Şimdi Ara

Yorum ve tavsiyeler bekleniyor ( Msi z170m mortar / i3-6100 / Corsair vengenca lpx 16gb )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Önce durumumu açıklayayım
    -Üniversitede öğrenciyim
    -Aktif ultrabook kullanıyorum
    -Monitörüm, klavyem, farem var
    -Oyun oynamak istiyorum
    -Yazılım ile ilgileniyorum

Aklımdaki sistem
    Msi z170m mortar ~500 tl (-80 tl cashback)
    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-z170m-mortar-ddr4-matx-vga-m2-sata3-1151p-pmu348597
    İntel i3-6100 ~420 tl
    http://www.ebrarbilgisayar.com/intel-skylake-core-i3-6100-37ghz-3mb-1151p-pmu349030
    Corsair vengenca lpx 16gb c13 ~250 tl (amazon'dan 75$+ kargo)
    http://www.amazon.com/dp/B0123ZCD36
    Evga supernova 750 b2 ~260 tl (amazon 'dan 65$+ kargo)
    www.amazon.com/dp/B00KFAFRW6
    Toshiba 2.5' 500gb ~0 tl(Eski dizüstü bilgisayar dan)

Planım
    -Yazın yeni çıkan ekran kartlarından almak
    -İki-üç yıl içinde de işlemciyi 6600k 6700k gibi paramın yettiği kadar yüksek bir işlemciye geçmek
    -üç dört yıl sonra da duruma göre ekran kartını değiştirmek

Parça seçim nedenleri
    -Genel: kullandığım parçaların göze hitap etmesi ve güven vermesi gerektiğini düşünüyorum
    -anakart: öncelikle aklımda mATX boyutu var. Bu kategoride b150m bazoka kalite ve sağlamlığı ile uzun yıllar kullanmak için mantıklı seçim ancak kısıtlı oc olması ve cashback kampanyası olmaması eksileri. Bunun yanında üst seviye z170m daha çok giriş sağlamakta, yüksek oc imkanı bulunmakta ve cashback ile 100 tl fark yaratmaktadır. Geleceğe dönüklüğü sebebiyle fiyat farkını kabul edilebilir buldum ve z170m yi düşünüyorum.
    -İşlemci: nesile ve performansına göre fiyatı uygun geldi; ayrıca vakti geldiği zaman bu parçayı yükseltmek daha kolay olur. Dahili gpu ile de bazı oyunları oynarım.
    -bellek: indirimde bu vardı.
    -Güç kaynağı : fp ürünü olarak çok öneriliyor ve yarı modüler.

Tüm fikirlere ve yorumlara açığım
    (lütfen açıklamalarını da ekleyin)

Biraz resim ekleyeyim, kimse bakmiyor konuya
    MSI Computer Motherboard Micro ATX DDR4 LGA 1151 Z170M MORTAR
     Yorum ve tavsiyeler bekleniyor ( Msi z170m mortar /  i3-6100 / Corsair vengenca lpx 16gb )

Intel Skylake Core i3 6100 3.7GHz 3MB 1151p
     Yorum ve tavsiyeler bekleniyor ( Msi z170m mortar /  i3-6100 / Corsair vengenca lpx 16gb )

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2133MHz

EVGA SuperNOVA 750 B2 80+ BRONZE, 750W Semi Modular NVIDIA SLI and Crossfire Ready 5 Year Warranty Power Supply 110-B2-0750-VR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertugh -- 6 Şubat 2016; 17:36:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fikirlere acigiz
  • Ertugh E kullanıcısına yanıt
    Yani zaten kararını vermişsin amazon.com'la da herkesin ilgisi yok o yüzden konuya cevap alman zor

Bu arada i3 6100'e oc yapmak istiyorsan dikkat et İntel taş koymuş o işe son bios sürümleri kapatıcak çarpan kilitsiz işlemcilere oc yapma olayını

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    oncelikle cevap verdigin icin cok tesekkurler, dun butun gun konuyu kontrol ettim

amacim ilk adimda oc yapmak degil, 2-3 yil sonra islemci yetersiz kalinca suanki 6700k'larin fiyati biraz duser belki yada 6800k felan cikarsa onu alarak sistemin tum performansini kullanmak

ornegin suan z serisi olmayan anakart alsam islemciyi degistirdigimde alicagim performans cok yuksek olamayacak

hatta gelecekte su sogutma felan yapmayi dusunuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.