kullanıcısına yanıt
    Geçen tekrar izledim, dedim bu film aslında 10 bölümlük bir dizi olabilirmiş: bir-iki bölüm dünyadaki olayları daha ayrıntılı olarak anlatır, uzadaki yolculuk, Miller'ın gezegeni, Mann'ın dünyaya dönüş arzusu, adamın 23 yıl gemide yalnız kalması, ve dediğin gibi Cooper station'daki olup bitenler. Filmde sahneler süre sınırlı olduğundan mecburen hızlıca geçiştiriliyor.

bilimsel olarak altyapısı var

• Matrix'i (ilk film) geçecek film halen çekilmedi.

Bu film fena değil ama biraz da pazarlama abartısı.

6,7/10,0

• tbbtl T kullanıcısına yanıt

Kast ettiğim bilimsel yönü değil. Duygusal olarak böyle bir şeye dayanamaz bir insan.

Senaryo içeriğini spoiler fonksiyonuyla perdelemeye özen gösterelim lütfen, filmi izlememiş insanlar mevcut olabilir.

• Bulunduğum ilde imax olsa parası neyse verir girerdim. Ama malesef yok!

• Mükemmel film ya bir Titanic de ağladım birde bunda

• esasen evet herkes sevmek zorunda değil filmi,zaten ali kundulli izleyen birileriyle beraber yıldızlararasi gibi bir film şaheseri de izlenmez zaten

Evet bazen hiç dikkate almadığı bilim insanlarıyla çalıştı. :)

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Asimetri, Doppler etkisi, akresyon ve korona enerjileri ve olay ufku tamamen görmezden geliniyor. Olay ufkunu geçmek zamanda bir anı geçmek gibidir ve karadeliğin konstrasyon merkezi (tekillik) geleceğe uzanır. Perşembe gününe kaçınılmaz biçimde ulaşmak zorunda olduğun gibi bu merkeze ulaşmak zorundasın (Schwarzschild karadeliğinde) ya da yeterince şanslıysan en azından etrafında dönmek zorundasın (Kerr karadeliğinde). Yukarıda ilk mesajımda açıkladığım fiziksel güçlerden sağ çıksan dahi yoğunlaşma bölgesini çeviren o özel sahayı, olay ufku alanını terk edemezsin. O özel sahaya giriş anı bulunduğun evrenin uzay zaman dokusunda yaşayacağın en son hadisedir. Karadelik o sebeple de simsiyah bir hiçlik gibi görünür. Esasında yıldız çekirdeğinin, verilmiş madde yığınının çöküşü "hiç yaşanmamıştır" ve kainatın ortalama ve göreli zamanlarına nazarla düpedüz "belirsiz bir gelecekte kalmıştır". Gravitasyonal çöküş Heisenberg belirsizliği uyarınca çöken maddede konum belirginliğini maksimize ederken momentum belirginliğini minimize etmiş, ortaya uzay zamanı katlayan ve titreştiren kıpır kıpır bir merkez bırakmıştır. Rölativistik matematik bunu olay ufkuyla hapsedici fizik yasalarının çöktüğü/donduğu bir tekillik olarak tanımlar ve içerisinde geçmişin yatak odaları ve kütüphaneleri bulunmaz. Muhtemelen burada bizim bakış açımızdan madde/enerji uzay zamanla bütünleştiği, uzay zamana gravitasyonal enerji ve kuantum alan enerjileri olarak translate ettiği en arı ve yabani halindedir. O denli yabani bir haldedir ki, belirsizliğiyle ve devasa uzay zaman eğrisiyle evrenden kopuk izlenimi yaratır, ki belirli açılardan öyledir. 3 temel özelliği (kütle, yük, spin) ve taşıdığı, ürettiği korunumlu fiziksel alanlar haricinde evrenle etkileşmez. Karadeliğin içinde yaşanan karadeliğin içinde kalır.
    İçine giren birisi evrenle neden-sonuç, uzay-zaman bazında irtibatsız kalacağı ve akış geleceğe dönük biçimde tek yönlü olacağı için dışarıda duran kızına yardım edemezdi. Yıldızlararası karadeliklerin ne denli çılgın objeler olduğunu gösteremiyor. Cooper asla ama asla oradan çıkamazdı. Yerçekimsel olarak tamamen çökmüş objelerin "karadelik" adını almasının bir sebebi var. Fazla yakınına gelince, olay ufku dediğimiz yaklaşma sınırını geçince oradan çıkamamak yapısal bir koşul, bir zorunluluk. Perşembe'nin kaçınılmazlığı gibi, adı üstünde "geleceğin" kaçınılmaz biçimde varışı gibi. Bir karadelik aslında bize nazarla gelecekte durduğu ve yalnızca devasa dalga boylu sinyalleri titreştikleri vakumdan dağıtarak - veya diğer deyişle aşırı kızıla kaydırarak - saçtığı için - bknz: Hawking radyasyonu - simsiyah! Tabii karadeliğin termal niteliğine dönük tartışmalar çok büyük ama ister kara cisim tipinde ister normal termal radyasyon olsun çok az ışıma yaptığı, gelecekteki merkezinde parıldama varsa bile bunu alıkoyduğu ya da perdelediği bellidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Yani?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.