Şimdi Ara

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Okuyan var mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
35.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende varımmmmmm :D:D başta bilg müh istiyordum sonra lisede ea bölümüne geçince bu bölüme girmek istedim. ışık ünide %50 burslu girdim :D şuan ing hazırlık okuyorum :D bakalım neler olcak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Abartmayalım. BOUN MIS iyi olabilir ama Management ve Economy kadar iyi değil. BUİK bile resmen bunlara hizmet ediyor. Sizin hocalarınız hep aynı kişiler. Matematik ile Ekonomi dersine aynı hoca giriyormuş. Oysa diğerlerinde her bir hoca ayrı ve hepsi çok başarılı insanlar. Mezunları şöyle bir sıralayıp kıyaslarsan İktisadi Bilimdekiler çok daha iyi yerdeler.

MEzun profili arasında çok büyük bir fark yok, şöyle MIS den mezun olanların isimlerine linkedin den baktım, hepsi süper yerdeler. İşletme ve Ekonomide keza öyle, ama hepsi benzer alanlarda çalışıyo, iktisatçılarda analist, MIS cilerde. Heralde sen iktisatı bitirdin diye 2-3 bin lirada daha fazla maaş vermiyodur şirketler.

Ürün Müdürü
    İnsan Kaynakları
    Marketing
    Advertising

Bu alanlarda MIS öğrencilerine almazlar. Anca bilişim firması ise alırlar. İşletme öğrencileri çok daha geniş alana hitap ediyor. Gördükleri dersler bile yetiyor. Şahsen okul yönetimi İşletme, İktisat ve Politika bölümlerine çok değer veriyor. MIS için iyi bir bölüm derim ama İşletme'den iyi derseniz gülerim sadece.

İş sektöründe her şey tecrübeye bakar, bilişim sektöründe marketing alanında çalışan biri zaten ilaç sektörünede transfer olabilir. Bilkent matematik mezunu tanıdığım bir sigorta şirketinde alım satım müdürü. Ayrıca marketing ve advertising aynı şey

• Ya offf ben ne arıyorum burda, Bilkent-İşletme öğrencisi olarak MIS I savunuyorum, sanki evladım, neyse size kolay gelsin
  • yönetimbilişim sistemleri TM'demi ?
  • quote:

Ya offf ben ne arıyorum burda, Bilkent-İşletme öğrencisi olarak MIS I savunuyorum, sanki evladım, neyse size kolay gelsin

bilkentlisin ne yapacan boğaziçini hacı sende
  • anadolu teknik lisesi 11.sınıf bilişim teknolojileri öğrencisiyim.bu bölümü tercih ettiğimde ne kadar ek puan alıyorum? mesela benim ygs-6 puanım 430 küsür olsun.aobp puanı ve alan içi ek puan eklendiğinde bu bölümü kazanma şansım nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşiktaşlı emre -- 14 Mart 2011; 23:56:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

anadolu teknik lisesi 11.sınıf bilişim teknolojileri öğrencisiyim.bu bölümü tercih ettiğimde ne kadar ek puan alıyorum? mesela benim ygs-6 puanım 430 küsür olsun.aobp puanı ve alan içi ek puan eklendiğinde bu bölümü kazanma şansım nasıl olur?

Okul birincisi olursan tam olarak 105 puan geliyor. 430 + 105 = 535 puan yapar. Rahat bir şekilde girersin MIS e
  • yeditepe beni tedirgin etmeye başladı? Peki diğer özellerden ışık ve başkentten hangisini önrirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xFactory

yeditepe beni tedirgin etmeye başladı? Peki diğer özellerden ışık ve başkentten hangisini önrirsiniz

aynen ya
  • bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

yönetimbilişim sistemleri TM'demi ?

Evet =)

Seneye bende bu bölüm için uğraşacagım hepimize hayırlı olur inşallah =)
  • bende bu sene girecem bakalım... bugüne kadar yeditepe tek hedefimdi ama yukardakı arkdaşın yazdıkalrını okuyunca biraz tedirgin oldum... 30 kişik sınıftan 25 kişinin işsiz kalması çok kötü bir durum
  • quote:

bende bu sene girecem bakalım... bugüne kadar yeditepe tek hedefimdi ama yukardakı arkdaşın yazdıkalrını okuyunca biraz tedirgin oldum... 30 kişik sınıftan 25 kişinin işsiz kalması çok kötü bir durum

Tam olarak işsiz kaldırlar demedim :)
    Mezun oldukları bölüm üzerine bir işe giremediler.
    Mesela halkla ilişkiler, call center vb. işlerde çalışıyorlar.

Ayrıca 7tepede çok güzel bölümler var,
    mesela müh. fakültesindeki bölümler, iktisadi idari bilimler fak., tıp, eczacılık, güzel sanatlar fakültesi vs. bu fakültedeki bölümleri tavsiye ederim.
    özellikle hastaneleri olan bölümlerde eğitim çok iyidir.kampüsü çok güzeldir ama ticari bilimler fakültesinin binası okul girişinde olduğu için 7tepenin kampüs ortamı yoktur. Ben sadece Yönetim biişim sistemlerini bu okulda okumayın demek istedim.
    galiba yanlış anlaşılmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 14 Mart 2011; 23:40:50 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 19 Kasım 2020; 9:38:43 >
  • hmm... Yani o hayal ettiğimiz üniversite ortamını ticari bilimler fakültesinde pek yakalayamayacağız galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xFactory -- 15 Mart 2011; 21:52:21 >
  • quote:

yeditepe beni tedirgin etmeye başladı? Peki diğer özellerden ışık ve başkentten hangisini önrirsiniz

merhabalar ben şuan ışıktayım hazırlık okuyorum. bitsin geçicez lisansa :D:D yönetim bilişim sistemleri - management information systems :D
    dersler ingilizce olucak. kampüs ortamını sorsan çok güzel diyebilirim. hocalarınında iyi olduğunu düşünüyorum. tek kötü yanı belkide şilede olmasıdır. sorularınız varda ışık üni hakkında cevaplayabildikleirmi cevaplarım :D
  • bilişim tek. okuyorum olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harley-Davidson

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

Peki İşletme mi yoksa Yönetim Bilişim Sistemleri mi okunur ? Hangisi daha iyi ?

İkisi farklı alanlarda

Tıp ve Mühendisliği kıyaslamak gibi birşey

Yani iş olanakları falan. Mesela tıpta iş garantin vardır, mühendislikte kendini geliştirmene bakar gibi karşılaştırma. Bir de yönetim bilişim sistemleri okuyan ne iş yapar ?

Dilerseniz burada gayet açık bir şekilde anlatılmış, göz atabilirsiniz; <a href="https://duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/Sayfa/93B9/yonetim-bilisim-sistemleri-bolumu-mezunlari-ne-s-yapar/">YBS Mezunları Ne İş Yapar</a>

• Bu bölüm için yurtdışında iş imkanları iyi deniliyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.