arkadaşlar müşteri hizmetlerini aradım 9 una kadar sürem olduğu için sorun teşkil etmez dediler içim rahatladı sabah 9 da randevu aldım bizim burda sıra kalmamış 45 km yol gidicem sonra uğraşmayayım dedim
2 ocakta muayeneye girdim.. Tam çıkıyordum ki.. egzost muayene sordular.. 1 dakika deyip,hemen 10 km ötede yaptırıp,geldim.. ve belgelerimi aldım.. yani yeni yılla yeni uygulama.. kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: sdrturhan
arkadaşlar müşteri hizmetlerini aradım 9 una kadar sürem olduğu için sorun teşkil etmez dediler içim rahatladı sabah 9 da randevu aldım bizim burda sıra kalmamış 45 km yol gidicem sonra uğraşmayayım dedim
hocam harika şiir..üSTAD NECİP FAZILIN DAHA BU GECE HAYATINI OKUMUŞTUK
Çaycı, getir, ilâç kokulu çaydan! Dakika düşelim, senelik paydan! Zindanda dakika farksız aydan Karıştır çayını zaman erisin; Köpük köpük, duman duman erisin!
benim muayene ekim başınaymış o zamana otururur yeni mevzuat zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: WaRToX
quote:
Orijinalden alıntı: boraycan
polis muayenesi olmayan aracı ilk defa yakalıyorsa sürücüye muayeneyi 1 hafta içinde yaptırması için tebligat verir
Çevremdeki herkes bağlanır diye biliyor ve bende son yönetmeliklere göre ilk seferde bağlanıyor diye biliyordum.. İnternetde kesin bir kaynağa ulaşamadım.. Eminseniz eğer, dDediğiniz gibi olabilir, teşekkürler düzeltme için..
Bağlanır ama en son kanun ne alemde ona bakmak lazım. 2007 de aylardan yaz full aile yazlıktan geliyoruz, muayenesi bitmiş aracı bağlayacaz dedi. Eşyalarınızı indiirin, bağlayacaz...... (o zaman hem muayenesi bitmiş aracın bağlanacağını bilmiyordum hem de boş bir anıma gelmiş muayeneyi unutmuşum). Nitekim yapmayın etmeyin ne yaparız bu halde derken insafa gelip başka muadil ceza kesti. Sonra galiba hak tanıdıklarını duydum veya okudum, emin değilim.
benim anlamadığım TUVTURK'un sitesinde "Egzoz Gazı Emisyon ölçümü T.C Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2010 yılına ait yeni bir protokol imzalanana kadar geçici bir süreliğine durdurulmuştur. " yazıyor, Bosch car servisi aradım yapıyoruz biz dedi protokol'den haberimiz yok dedi? bu nasıl protokoldur anlamadım gitti..
Egsoz muayenesi doktor olsun olmasin her arac sahibinin mecburi yaptirmasi gereken bir kontrol. Cogu yetkili servis yapiyor. 5 dakika sürmüyor.
Yapilmamasi durumunda, polis ve jandarma cevirmelerinde ayrica Orman Bakanligi denetimlerinde cikarsa, gecen sene 600 lira cezasi vardi. TüvTürk'ün bunu kontrol etmeye baslamis olmasi bence güzel bir durum. Umarim sonraki adim bu kontrolü Tüv Türk'ün yapmasi olur.
hurda arabaların muayeneden geçmesi daha da düşündürücü değilmi?
o zaman muayenede standart nerde kaldı???
quote:
Orijinalden alıntı: ehed
quote:
Orijinalden alıntı: WaRToX
quote:
Orijinalden alıntı: boraycan
polis muayenesi olmayan aracı ilk defa yakalıyorsa sürücüye muayeneyi 1 hafta içinde yaptırması için tebligat verir
Çevremdeki herkes bağlanır diye biliyor ve bende son yönetmeliklere göre ilk seferde bağlanıyor diye biliyordum.. İnternetde kesin bir kaynağa ulaşamadım.. Eminseniz eğer, dDediğiniz gibi olabilir, teşekkürler düzeltme için..
Bağlanır ama en son kanun ne alemde ona bakmak lazım. 2007 de aylardan yaz full aile yazlıktan geliyoruz, muayenesi bitmiş aracı bağlayacaz dedi. Eşyalarınızı indiirin, bağlayacaz...... (o zaman hem muayenesi bitmiş aracın bağlanacağını bilmiyordum hem de boş bir anıma gelmiş muayeneyi unutmuşum). Nitekim yapmayın etmeyin ne yaparız bu halde derken insafa gelip başka muadil ceza kesti. Sonra galiba hak tanıdıklarını duydum veya okudum, emin değilim.
arkadaşlar internette arıyorum resmi kaynak bulamadım,eğer araç ilk defa yakalanıyorsa parkamı çekilir yoksa cezamı kesilir. ikinci sorumda şu,eğer kaza yaparsam kasko ve trafik nasıl bir yol izler.resmi kaynak? (niye yaptırmıyorsun diye sorarasanızbir yılda arkadan gelen cezalar vergivs. 1500 tl yi geçti :)
İlk yakalanmada bir hafta süre verilir, bir hafta içinde ikinci kez yakalanırsanız aracınız çekilir. (Kaynak; tanıdık bir trafik polisi... )
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme