Şimdi Ara

Yönetim biçimleri Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar taylandı araştırıyordum, yönetim biçimleri parlamenter monarşi, yani krallık yanlış bilmiyorsam. İngilterede ve ispanyadada sanırım böyle bir yönetim biçimi var. Şimdi sormak istediğim şu; Suudi arabistan ve ne bileyim bu tip arap ülkelerindede krallık gibi yönetim biçimleri var ve biz bunları pek olumlu bulmayız, demokrasiye aykırıdır diye düşünürüz. Peki avrupalılar, avrupada yer alan devletlerden bazılarıda bu yönetim anlayışına sahipken nasıl karşılanıyor? yani demokratik bir ortam söz konusu mu?

Biraz karışık anlatmış olabilirim kusra bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Arkadaşlar taylandı araştırıyordum, yönetim biçimleri parlamenter monarşi, yani krallık yanlış bilmiyorsam. İngilterede ve ispanyadada sanırım böyle bir yönetim biçimi var. Şimdi sormak istediğim şu; Suudi arabistan ve ne bileyim bu tip arap ülkelerindede krallık gibi yönetim biçimleri var ve biz bunları pek olumlu bulmayız, demokrasiye aykırıdır diye düşünürüz. Peki avrupalılar, avrupada yer alan devletlerden bazılarıda bu yönetim anlayışına sahipken nasıl karşılanıyor? yani demokratik bir ortam söz konusu mu?

Suudi Arabistan daki Krallık Şeriat a dayalı ( İnsan haklarına aykırı). Ama İngiltere , İspanya ülkelerinde Krallık ve Kraliyet Ailesi sadece semboliktir. Yani İngiltere gibi ülkeler İnsan haklarının Dünya da en iyi derece korunduğu ülkelerdir. Onlarında Meclisi , bakanları var krallık sadece sembolik yani kral, kraliçeleri hiçbir işe karışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnnySins -- 25 Nisan 2014; 14:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Arkadaşlar taylandı araştırıyordum, yönetim biçimleri parlamenter monarşi, yani krallık yanlış bilmiyorsam. İngilterede ve ispanyadada sanırım böyle bir yönetim biçimi var. Şimdi sormak istediğim şu; Suudi arabistan ve ne bileyim bu tip arap ülkelerindede krallık gibi yönetim biçimleri var ve biz bunları pek olumlu bulmayız, demokrasiye aykırıdır diye düşünürüz. Peki avrupalılar, avrupada yer alan devletlerden bazılarıda bu yönetim anlayışına sahipken nasıl karşılanıyor? yani demokratik bir ortam söz konusu mu?

Bizim cumnhurbaşkanlığının sembolik durumunu düşün, ki bizimkinde birçok yetki vardır ama nadiren kullanılır- onlar da o yetkinin hiç olmayışını ekle ve aynı sembolik değerlerde 'takıldıklarını' hayal et. :) İngiltere, İspanya durumları bu. Dış ilişkilerde sembolik eylemleri oluyor, içeride de bildiğin turistik meta diyebiliriz onlara artık.

Tayland'ta ise kral çok sevilir, aksi olup nefret eden büyük bir kitlenin sürekli isyanı ve protestoları olsa da halk seviyor genelde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.