Şimdi Ara

Yıllık açılmış vadeli hesaba her ay para eklemek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar, bir miktar para biriktirdim ve bunu nasıl değerlendireceğimden emin değilim. her ay üstüne yaklasık2.5 bin lira eklemek istiyorum, ve içerisinden 3-4 yıl hiç harcamayacağım. eğer bir bankadan bir yıllık vadeli hesap açarsam her ay ekleme yapabiliyor muyum yoksa vade süresini 1 ay mı yapmalıyım? ilk defa bir yatırım yapıyorum, finans terimlerine de hakim değilim, simdiden tesekkürler cevaplar için.

• Heray vadeli yerine heray altın al 3 yılda faizde paran ölür.
  • labidu kullanıcısına yanıt

faizde para ölür faiz iyi yatırım aracı değil de altın ondan beter hiç ons dolar grafiğine baktın mı?

altın tl ye bakarsan yanılırsın. en rezil yatırım aracı altındır

• peki siz ne tavsiye ediyorsunuz? amacım aslında sadece paramın değerini koruyabilmek, bu işin abc'sine hakim olmadığım için de pek risk almak istemiyorum açıkçası.

• Hocam böyle dengesiz bir dönemde 1 yıllık faiz için ciddi oranlar almış olmanız lazım.

4-5 ay sonra faiz oranları %25'e geldiğinde siz 1 yıllık koyduğunuz vadeyi bozamayacaksınız.

Faize koyma işlemi parayı bir yatırıma gömmeden önce bekleme zamanında değer kaybetmemesi için kullanılmalıdır, en azından bu dönemde.

Yoksa yıllık enflasyondan dolayı o gelecek vadenin hiçbir değeri olmaz.
  • Tasarruf yapmaya bir yerden başlamak iyidir.
    Günlük vadeli veya 1 aylık vadeli olarak başla, ileride nereye yatırım yapmak istersen yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.