Şimdi Ara

Yine bir muhendisten doktorların maaşlarına tepki (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En baba yerde okuyanlarda dahil mühendislerin çoğu önünü göremediği zaman "lan keşke tıp mı yazsaydım" demiştir. Bu konudaki yanıklıkta bunu kanıtlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmene 20-25k dan fazla ücret çok yüksek ücrete giriyor. bu vasıfla 45-55k aldıklarına dua etsinler.

en baba öğretmenlik iö mat onu da 100 binle okuyorsun. fen bilgisidir bedendir dindir barajı geçsen yetiyor.

haftada 3-4 gün çalışıp 3 ay yazın 1 ay da yarıyılıydı kar tatiliydiyle yatıp saati en yüksek ücrete çalışan meslek gruplarından biri için maaş eleştirisi çok nankörce olur. onlar sadece şükretmeliler sistemdeki hata gibi bir şey maaşları.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lise zamanında matematik öğretmenine birkaç soru sormuştum çözmekle uğraşmamıştı bile zamanım yok demişti birine baktı şu an düşünemedim diye zırvaladı arkadaşıma yapamadı dediğimi duyup bana fırça atmıştı çoğu bu kafada zaten beleşçiler bırak doktor maaşını bu tip öğretmenler için asgari ücret bile fazla doktor maaşına yakın maaşı hakeden öğretmen sayısı çok çok az

• Türkiye'de ki öğretmen ile doktor arasında, çok büyük fark var.

Birisi 365 gün neredeyse yoğun çalışıyor, diğeri sene de 160 gün çalışıyor.

Almanya'da ki öğretmenin donanımı ve bilgi birikimi ile, Türkiye'de ki arasında dağlar kadar yine fark var.

En basit örnek Türkiye'de ki öğretmenlerin %90'ı ne yabancı dil biliyor ne de genel kültürü var.

Devletin yapması gereken 8 yıl yani 2 dönem eğitim fakültelerini kapatmak.

Zaten son 14 yıldır üniversitelerden insanların nasıl mezun olduğunu biliyoruz, o skandallar da ileride ortaya çıkacak.

Hocaların özel işlerini halledip mezun olanlar, hocaların Call Of Duty oynarken arkasında siz takılın diyerek sınav yaptığı üniversiteleri çoğu kişi biliyor 14 yıldır.

• Öğretmene doktor maasi fazla hakettikleri max issizlik maasi isini hakkiyla yapan azinlik hariç

• Konu sahibi haklı

Lisede iddiasız bir öğrenciydim, ciddiyetimi kaybetmedim ama kimliğimi de kaybetmedim ve sanırım bazı özelliklerim sakıncalı bulunduğundan popom da okşanmadı. İklim olarak bana yakın bir şehirde ortalama denilebilecek bir mühendislik dalı okudum diplomam olsun diye, mezuna kalmak gibi bir şey aklımın ucundan bile geçmemişti...

İşsizim ve ailemleyim, birçok kez bu konu hakkında farklı yaklaşımlar ile yorumlarımı aktardım değişik başlıklarda, artık bana da dokunan ve aşırı rahatsız olduğum bir durum var. Maalesef kardeşim doktor ve gittikçe Türk akademisyeni Türk doktoru kıvamına gelmeye başladı, kendimi ve varoluşumu sorgulamaya başladım. Son yıllarda çok garip bir düzen yapılandırıldı; uzun süredir bugünlere hazırlanıldığı o kadar belli ki karşı karşıya kaldığım duygulardan irkilmeye başladım, içimize doğru patlayan boşalan fışkıran bir şeyler var, tamamen siyasi adımlar atıldığını hissediyorum. Nasıl Arda Güler'e tapıyorlarsa "hocam, doktor bey" diyip ve sanırım ilaçlayıp hayvan gibi kullanmaya çalışıyorlar kardeşimi (artı sanırım benzerlerini), kendisi köleden farksız baktığı kamu hastanesi hastaları da hayvandan farksız ama hastalıklı bir bağlılık gelişti bünyesinde ve ailecek bir tatsızız bir sıkıntılıyız meslek hayatı yüzünden anlayamazsınız anlatsam kelimelere sığmaz, inanın aldığı para adam gibi yaşamak istese "hiçbir şey" çünkü "alım gücü düşük" ve "sınıf atlama doğuştan kapalı" üstüne kendi içlerinde öylesine kanlı bir yapılanma var ki bizzat gördüğüm kimi meslektaşlarından öyle iğrendim ki Eskiden annem babam öğretmen diye evimiz milli eğitim bakanlığına bağlı gibiydi şimdi de sağlık bakanlığı evimizin içinde, ne istiyorlarsa neyi planlıyorlarsa yapabilecek güçteler ve tecavüze uğruyoruz...

Ne diyeceğimi bilemiyorum; diğer doktorlara bakıyorum bizimkisinden daha egoist olanları da görüyorum. Kimisi "köyden çıkarttı beni Kemalizm, doktor yaptı beni Fetö AK Parti yaşasın Atatürk şellale" diyecek kadar başka boyuta geçmiş, akıl sağlığımı koru yarabbim 😱😱😱 Bilmiyorlar ki bir gün akışa kapılsa kendisini ya Katar'a ya da Tacikistan'a satılmış olarak bulabilir veya birisine ters gitse AK düzen ona şiddet uygulayabilir, siz o şiddet olayları öylesine mi oluyor zannediyorsunuz? 🤮🤮🤮 Elalem Almanya'da uzmanlık okuyorsa veya yurtdışında doktor olarak çalışabiliyorsa (bu fırsatı ona sunabilen "güçlenmiş" çevresi varsa) bilin ki ülkede kalan kardeşim gibi saflar sayesinde olabiliyor bu, alın hastanenizi de Türk milliyetçiliğinizi de başınıza çalın, ne aşağılıksınız yahu

Birçok meslek gibi son parlak yılları doktorluğun, öğretmenlik bitti yazılım da bitiyor. Geçen gün ekranda bir özel okul öğretmeni dert yanıyordu yaz geldi işsiz kalacağım diye; pislik şey erkek adam gözükecek bayramda akrabaları adam yerine koyacak karı kız severken para harcayacak diye 3. kalite öğretmenlikten bir süre para kazanamayacağından üzülüyor. Eğitim sistemi kötüydü iyice çöktü, aşırı niteliksizleşti ve yine geri kaldı bir şeyler, öğrencilere hiçbir şey kattığı verdiği yok okulların, sadece kimimiz daha iyi öğrencilerin olduğu yerde barınabilirsek daha şanslı oluyoruz, bilin ki bir kurul seçiyor kimin ne olursa ne işe yarayabileceğini ve bu durum da çöküşü hızlandırıyor çünkü faşist militarist kafayla yapıyorlar her şeyi. Süregelen çöküşün son kendini kurtarma noktası da aşırı doktortaparlık oldu, eğitim sisteminden çıkıp herkesin yaladığı adam haline gelmek tıp fakültesi bitirmeye kaldı, ekranlarda sık sık doktor güzellemesi görüyorum düşünün başka neler yapıyorlar yapmaya çalışıyorlar, göreceli yüksek maaş işin görünen kısmı, avlarını yesinler yeter onlara...

Görmemişin oğlu olmuş tutmuş koparmış, ellerinde itibarlı AK ordu olarak bir beyaz önlüklü bu kısım kaldı beyaz yakalılar da iyice battı deniliyor sımsıkı tutunuyorlar güveniyorlar doktor kesime, şımartmaları ondan. Ben kardeşimle aynı odayı o uşaklık yapsın k*ltAKlara bir de bana afra tafra yapsın diye paylaşmadım, basit kişilerin büyük rollere büründürüldüğü o kavruk ağır "Roma"n masalında figüran olsun diye kısıtlı ekonomik şartlarda birlikte büyümeyi asla tercih etmezdim...

Daha neler neler aklıma geliyor da yazarken unutuyorum artık, ben de Roman tipli Fahrettin Koca'nın konuşmasına ve tavrına katlanamıyorum, ailemizden birinin bunların uşağı olması fikri acı veriyor, lanetler üzerinize yağsın şellale, düştüğümüz durumlara sebep olanlar tez vakitte doğrudan cehenneme inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 23 Haziran 2024; 23:31:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.