İnternetin günden güne daha kolay erişilebilir ve dolayısı ile daha popüler hale gelmesi, eğlence anlamında bu teknolojiden faydalanmak isteyen tüm kullanıcıların zevk ve ihtiyaçlarına hitap eden çok sayıda ve türde yapımın hazırlanmasına sebep olmuştur. Tarayıcı tabanlı oyunların atalarının 2000’li yılların başında görülmeye başlaması ilk anda sınırlı bir ilgi yaratabilse de, zaman içerisinde artan ilgi, farklı türlerde hikâyeler ve oynanış içeren isimlerin de birbiri ardına üretilip farklı eğlenceler sağlayabilmesine imkân vermiştir.Tanoth, 2008 yılında ortaya çıktığında fazla ilgi görmemiş olsa da, yayıncısı olan Gameforge’un başarılı dağıtım politikaları sayesinde pek çok ülkede popüler bir yapım haline gelmeyi başarmıştır. An itibari ile iki milyona yaklaşan bir oyuncu kitlesini içerisinde barındıran Tanoth, sık aralıklar ile güncellenmesi ve daima yeni heyecanlara kapı açması sebebi ile bu popülerliğini de gün geçtikçe arttırmaktadır.
Tanoth, resim ve metin tabanlı bir tarayıcı rol yapma oyunu olarak tanımlanabilmektedir. Oyuncular ücretsiz olarak kayıt oldukları sistem içerisinde öncelikle savaşlara girecekleri karakterleri hazırlamaktadırlar. İsim, ırk ve sınıf türünde seçimler ile ana yapıları oluşturulan karakterler, oyunun genel işleyiş içerisinde pek çok şehri ziyaret edecek, farklı düşmanlar ile karşılaşarak mağlup etmeye çalışacak ve bazı bulmacaları çözmeye gayret edeceklerdir. Her ne kadar üst düzey bir orijinallik vaat etmese de, Tanoth oyuncularına uzun süre herhangi bir sıkıntı veya tekrar duygusu yaşatmadan devam edebilecek bir maceranın kapılarını aralıyor.
kayıt olup 1 saat oynamıştım. sürükleyici bi oyun değil
Konularına bakıyorum baya uğraşıyorsun :). diğer oyunlarıda yazsan fena olmıcak