Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
175.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kunduraci

selam arkadaşlar aöf öğrencisiyim 2 yıl üstüste kaldığım için tecilim bozulmuş,2011 ocaktan beri kaçağım.okulu 2012 haziranda bitirme şansım var bu süre zarfında kaçabilirsem okulu bitirdiğimde askerliği 6 ay olarak yapabiliyomuyum aceba,bileniniz varmı cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

evet yapabiliyorsun arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: invincible10

quote:

Orijinalden alıntı: Hudush

Selam arkadaşlar

forum ilgimi çekti bende üye oldum. Bişi sorcam yoklama kaçağı veya bakaya durumda olupta jandarma çevirmesine giren oldumu hiç? polis çevirmede bi sıkıntı çıkmıyo ama jandarmayı bilmiyorum denemektende umumiyetle tırsıyorum

iyi haftalar!

ben şehir dışında otelde kaldığımda bi sıkıntı yaşamadım jandarmadan tanıdığım birine sordurdum jandarmaya bizim kayıtlarımızda çıkmaz o dedi kendi bölgendeki jandarmaya yakalanma dediler.2 yıldır yoklama kaçağı durumundayım ve bu olayı yakın zamanda yaşadım...

saol arkadaşım :)
    bende cok polis gbtye girdim otellerde kaldim ama hic jandarmaya yakalanmadim yada o bolgelerde oteldede kalmadim. Sanirim o soyledigin dogru kutuge kayitli oldugun bolgeye gitme yeter diyolar. Hatta yurtdisina gidip gelenler bile varmis..

• ohhbeeee oldu sonunda tecıl ettırdım B.C.G senın dedıgın oldu arkadasımya 2013 e kadar kacak kacak askere gıdecektım saolasın kardes sende ya hemen gıttım sıldırdım o kagıtla subeye tecıl ettırcem dedım olduja ama bır suru evrak doldurdum olsun ya bıttıya sımdı ifademı kaymakamlıga gondercekler para cezası var odsa 100 tl anca olur daha fazlası olmasmız belkı parada odemem dedıler rahatladımya kardes son yoklama olduk sadece boy kılo kac ne ıs yapıon bıde aile doktora gıttım orda baktı tmm dedı sonra bıttı işlemler bu sekılde yurt dısına cıkabılırım vıze alabırım demı ya sorun olmas daha evlencem ja yazın ordan almanya artık inşallah bunlarıda sorunsuz sekılde atlatırımja kardes gorusuruz dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayotech55

ohhbeeee oldu sonunda tecıl ettırdım B.C.G senın dedıgın oldu arkadasımya 2013 e kadar kacak kacak askere gıdecektım saolasın kardes sende ya hemen gıttım sıldırdım o kagıtla subeye tecıl ettırcem dedım olduja ama bır suru evrak doldurdum olsun ya bıttıya sımdı ifademı kaymakamlıga gondercekler para cezası var odsa 100 tl anca olur daha fazlası olmasmız belkı parada odemem dedıler rahatladımya kardes son yoklama olduk sadece boy kılo kac ne ıs yapıon bıde aile doktora gıttım orda baktı tmm dedı sonra bıttı işlemler bu sekılde yurt dısına cıkabılırım vıze alabırım demı ya sorun olmas daha evlencem ja yazın ordan almanya artık inşallah bunlarıda sorunsuz sekılde atlatırımja kardes gorusuruz dostum...

önemli değil dostum. bende aynı yoldan geçtiğim için iyi biliyorum para cezası hoş olsun önemli değil o da dediğin gibi çıkmayabilirde ceza. Yurtdışına cıkabilirsin tabii. görüşürüz

• yazılanları okudum benim durumum biraz karışık çünkü ben emin değilim ama yoklama kaçağı olduğumu düşünüyorum,karışık olan durumu şöyle izah edeyim 1981 doğumluyum 2000 yılında yoklama kağıdı falan gelmeden askerlik şubesine babamla gitmiştim ve öss kağıdı ile açıköğretimi kazandığımı belirten kağıdı göstermiştik(yada verdik hatırlamıyorum)2001 yılı ile aöf e başladım tabi pek önemsemedim ilk sene daha sonra çalıştım ve 3.sınıfa kadar çift dikiş olarak olarak geldim 2007 yılında ise akciğer'lerimle alakalı olarak hastaneye kaldırıldım ve 1 ay hastanede yattım,o sene derslere çalışamadığım için üst üste iki sene kaldım sonraki sene geçtim,hastaneye kontroldü,sınavdı derken askerliği düşünmedim,okul tecil ediyor dediler,birde öyle olsaydın yoklama kağıdı gelirdi dediler,gerçektende yoklama kağıdı falan gelmedi,ama son 3 sene başka eve taşındık haliyle şubede eski ev kayıtlıdır.neyse okuldu,kontroldü derken(verem savaş derneğinde hala kontrolüm devam ediyor,devlet kontrolümü 5 sene sürecek şekilde rapor verdi)şimdi mezun oluyorum ve bu yaz askerlik şubesine gideceğim ve inanın aklıma bu aya kadar yoklama kaçağı durumu gelmedi iki kere polis çevirmesine girdim gbt'me bakıldı bir şey çıkmadı,bende tecilliyim diye düşünüyorum ama yoklama kaçağı olma ihtimalim yüksek hemde 4 sene kadar şimdi bu olaylar söz konusuyken bende mahkeme ile ,uğraşırsam bu durumum göz önüne alınırmı,sonuçta ne yoklama oldum nede bir tebligat geldi,trt olayınıda yeni öğreniyorum,25 mayısda yine kontrolüm var.birde bu tip durumu olanlar askeri hastanede ne tarz durumlar ile karşılaştılar,işlemlerin uzun sürmesi gibi teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar. iş biraz önemli olduğundan acil cevaplayabilirseniz sevinirim. ben 87'liyim. 2006'da liseden mezun oldum ve aynı senenin eylül ayında üniversiteye başladım. 2006'dan 2007'ye kadar hazırlık okudum. 2007'den 2010'a kadar üniversiteye devam ettim ancak mart 2010'da kendi isteğimle kaydımı sildirdim zira 3. senem olmasına rağmen devamsızlıklardan dolayı hala 1. sınıf gözüküyordum ve normalde de kendi işim olduğundan ve para kazandığımdan hiç düşünmeden sildirdim kaydı. biraz aceleye geldi aslında sildirmeden önce ikinci üniversite olarak direkt AÖF'e girebilirdim ama sonradan aklıma geldi. geçen sene başvuru tarihini son anda kaçırdığım için ygs'ye başvuramadım ancak bu sene başvurup ygs'ye girdim barajı da geçtim. amacım zaten açık öğretime girmekti, aldığım puanla da 4 senelik açık öğretime girebiliyorum. yani amaç işlerim gereği askerliği tecil ettirmek. konuda yazan birçok arkadaşa olduğu gibi bana da yaklaşık 1,5 ay önce son yoklamaya gitmediğim için yoklama kaçağı olduğumu bildiren bir kağıt geldi. yoklama kaçağı olalı da 3 ayı geçmiş ama bana yeni bildirdiler. 1,5 aydır şubeye gitsem mi gitmesem mi gitsem hemen askere mi çağırırlar, yoksa açık öğretime girip öyle mi gitsem diye düşünürken bugün de mahkeme kağıdı geldi eve. 4 temmuzda mahkemem varmış oraya çağırıyorlar. şimdi ben ne yapmalıyım? açık öğretim kayıtları eylülde ekimde başlıyor o zamana kadar öğrenci olarak gözükmüyorum ama ygs'ye de girdim ve barajı geçtim yani aöf'e gireceğim. askerlik şubesine gidip durumu anlatırsam 1 sene tecil ederler mi? 1 sene etseler zaten sonraki seneler aöf'te okuduğumdan otomatikman tecil olacak. yoksa "baştan ygs'ye gireceğini bize söylemen gerekiyordu" falan deyip direkt askere mi çağırırlar? acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: monkfishss

merhaba arkadaşlar. iş biraz önemli olduğundan acil cevaplayabilirseniz sevinirim. ben 87'liyim. 2006'da liseden mezun oldum ve aynı senenin eylül ayında üniversiteye başladım. 2006'dan 2007'ye kadar hazırlık okudum. 2007'den 2010'a kadar üniversiteye devam ettim ancak mart 2010'da kendi isteğimle kaydımı sildirdim zira 3. senem olmasına rağmen devamsızlıklardan dolayı hala 1. sınıf gözüküyordum ve normalde de kendi işim olduğundan ve para kazandığımdan hiç düşünmeden sildirdim kaydı. biraz aceleye geldi aslında sildirmeden önce ikinci üniversite olarak direkt AÖF'e girebilirdim ama sonradan aklıma geldi. geçen sene başvuru tarihini son anda kaçırdığım için ygs'ye başvuramadım ancak bu sene başvurup ygs'ye girdim barajı da geçtim. amacım zaten açık öğretime girmekti, aldığım puanla da 4 senelik açık öğretime girebiliyorum. yani amaç işlerim gereği askerliği tecil ettirmek. konuda yazan birçok arkadaşa olduğu gibi bana da yaklaşık 1,5 ay önce son yoklamaya gitmediğim için yoklama kaçağı olduğumu bildiren bir kağıt geldi. yoklama kaçağı olalı da 3 ayı geçmiş ama bana yeni bildirdiler. 1,5 aydır şubeye gitsem mi gitmesem mi gitsem hemen askere mi çağırırlar, yoksa açık öğretime girip öyle mi gitsem diye düşünürken bugün de mahkeme kağıdı geldi eve. 4 temmuzda mahkemem varmış oraya çağırıyorlar. şimdi ben ne yapmalıyım? açık öğretim kayıtları eylülde ekimde başlıyor o zamana kadar öğrenci olarak gözükmüyorum ama ygs'ye de girdim ve barajı geçtim yani aöf'e gireceğim. askerlik şubesine gidip durumu anlatırsam 1 sene tecil ederler mi? 1 sene etseler zaten sonraki seneler aöf'te okuduğumdan otomatikman tecil olacak. yoksa "baştan ygs'ye gireceğini bize söylemen gerekiyordu" falan deyip direkt askere mi çağırırlar? acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

ygs ye girdin fakat daha okula kayıt olmadığın için henüz aöf lü olmuyorsun yani bu durumda henüz okul tecil yapamıyor. birkaç ay daha yoklama kaçağı gezme durumunu risk alırsan okul başlayınca tecil yaparlar. Yalnız okula kayıt olduktan birkaç ay sonra gönderiyorlar tecil belgelerini, o yüzden gidip öğrenci belgeni kendin alıp tecil ettirecem dersen sana zarf hazırlıyolar şubeye götürüp öyle tecil yaparsın.

@sipru81

aöfde 2 sene üst üste kaldığın dönemde kaçak olmuşundur muhtemelen. Yoklama kaçak belgesi adresin kayıtlı değil yada güncel değilse eline ulaşmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: B.C.G

quote:

Orijinalden alıntı: monkfishss

merhaba arkadaşlar. iş biraz önemli olduğundan acil cevaplayabilirseniz sevinirim. ben 87'liyim. 2006'da liseden mezun oldum ve aynı senenin eylül ayında üniversiteye başladım. 2006'dan 2007'ye kadar hazırlık okudum. 2007'den 2010'a kadar üniversiteye devam ettim ancak mart 2010'da kendi isteğimle kaydımı sildirdim zira 3. senem olmasına rağmen devamsızlıklardan dolayı hala 1. sınıf gözüküyordum ve normalde de kendi işim olduğundan ve para kazandığımdan hiç düşünmeden sildirdim kaydı. biraz aceleye geldi aslında sildirmeden önce ikinci üniversite olarak direkt AÖF'e girebilirdim ama sonradan aklıma geldi. geçen sene başvuru tarihini son anda kaçırdığım için ygs'ye başvuramadım ancak bu sene başvurup ygs'ye girdim barajı da geçtim. amacım zaten açık öğretime girmekti, aldığım puanla da 4 senelik açık öğretime girebiliyorum. yani amaç işlerim gereği askerliği tecil ettirmek. konuda yazan birçok arkadaşa olduğu gibi bana da yaklaşık 1,5 ay önce son yoklamaya gitmediğim için yoklama kaçağı olduğumu bildiren bir kağıt geldi. yoklama kaçağı olalı da 3 ayı geçmiş ama bana yeni bildirdiler. 1,5 aydır şubeye gitsem mi gitmesem mi gitsem hemen askere mi çağırırlar, yoksa açık öğretime girip öyle mi gitsem diye düşünürken bugün de mahkeme kağıdı geldi eve. 4 temmuzda mahkemem varmış oraya çağırıyorlar. şimdi ben ne yapmalıyım? açık öğretim kayıtları eylülde ekimde başlıyor o zamana kadar öğrenci olarak gözükmüyorum ama ygs'ye de girdim ve barajı geçtim yani aöf'e gireceğim. askerlik şubesine gidip durumu anlatırsam 1 sene tecil ederler mi? 1 sene etseler zaten sonraki seneler aöf'te okuduğumdan otomatikman tecil olacak. yoksa "baştan ygs'ye gireceğini bize söylemen gerekiyordu" falan deyip direkt askere mi çağırırlar? acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

ygs ye girdin fakat daha okula kayıt olmadığın için henüz aöf lü olmuyorsun yani bu durumda henüz okul tecil yapamıyor. birkaç ay daha yoklama kaçağı gezme durumunu risk alırsan okul başlayınca tecil yaparlar. Yalnız okula kayıt olduktan birkaç ay sonra gönderiyorlar tecil belgelerini, o yüzden gidip öğrenci belgeni kendin alıp tecil ettirecem dersen sana zarf hazırlıyolar şubeye götürüp öyle tecil yaparsın.

tamam okul tecil edemez şu an da peki ben gitsem şubeye ygs'ye girdiğimi ve barajı geçtiğimi söyleyip barajı aştığıma dair kanıt olan sınav sonuç belgesini göstersem ve aöf'e kaydolup okuyacağımı söylesem anlayışla karşılayıp tecil etmiyorlar mı isteğim sonucu?

• elinde öğrenci olduğuna dair belge olmayınca ertelemezler diye biliyorum. yinede bağlı bulunduğun şubeyi ararsan yardımcı olurlar. telefon etmekten çekinme arayıp sorabilirsin onlara yardımcı oluyorlar
  • Arkadaşlar benim durumum biraz farklı. Burada mahkemeye çıkacak olan arkadaşlar, okuduklarına dair belgeleri götürdüklerinde sıkıntı olmadığını ve beraat ettiklerini belirtmişler.

Ancak ben Aö Lisesi öğrencisiyim.

Durumumu açtığım konuda da belirtmiştim. Yardımcı olur musunuz?

"Arkadaşlar Aöl 4. sınıf öğrencisiyim ve bu son sınavlarda mezun oldum. Kredim vs. herşeyim tamamdı zaten zorunlu dersim vardı 2 adet onlardan sınava girdim ve şuanda diplomamın çıkmasını bekliyorum

Sorun şu; bana askerliği okulun tecil ettiğini söylediler ancak bu durum yalnızca mesleki aöl için geçerliymiş. Bunu kütüğümün olduğu yerden muayene kaçağı olduğuma dair belge gelince anladım.

Celp dönemim Ağustos 2011. Ağustosa kadar diplomam elime geçiyor. Tecil ettirmeye gitsem bir problem olurmu?

Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Askerlik şubesine tel. açtım yardımcı olamıyorlar telefondan. Şubeye gitmeden önce net bir bilgi edinmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler. "

Yani olası bir mahkeme kararı sonucu, mahkemeye götrmem gereken belgeler nelerdir ve beraat alma ihtimalim nedir? Bu arada ilk kez tecil ettireceğim. Mahkeme kararı çıkar mı onu bile bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem Özkur -- 29 Mayıs 2011; 3:42:06 >

• Arkadaşlar selamlar...

Ben 30.10.2009 dan geçen aya kadar kaçak durumdaydım. İnanması güç ama kaçak olduğumun farkında bile değildim. Sonra birkaç ay önce posta kutuma kaçak olduğumla ilgili bir belge düştü. Dedim nasıl olur bu, ben kaçak olamam çünkü tecil hakkım var okul bitince otomatik ertelenmesi lazım. Tabi bende pek çok arkadaşım gibi bu durumu yanlış biliyormuşum, araştırdıkça yanlışımın farkına vardım ve soluğu askerlik şubesinde aldım... Bu arada 87 liyim ve 2009 da iki yıllık meslek yüksekokulundan mezun oldum.. Neyse şubedeki işimiz bitmek üzereydi ki memure hanım dedi seni mahkemeye vermemiz lazım yaz savunmanı, yazdım tabi. Yaklaşık bir ay önce mahkeme kağıdı geldi ve bugün saat 09:00 da sulh cezada yargılanacağım. Suçumuz malum, 3 aydan sonra yoklamaya gelmek. Karar ne olur ne olmaz bilmiyorum. Sicile işlenip işlenmemesi de umrumda değil artık. Tam bir aydır bugünü bekledim, kafamda onlarca kez hakimin karşısına geçip savunma yaptım. Sonra şunu düşündüm dışardaki o kadar katilin sapığın ceremesini çektirecekler bize... Vel hasılı arkadaşlar saat 09:00 da mahkemem var, sonuçlanırsa burada bilgi vereceğim. Allah bu durumda olan tüm arkadaşlara sabır ve kolaylık versin. Hayırlısıyla girip çıkalım duruşmaya bakalım.

• Sonuç nedir arkadaşım?
  • Tekrar selamlar arkadaşlar

Bugün mahkeme niyetiyle gittim sadece ifade verdim çıktım kalemin odasından. Yalnız detayları atlamamak lazım şöyle ki; tecil belgeniz varsa iddianameye eklenmesini mutlaka talep edin. Bu anladığım kadarıyla çok yardımcı oluyor. İfade verdim derkende tecil belgesini görene kadar bayan ifade istedi ancak görünce hemen fotokopisini çektir gel dedi. Gidip fotokopiyi hallettikten sonra gidebilirsin dedi. Her yerde uygulama böyle mi bilemem. Asıl mahkemem 1 hafta sonra 6 haziran 2011 de. Anlayacağınız henüz sonuçlanmış değil. Ancak biraz umutlandım diyebilirim. Bakalım bir hafta daha bekleyeceğiz :)
  • Arkadaşlar benim durumum biraz farklı. Burada mahkemeye çıkacak olan arkadaşlar, okuduklarına dair belgeleri götürdüklerinde sıkıntı olmadığını ve beraat ettiklerini belirtmişler.

Ancak ben Aö Lisesi öğrencisiyim.

Durumumu açtığım konuda da belirtmiştim. Yardımcı olur musunuz?

"Arkadaşlar Aöl 4. sınıf öğrencisiyim ve bu son sınavlarda mezun oldum. Kredim vs. herşeyim tamamdı zaten zorunlu dersim vardı 2 adet onlardan sınava girdim ve şuanda diplomamın çıkmasını bekliyorum

Sorun şu; bana askerliği okulun tecil ettiğini söylediler ancak bu durum yalnızca mesleki aöl için geçerliymiş. Bunu kütüğümün olduğu yerden muayene kaçağı olduğuma dair belge gelince anladım.

Celp dönemim Ağustos 2011. Ağustosa kadar diplomam elime geçiyor. Tecil ettirmeye gitsem bir problem olurmu?

Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Askerlik şubesine tel. açtım yardımcı olamıyorlar telefondan. Şubeye gitmeden önce net bir bilgi edinmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler. "

Yani olası bir mahkeme kararı sonucu, mahkemeye götrmem gereken belgeler nelerdir ve beraat alma ihtimalim nedir? Bu arada ilk kez tecil ettireceğim. Mahkeme kararı çıkar mı onu bile bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sipru81

yazılanları okudum benim durumum biraz karışık çünkü ben emin değilim ama yoklama kaçağı olduğumu düşünüyorum,karışık olan durumu şöyle izah edeyim 1981 doğumluyum 2000 yılında yoklama kağıdı falan gelmeden askerlik şubesine babamla gitmiştim ve öss kağıdı ile açıköğretimi kazandığımı belirten kağıdı göstermiştik(yada verdik hatırlamıyorum)2001 yılı ile aöf e başladım tabi pek önemsemedim ilk sene daha sonra çalıştım ve 3.sınıfa kadar çift dikiş olarak olarak geldim 2007 yılında ise akciğer'lerimle alakalı olarak hastaneye kaldırıldım ve 1 ay hastanede yattım,o sene derslere çalışamadığım için üst üste iki sene kaldım sonraki sene geçtim,hastaneye kontroldü,sınavdı derken askerliği düşünmedim,okul tecil ediyor dediler,birde öyle olsaydın yoklama kağıdı gelirdi dediler,gerçektende yoklama kağıdı falan gelmedi,ama son 3 sene başka eve taşındık haliyle şubede eski ev kayıtlıdır.neyse okuldu,kontroldü derken(verem savaş derneğinde hala kontrolüm devam ediyor,devlet kontrolümü 5 sene sürecek şekilde rapor verdi)şimdi mezun oluyorum ve bu yaz askerlik şubesine gideceğim ve inanın aklıma bu aya kadar yoklama kaçağı durumu gelmedi iki kere polis çevirmesine girdim gbt'me bakıldı bir şey çıkmadı,bende tecilliyim diye düşünüyorum ama yoklama kaçağı olma ihtimalim yüksek hemde 4 sene kadar şimdi bu olaylar söz konusuyken bende mahkeme ile ,uğraşırsam bu durumum göz önüne alınırmı,sonuçta ne yoklama oldum nede bir tebligat geldi,trt olayınıda yeni öğreniyorum,25 mayısda yine kontrolüm var.birde bu tip durumu olanlar askeri hastanede ne tarz durumlar ile karşılaştılar,işlemlerin uzun sürmesi gibi teşekkürler.

bugün askerlik şubeme gidip ağustos celbi için başvurdum yoklama kaçağı değilmişim yarında muayene'ye gidiyorum artık hayırlısı herkese şimdiden geçmiş olsun.

• arkadaslar askerde olmasina karsin 90/2 90/4 bazi arkadaslarin 2000 tl gibi para cezalari aldigini gordum itirazlarida 9 aydir açiklanmamişti yani sonuclanmamişti siz siz olun okul tecil ediyor deyip bu işi sallamayin hakkinda bir karar olanalrda tecil ise ozmanki donemlerde onu kanitlar belge ile basvuru yapsin inanin taksite bolup o parayi çatir çatir aliyorlar odeyenlerde vardi bilginize..
  • Yoklama kaçağıymışım diye banada askerdeyken dava açılmıştı. Askerliğim biteli 5 ay olmasına rağmen bugün sonuçlandı. Mahkeme görevsizlik kararı verdi. Ancak askerlik şubesinin idari para cezası vereceği söyleniyor.
  • 2 hafta sonra "Yoklama Kaçağı olup 3 aydan sonra gelmek" gerekçesiyle açılan davam var. Celp geleli epey oluyor, az önce kontrol edeyim dedim herhangi bir karar çıkmış mı diye, aynen duruyor dosya, gidiyorum yani mahkemeye. İşin kötüsü lehime işleyecek güzel bir bahanem de yok. Okula kaydımı yenilemedim, dolayısıyla ilişiğim kesildi, herhangi bir yerden de yoklama kaçağıysınız diye kağıt vs. gelmeyince aklıma gelmedi hiç araştırmak. Zaten gelen iddianamede de yazıyor "TRTde yapılan duyuruya rağmen" diye. Alakam olmaz TV-radyo -.- Herneyse, sonuç olarak tek savunmam "haberim yoktu" an itibariyle. Ne tavsiye edersiniz bu durumda? Seçenekler paşa paşa mahkemeye çıkıp para cezasına razı olmak veya savunmama birşeyler ekleyerek beraat etmeye çalışmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wagner

2 hafta sonra "Yoklama Kaçağı olup 3 aydan sonra gelmek" gerekçesiyle açılan davam var. Celp geleli epey oluyor, az önce kontrol edeyim dedim herhangi bir karar çıkmış mı diye, aynen duruyor dosya, gidiyorum yani mahkemeye. İşin kötüsü lehime işleyecek güzel bir bahanem de yok. Okula kaydımı yenilemedim, dolayısıyla ilişiğim kesildi, herhangi bir yerden de yoklama kaçağıysınız diye kağıt vs. gelmeyince aklıma gelmedi hiç araştırmak. Zaten gelen iddianamede de yazıyor "TRTde yapılan duyuruya rağmen" diye. Alakam olmaz TV-radyo -.- Herneyse, sonuç olarak tek savunmam "haberim yoktu" an itibariyle. Ne tavsiye edersiniz bu durumda? Seçenekler paşa paşa mahkemeye çıkıp para cezasına razı olmak veya savunmama birşeyler ekleyerek beraat etmeye çalışmak.

hacı mahkeme olmuyor. gidip savcıya ifade veriyorsun. Sonra gerekçeli karar veriliyor para cezası oluyor genelde. Yada görevsizlik. Eğer para cezası olursa temyize git. Para cezan iptal olabilir.

• Arkadaşlar selamlar,

Son duruşmaya gitmedim, mahkemenin kalemini aradım, görevsizlik vermiş ve dosyayı kaymakamlığa yollamışlar. Ne olacak şimdi bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.