Şimdi Ara

Yoklama dönemi bittikten sonra ne kadar sürede askere giderim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
22.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

31 Aralık 2024'e kadar tecilliyim. Haziran 2025'de yoklama başvurus yapsam kasım celbiyle mi giderim yoksa hemen temmuz 2025'de mi alırlar askere?

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Komutanım selamlar. Benim bu 31.12.2024 tarihin tecilim doluyor erteleme şansım yok. Tecilim dolduğu gibi yoklama kaçağı durumuna mı düşüyorum ?

• tlhzdmr T kullanıcısına yanıt

1 ocak ve sonrasına yoklama işlemlerini tamamlamadan kalırsanız (buna sağlık muayenesi de dahil) yoklama kaçağına düşersiniz.

Günlük para cezası dışında yaptırımı yok. Ama seneye bir okula kayıt olduğunuzda tecil alamazsınız.

Ya da aralık ayı içinde yoklamanızı tamamlarsınız

Celp tercihini en uzak aydan (aralık 2025 mi ne olursa) yakına doğru sıralarsınız.

Mezuniyetiniz neyse bir üstü okula kayıt olmak için ne lazımsa seneye yaparsınız.

Ve yeni okula kayıt olana kadar askerlik çıkmaması / sınıflandırma olmaması için dua edersiniz.

Mayıs 2025e kadar sıkıntınız olmayacak, ama sonrası şansınıza kalmış.

• maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

16 şubat ile 15 mayıs arası Ağustos celbi

Haziran ayı dahil 16 Mayıs ile 15 Ağustos a kadar olan süreç Kasım celbine atar. Değişebilir ama Haziranda başvurup hemen trink 1 ay içinde almıyorlar bekleme süren var ortalama 3- 4 - 6 ay sürüyor gene de. Direkt almaları için uzun süreli kaçak falan olman lazım. Şubede teslim olurken ya da çevirme gbt kısımlarında denk geldiğin zamanlarda ceza + hazırlan hemen git diyebiliyorlar ama her şey usulüne göre olunca dediğim celp dönemlerine göre olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 2 Ekim 2024; 21:52:8 >
  • GlowZone kullanıcısına yanıt

Düzeltme için teşekkürler

merhaba, benim tecilim 31 aralık 2024'te bitecek. Benim yoklamamı tamamlamak için 31 aralık 2025 kadar vaktim olacak mı? tecili mi ne zaman bozmalıyım. daha önce yoklama yaptırmadım. işlerim sebebi ile biraz geç gitmek istiyorum, yoklamada bana tanınan süreyi kullanmak istiyorum.

31 aralık dahil diyorlar, 31 aralıkta tecilimi bozsam ertesi gün kaçak durumuna düşer miyim? yoksa 2025 sonuna kadar vakit tanırlar mı

saygılar

• burrakerrsoy B kullanıcısına yanıt

Ya mezun teciliniz bitip 31 aralığa otomatik atmıştır

Ya da öğrenci kaydınız varsa yaş limitine takılmışsınızdır.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

İki durumda da 31 aralığa kadar en azından aile hekimi muayenesinden geçmiş olmanız lazım. Önerim son dakikaya bırakmayın, Aralığın ilk 2 haftası içinde işlemlerinizi hallediniz. 1 ocağa kalırsanız yoklama kaçağı olarak işlem yaparlar, günlük para cezası yazmaya başlar.

Bu şekilde işlemleri tamamlarsanız mayıs ayına kadar sivilsiniz. Sonrası şansınıza kalmış. Mayıs 2025 celp duyurusundan itibaren takip etmeye başlarsınız. Ne zaman sınıflandırmanız (gideceğiniz birlik) belli olursa o tarihte askere gidersiniz. Duyurular bu linke düşüyor.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

CB Dijital Dönüşüm Ofisiyoutube
    Tüm Askerlik İşlemlerini Tek Ekranda Toplayan #Askerliğim Bütünleşik Hizmeti Nasıl Kullanılır? Yoklama Dönemi ile ilgili tüm işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden @ekapi'da tek ekran üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz ile ilgili detaylar videomuzda.
    https://www.youtube.com/watch?si=-oqnZ2-G9LxM_GwF&v=EpZGVUYFgko&feature=youtu.be

cevabınız için çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz. verdiğiniz linkte geçmiş mayıs ayı celp döneminde böyle bir resim paylaşmışlar. ben er olarak gideceğim. celp tercihi olarak sıralamamı en geç tarihten - en erken tarihe göre sıralayacağım.

eğer şanslıysam haziran yada temmuzda giderim.

tekrar teşekkürler, iyi forumlar.

Yoklama dönemi bittikten sonra ne kadar sürede askere giderim?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.