Şimdi Ara

YKS DİL SINAVI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
5.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2019 yks dil sınavına hazırlanacağım(A1 seviyesinden başlayıp) sizden tavsiyeler bekliyorum.Bu arada bütün derslere de çalışmak zorundayım kaç saatimi ayırmam gereklidir?Günde kaç kelime ezberlemeliyim?Kaynak tavsiyeniz varmıdır?Elimdekilerin resmini ekledim.

YKS DİL SINAVIYKS DİL SINAVIYKS DİL SINAVIYKS DİL SINAVI

• Yapay Zekanın Yanıtı

YKS Dil Sınavı: Bilmeniz Gerekenler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türk üniversitelerine giriş için uygulanan bir sınavdır. YKS, üç aşamadan oluşmaktadır: Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT).

YDT, yabancı dil yeterliliğini ölçen bir sınavdır. Sınav, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde uygulanır. YDT hangi seviye olduğuna bağlı olarak, üniversiteler tarafından farklı bölümlerde tercih edilebilirsin.

YDT, 120 soruluk çoktan seçmeli bir sınavdır. Sınavın süresi 120 dakikadır. Sınavda, okuduğunu anlama, dinlediğini anlama, dil bilgisi ve kelime bilgisi konularından sorular sorulur.

YDT'de başarılı olmak için düzenli olarak çalışman ve sınav formatına aşina olman önemlidir. YDT'nin hangi seviye olduğunu bilmek, hedef belirlemene ve çalışma stratejini belirlemene yardımcı olacaktır.

YDT seviyeleri şu şekildedir:

• A1: Temel düzey
    • A2: Orta düzey
    • B1: Orta üstü düzey
    • B2: İleri düzey
    • C1: Çok ileri düzey

Üniversiteler, farklı bölümler için farklı YDT seviyeleri talep edebilir. Hedeflediğin bölümü öğrenerek gerekli YDT seviyesini belirleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 11. sınıf başından beri 'sadece' dil sınavı için sıfırdan hazırlandım.(Dil sınıfı yoktu.) Hedefim 70 netti, 66,25 yapabildim. Hedefini bilmiyorum ama sadece bir sene içinde, A1 seviyesinden, aynı anda diğer derslere çalışırken güzel bir netice almak çok zor. Bütün derslerden kastın sadece TYT ise o zaman olur. Yine zor olur ama imkansız değil, 70 üstünü görebilirsin iyi çalışırsan. İlk etapta English Grammar Today ile başlamanı tavsiye ederim. Başlangıç için çok güzel bir kitap. Kelime çalışmalarını mutlaka metin okuyarak yap, bilmediğin kelimeleri çıkart, bu kelimelerin de mutlaka eş anlamlılarını yanına yaz. İnternetteki "alfabetik" kelime listelerinden uzak dur, çünkü bir süre sonra birbirine benzeyen kelimeleri karıştırmaya başlıyorsun. İlk etapta genel İngilizceni ve dil bilgini geliştirmeye çalış bir süre sonra(örneğin yeni yıla yakın) sınav İngilizcesine geçersin, yavaştan test çözmeye başlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mavi Penguen kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece TYT ve dil sınavına hazırlanacağım.Peki English Grammar Today kitabı grammer için yeterli midir yoksa ek kaynak almalı mıyım?
  • lCengizHanl kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Ben AYT'ye de çalışacaksınız sandım. Sıkıntı yok o halde. Eğer dediğiniz gibi seviyeniz A1 ise bir süre en azından English Grammar Today ile seviyenizi ilerletmenizi tavsiye ederim. Fakat dil sınavı için asla yeterli olmaz. Sadece başlangıç için kullanmanı tavsiye ederim. İrem Yayıncılık iyidir ama o dil bilgisi kitabını bilmiyorum. Ben genel İngilizce temelimi English Grammar Today ile, sınav İngilizcesi temeli ise İrem Yayıncılık'ın LYS Sınav Stratejileri kitabı ile atmıştım. Sınav Stratejileri kitabı çok detaylı ve soruları zorluyor ama hedefin büyükse gerçekten dört dörtlük bir kitap. Ek olarak ELS dergilerini ve yine ELS'nin Grammar Inside and Out kitabını tavsiye edebilirim. Ben dergilerini kullanmıştım, çok beğenmiştim. Yalnız ELS çok pahalı bir yayın ama internet güzel bir mecra. Akın DİL'in kitapları da çok faydalı. Fakat YDS odaklı olduklarından zorlayabilir en başta. Sınava yakın kullanman daha mantıklı olur. "Reading Plus" ve "Read for Speed" güzel kitaplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi Penguen -- 4 Ağustos 2018; 19:19:41 >

• Mavi Penguen kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun dediğiniz gibi yapıcam EGT yi bitirince sınav strateji kitabına başlıyacağım.Hedefim ÇOMÜ Japonca Öğretmenliği ilk 15k içine girmem lazım.
  • Ydt için ingilizce paragraf önerebilir mısınız 11. Sinifim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.