2006'da aldığım Asus F3F artık miyadını doldurdu, üstündeki hoparlörler de çalışmayı durdurunca artık yeni bir laptop almanın zamanı geldiğinin farkına vardım. Fakat şöyle bir durum var ki bu sefer alacağım laptop aynı zamanda Oyun oynamak için de elverişli olmalı... Özellikle WoW(World Of Warcraft), COD:MW2 ve Battlefield:BC2'yi rahatça çalıştırabilmeli. Ama tabiki ayarları abartmadan, sonuçta desktop pc'imdeki performansı beklemek gibi bir hayal içinde değilim...
Oyunları rahat çalıştırmasının yanı sıra istediğim özellikler, ses kalitesinin iyi olması ve mümkünse 7200rpm hatta SSD ile bile donatılmış olabilir olması... Prizle kullanacağım için pil ömrünün fazla bir önemi yok ama tabiki minimum 1,5-2 saat ve üstü olması iyi olur kanısındayım...
Bütçe olarak kendime 1000-2000TL arası olarak belirledim fakat 2000'e pek çıkmak istemiyorum, yani hakikaten üst sınır 2000TL...
Bu ayki Oyungezer dergisinde gördükten sonra Lenovo IdeaPad Y560 aklıma yatar gibi oldu(fiyat/performans olarak) fakat o da daha piyasada yok sanırım(en azından Türkiye'de yok), hoş onu da tam araştıramadım, sorunlu mu sorunsuz mu genel olarak hiçbir bilgim yok...
Marka takıntım kesinlikle yoktur fakat Asus-Lenovo-HP-Dell-Toshiba-...vs gibi ülkemizde iyi bir servis ağına sahip bir marka olması tercih sebebidir diye düşünüyorum...
Biraz uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın ama malum bu meblada bir parayı tam emin olmadan harcamak istemiyorum...
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Güncel...
Açıkçası SSD'li notebook bulmak TR şartlarında zor...Hele hele sınırlı modeller gelen TR için...
Şuanda piyasadaki bütün modelleri bilmediğim için olasılık dahilinde olup olmadığını bilmeden öylesine yazmıştım zaten ama tabiki "şart" değil...
Evet arkadaşlar, önerilerinizi hala bekliyorum...
Bu fiyatı kaçırma , bütçeni tam anlamıyla kullanmış olacaksın ama paranın karşılığını alırsın..
Gibi falan ama tabiki Asus'un hem ekran kartı hem de cpu'su çok daha iyi...
Pfff karar vermekte zorlanıyorum :(
bende bugün bu laptopu inceledim kasası güzel tuşlar falan yalnız 3gb ram i3 350m olsaydı keşke birde usb 2 adet bilginiz olsun ama 17" olması ve 5650 ekran kartı olması benide cezbetti aklımdaki bi makina şuan
Hakikaten ben de 17" ve 5650 olayına takıldım ama CPU kötü, bir yandan da bir 17" daha var Acer'ın onda da birşey farklıydı... Ne alacağımı şaşırdım, o kadar kötü ve pahalı ki modeller ne alırsan al zarardasın :(
İyi de 2000TL bile benim için çok gelirken 2.350TL'yi ödemem malesef imkansız... :( Ama hakikaten i5 430M Cpu, 18.4" ekran, 5650 ve 1920x1080 çözünürlük ile çok güzel bir laptopmuş...
Daha fazla öneri bekliyorum, hadi DH bir el atın...
o asus tobystore'da 1940 tl hemde yanında 500 gb harici bellek hediye bence bütçenize uygunsa bu bilgisayarı alın
Ben de gözümü o Asus'u kestirdim ama yeni gelişmeler ışığında limitim 1.500TL'ye düşmüş durumda :S
1.500TL civarı(+-100TL diyelim) başka ne önerebilirsiniz arkadaşlar ?
bu hp hem şık hemde ekran kartı ve işlemcisi bakımından güzel fiyat olarakta çoğu yerden daha iyi tavsiye ederim.