Şimdi Ara

Yolda giderken bir araç neden stop eder? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
312.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Aynı sorun benim başımada geldi. Tam sokağa dönüyordumki araba birden stop etti. LPG bitmiş. Benzine aldım çalıştırdım arabayı yoluma devam ettim.

Alıntıları Göster
    Yıllar önce bir Octavia kiralamıştık.

Tosya civarlarında bir mazot aldık ondan sonra araba 110-120 giderken tak stop ediyor.Erzincana kadar bir şekilde geldik.

Erzincan da eski bir usta bulduk pompa yakıt çekmiyor demişti aldığınız mazottan dolayı olabilir dedi.Depoda ki yakıtı tükettik.

Üzerine Opetten mazot almıştık daha sonra yolda 1-2 kere olmuştur belki.O şekilde Tunceli'den İstanbula gelmiştik.

• quote:

Orijinalden alıntı: haydarpaşa62

Tosya civarlarında bir mazot aldık ondan sonra araba 110-120 giderken tak stop ediyor.Erzincana kadar bir şekilde geldik.

Erzincan da eski bir usta bulduk pompa yakıt çekmiyor demişti aldığınız mazottan dolayı olabilir dedi.Depoda ki yakıtı tükettik.

Üzerine Opetten mazot almıştık daha sonra yolda 1-2 kere olmuştur belki.O şekilde Tunceli'den İstanbula gelmiştik.

Alıntıları Göster
    triger kayışı koparsa arabanın hiçbir sistemi çalışmaz... (elektrik fren direksiyon)

• quote:

Orijinalden alıntı: haydarpaşa62

Alıntıları Göster
    Aynısı benim başıma aylarca geldi köşe dönerken debriyaja basmıştır arkadaşın. Benimkinde rölanti birden çok fazla düşüyordu stop ediyordu rölanti ayarlayıcısını tamir ettik düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

Aynısı benim başıma aylarca geldi köşe dönerken debriyaja basmıştır arkadaşın. Benimkinde rölanti birden çok fazla düşüyordu stop ediyordu rölanti ayarlayıcısını tamir ettik düzeldi.

Alıntıları Göster
    Lpgli 2 farklı araçta başıma geldi.Kötü gazdan da olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefa KC

Lpgli 2 farklı araçta başıma geldi.Kötü gazdan da olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Çok değişik sebepleri olabilir arabam durduk yere stop ediyordu, yaklaşık 2 yıl uğraştım bir sürü usta gezdim bir sürü para harcadım en sonunda çok dandik bir parçadan olduğu anlaşıldı....

Arabam dediğime bakma babamın arabası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Devamlı olan bir durum değilmiş,o anlık bişey oldu geçti dedi.Araç 1.6 Bora lpgli.
  • avrupali arabalarda normal demek ki
  • 1999 Model Honda Cıvıc 1.6 ies vardı bizde oda yolda giderken stop eder dururdu servise götürdük ve anahtar deliğinin yeri devamlı sok çıkar yapmaktan ağzı büyümüş anahtarla iletişim kesiliyomuş ondan dolayı stop ediyomuş. orayı değiştirdiler sorun çözüldü.
  • Jason Becker kullanıcısına yanıt
    Map sensoru bozulana kadar bende boyle dusunuyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Map sensoru bozulana kadar bende boyle dusunuyordum
    99 polo hb var 1 aydır aracıma sabah biniyorum anahtarı takıp kontagı cevırıyorum ama ekran ısıklar gelmıyor sonra kapımı acıyorum mandalı cekıp bu sefer ekran ısıkları yanıyor ve on ekrandan sankı hızlı km döner gıbı ses gelıyor.tahmınım 10 kere bındıysem 7 kere bu oldu.

bugun ise yolda gıderken araba stop ettı gaz yemedı ve aku ısıgı yandı dıreksıyon sertleştı ve fren taş oldu.hemen kontagı tekrardan bastım calıstı ama 1-2 km sonra yıne oldu.servısten gelıp alıdılar.sizce ne olmustur.servıs tanıdık ama öpmesinler benı ne olmustur kaca patlar...
    saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytatto

99 polo hb var 1 aydır aracıma sabah biniyorum anahtarı takıp kontagı cevırıyorum ama ekran ısıklar gelmıyor sonra kapımı acıyorum mandalı cekıp bu sefer ekran ısıkları yanıyor ve on ekrandan sankı hızlı km döner gıbı ses gelıyor.tahmınım 10 kere bındıysem 7 kere bu oldu.

bugun ise yolda gıderken araba stop ettı gaz yemedı ve aku ısıgı yandı dıreksıyon sertleştı ve fren taş oldu.hemen kontagı tekrardan bastım calıstı ama 1-2 km sonra yıne oldu.servısten gelıp alıdılar.sizce ne olmustur.servıs tanıdık ama öpmesinler benı ne olmustur kaca patlar...
    saygılar...

Alıntıları Göster
    aracım 1.6 75bg benzinli...

• quote:

aracım 1.6 75bg benzinli...

Alıntıları Göster
    1-Sürücü kötü ya da anlık bir şey yaptı.
    2-Tekerleklerle ilgili bir sorun olabilir ama teker değil çalışma mekanizmaları ile ilgili
    3-Direksiyon hidroliğini bir kontrol ettirsin arabada sıkışma oluyorsa risk oluşturabilir genelde yağ gibi damlar ve sürekli direksiyon zamanla sıkışır en sonunda hidrolik iyice azalınca kitlenir ve duvarda patlarsın bunu bir kontrol ettirsinler açık ara uzak ihtimal ama olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

1-Sürücü kötü ya da anlık bir şey yaptı.
    2-Tekerleklerle ilgili bir sorun olabilir ama teker değil çalışma mekanizmaları ile ilgili
    3-Direksiyon hidroliğini bir kontrol ettirsin arabada sıkışma oluyorsa risk oluşturabilir genelde yağ gibi damlar ve sürekli direksiyon zamanla sıkışır en sonunda hidrolik iyice azalınca kitlenir ve duvarda patlarsın bunu bir kontrol ettirsinler açık ara uzak ihtimal ama olabilir.

Alıntıları Göster
    1-Triger kayışı kopar, motor kitlenir araç stop eder.
    2-Yağ biter motor yatak sarar araç stop eder.(Sağlam bir masrafla beraber)
    3-Motor kulakçıkları kırıldığında stop etti aracım.(Otobanda yüksek hızda giderken düştüğüm çukur yüzünden...)
    4-Otomatik araçlarda şanzıman problemlerinden dolayı stop edebilir.
    5-Ateşleme sisteminde bir problem oluşur.
    6-Elektrik tesisatında problem oluşur.
    Aklıma gelenleri yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeftBehind

1-Triger kayışı kopar, motor kitlenir araç stop eder.
    2-Yağ biter motor yatak sarar araç stop eder.(Sağlam bir masrafla beraber)
    3-Motor kulakçıkları kırıldığında stop etti aracım.(Otobanda yüksek hızda giderken düştüğüm çukur yüzünden...)
    4-Otomatik araçlarda şanzıman problemlerinden dolayı stop edebilir.
    5-Ateşleme sisteminde bir problem oluşur.
    6-Elektrik tesisatında problem oluşur.
    Aklıma gelenleri yazdım.

Alıntıları Göster
    benim daha önceden eski aracım 2001 model opel corsa 1.4 ecotech de başıma çok gelmişti seyir halinde stop ediyordu. ve her zaman sorun olarak Egr valfi çıktı. 2 sefer değiştirdim ama nafile bir süre sonra sorun devam ediyordu sonunde egr yi iptal ettirdim. sonrada aracı sattım.. bir sürü araç almış satmışlığım var en sorunlu aracım 2001 model opel corsa idi araç daha 45 bin km de olmasına rağmen....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santos22 -- 4 Mart 2014; 1:56:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: santos22

benim daha önceden eski aracım 2001 model opel corsa 1.4 ecotech de başıma çok gelmişti seyir halinde stop ediyordu. ve her zaman sorun olarak Egr valfi çıktı. 2 sefer değiştirdim ama nafile bir süre sonra sorun devam ediyordu sonunde egr yi iptal ettirdim. sonrada aracı sattım.. bir sürü araç almış satmışlığım var en sorunlu aracım 2001 model opel corsa idi araç daha 45 bin km de olmasına rağmen....

Alıntıları Göster
    Poloların kronik sorunu,boğaz kelebeği kirlenmiştir.Bir ihtimalde ateşleme bobini.Boğaz kelebeği kirli ise servis değiştirmek isteyecektir ama siz herhangi bir bildiğiniz ustaya temizlettirmeniz ve ondan sonra mutlaka adaptasyon yaptırmanız gerekir.Servisin değiştirelim demesinin sebebi,ürünün yenisinin çok pahalı olması ve para kazanmak istemeleri.Bu arada temizlik ve adaptasyon maks 50 tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -)KraL(- -- 4 Mart 2014; 8:34:19 >

• quote:

saygılar...

2. Sorunun aynısı başıma geldi. Sorun boğaz kelebeği kirlenmiştir.
    Servis değiştirmek isteyebilir ama siz temizletip adaptasyon yaptırın.
    Servis değiştirirse hem bi boğaz kelebeği satmış olacak hem de fazladan bir boğaz kelebeği de ellerinde kalacak.
    Üstelik pahalı bir parça ve temizlemek çözüm oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

saygılar...

2. Sorunun aynısı başıma geldi. Sorun boğaz kelebeği kirlenmiştir.
    Servis değiştirmek isteyebilir ama siz temizletip adaptasyon yaptırın.
    Servis değiştirirse hem bi boğaz kelebeği satmış olacak hem de fazladan bir boğaz kelebeği de ellerinde kalacak.
    Üstelik pahalı bir parça ve temizlemek çözüm oluyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar servis beyin arızası dıyerek çıkma beyın taktılar suan sorun yok.servıse sanırım 6 senedır gıdıyorum sohpetımız muhabbetımız var.sizin yazdıklarınızı sorudm şarj dinamosunun kömurune kadar bogaz kelebegıne kadar sordum.baktıklarını bulamadıklarını soyledıler cıkma beyın denedıler suan sorunum yok.
    umarım olmaz umarım benı yemedıler

çözümün maliyetı 500 TL oldu

saygılar

• ucuz kurtulmuşsunuz. Allah bir daha göstermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKİN 1881

ucuz kurtulmuşsunuz. Allah bir daha göstermesin.
    citroen xsara 1.6 2000 model arkadaşımın aracı dün gezerken ilk başta akü ışığı yandı ama çok önemsemedik fazla anlamıyoruz zaten sonra park ettik 2 saat sonra tekrar giderken ilk önce teyp kapandı sonra ışıklar gitti araba tekleyip durdu akü bitse giderken kendini zaten şarjlamıyor mu neyse 10 dk sonra çalıştırdık çalıştı ama yine hafiften tekledi falan zar zor evin önüne geldik hiç bi şekilde ışık açmadan sonra baktık şarj dinamosunda bi sıkıntı yok akü yü başka araçtan şarjladık ama biraz sürünce yine aynı sorun oluşuyo acaba sorun nedir fikri olan var mı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: fethicarus59

citroen xsara 1.6 2000 model arkadaşımın aracı dün gezerken ilk başta akü ışığı yandı ama çok önemsemedik fazla anlamıyoruz zaten sonra park ettik 2 saat sonra tekrar giderken ilk önce teyp kapandı sonra ışıklar gitti araba tekleyip durdu akü bitse giderken kendini zaten şarjlamıyor mu neyse 10 dk sonra çalıştırdık çalıştı ama yine hafiften tekledi falan zar zor evin önüne geldik hiç bi şekilde ışık açmadan sonra baktık şarj dinamosunda bi sıkıntı yok akü yü başka araçtan şarjladık ama biraz sürünce yine aynı sorun oluşuyo acaba sorun nedir fikri olan var mı ??

Alıntıları Göster
    Eski model araçlardan bir sebep bulursunuz da 2012 model c180 de ne bulabilirsiniz*

Bundan 3-4 sene önce patronum e-5 giderken araçtaki bütün sistemleri devre dışı olup, direksiyon kitlenmesi nedeniyle bariyerlere çarptı. Hızı düşük olduğundan sadece maddi hasar aldı. Acaba neden olur olmaz derken kısa bir süre sonra aldığı yakıt nedeniyle diye öğrenmiş servisten. Sonrası ne oldu bilmiyorum ama yakıttan da geleceği enteresan..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.