Üniversiteli gençler merhaba. 3 ay önce Biosem adında youtube biyoloji kanalı açtım. Tyt konularını bitirmek üzereyim. Ayt'ye de en kısa sürede başlamak için hazırlık yapıyorum. Biyolojide sorun yaşayan gençler varsa önerilerinizi dinlemek isterim. Kanala göz atıp istediğiniz şeyler varsa da bana yazarsanız memnun olurum. İhtiyacı olan arkadaşlarınız varsa beni önerirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim. 2 günde bir 7-8 soruluk konu başlıklarına göre minitest hazırlayıp paylaştığım semihoca_ adında instagram sayfam da var. Genel tekrar amaçlı orta zorlukta sorulardan oluşan hatırlatıcı özellikli sorular soruyorum. Eğer instagram kullanıyorsanız oraya da beklerim. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Herkes umarım emeğinin karşılığını alır. İstediğiniz üniversiteye istediğiniz bölüme yerleşirsiniz. Selamlar. :) Kanal linkini şuraya bırakayım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biosem -- 15 Aralık 2020; 22:51:6 > |
Youtube Biyoloji Kanalı Biosem
-
-
hocam konu anlatımı adına bir sürü video var
siz daha çok karıştırılan ya da meb kitabındaki önemli yerleri içeren kısa kısa videolar çekin daha iyi olur hocam
edit: konu anlatımınızı inceledim. gayet güzel. dediğim tarzdan da videolar da çekebilirseniz güzel olur hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pichbomber -- 15 Aralık 2020; 21:20:43 > -
Hocam elinşzie sağlık çok güzel olmuş. Dökümanınızı beğendim. Resimlerle desteklemeniz iyi olmuş. Fazla zamanım yok maalesef pek inceleyemedim ama karbonhidratların anlatımına 42 dk vermişsiniz. Sanıyorum ki her detayı atlamadan vermişsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim...
-
Kanal baya detaylı gözüküyor. Abone oldum. Bekliyoruz ayt videolarını -
quote:
Orijinalden alıntı: pichbomberhocam konu anlatımı adına bir sürü video var
siz daha çok karıştırılan ya da meb kitabındaki önemli yerleri içeren kısa kısa videolar çekin daha iyi olur hocam
edit: konu anlatımınızı inceledim. gayet güzel. dediğim tarzdan da videolar da çekebilirseniz güzel olur hocam
Merhaba dostum. Önce bir düzende genel anlatımları yapayım sonra da kısa tekrarlara geçerim diye düşündüm.
Dediklerini de hızlı tekrar tarzında başlıklarla karıştırılan yerleri çekmeyi düşüneyim. Sağ olasın hocam. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-ABC9EC10BHocam elinşzie sağlık çok güzel olmuş. Dökümanınızı beğendim. Resimlerle desteklemeniz iyi olmuş. Fazla zamanım yok maalesef pek inceleyemedim ama karbonhidratların anlatımına 42 dk vermişsiniz. Sanıyorum ki her detayı atlamadan vermişsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim...
Merhaba Açil Klorür hocam. Genelde Canlıların temel bileşenlerinden çoğu kişi korkuyor. Bu konuyu bilmeyen de maalesef biyolojide çok zorlanıyor. İlk birkaç videolarda acemilik de var. :) Konuları bitirdikçe gerekli gördüğüm videoları güncelleyip baştan çekmeyi düşünüyorum.
Ders föylerini soru bankaları ve genelde öğrencilerin anlamakta zorlandığı yerleri tarayıp kendim harmanlayıp elle yazıyorum.
Sağ ol geri dönüş yaptığın için. çok teşekkür ederim hocam. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: orientis
Kanal baya detaylı gözüküyor. Abone oldum. Bekliyoruz ayt videolarınıOrientis dostum çok teşekkür ederim. Ayt videoları da gelecek. Pandemiyi fırsat bilip yetişmeye çalışıyorum. :)
Sağ olasın hocam. :)
-
Hocam başarılar takipteyiz 😊 -
quote:
Orijinalden alıntı: hereswhatitakes
Hocam başarılar takipteyiz 😊Merhaba hocam. çok teşekkür ederim. Sağ olasın. Eşit ağırlıkçı olup biyolojide zorlanan arkadaşlarınız varsa tyt biyoloji bitmek üzere. Onların da rahatlıkla anlayacağı şekilde anlatmaya çalıştım. Beni önerirseniz çok memnun olurum. :)
-
hocam kalıtım ne zaman gelir
-
Hocam anlatımınızı sevdim.Kendinize has bi anlatimınız var.Ogrenci diliyle konuşuyorsunuz.Tatlı geldiniz.Detaylı da belli ki.Lakin arka planın kareli kağıt şeklinde olması biraz göz yorucu geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
:D Merhaba dostum. Tam da önümde kalıtım notları var. Onları yetiştirmeye çalışıyorum. Bu haftasonuna notu bitirirsem cumartesi çekip gün içinde yüklemeye başlarım hocam. Teşekkür ederim. :)
-
3 defa mezuna kalıp anca üniversite kazanan biri olduğum için öğrencinin halinden ve dilinden iyi anlıyorum Ela hocam. :) İlk birkaç videoda kareli defteri kaldırdım. Bu defa çok beyaz gelmişti. Notları daha düzgün yazabilmek için bu şekilde kullanıyordum ama gerekirse sayfayı saman kağıda dönüştürüp göz yoruculuğunu azaltabilirim. Deneyeceğim hocam. Sağ ol geri dönüşün için hocam. :)
-
ben de hocam tanıştığıma memnun oldum tyt biyolojide kalıtımım kaldı onu sizden dinlemek isterim ve detayları ile öğrenebilirsek harika olur ayrıca bir sorum olacaktı kalıtım bildiğiniz gibi sonlarda şu zamana kadar yüklediğiniz videolar onun haricindekiler yani eksiksiz bir şekilde tamam mı en azından anlatım olarak mesela hücre bölünmelerinde 4 video var orada hücre bölünmesine dair her şey var mı yoksa henüz eksik mi playlistler eğer tyt bitmek üzereyse yani bir kalıtım ve ekoloji kaldıysa süper
-
quote:
Orijinalden alıntı: 13tranceben de hocam tanıştığıma memnun oldum tyt biyolojide kalıtımım kaldı onu sizden dinlemek isterim ve detayları ile öğrenebilirsek harika olur ayrıca bir sorum olacaktı kalıtım bildiğiniz gibi sonlarda şu zamana kadar yüklediğiniz videolar onun haricindekiler yani eksiksiz bir şekilde tamam mı en azından anlatım olarak mesela hücre bölünmelerinde 4 video var orada hücre bölünmesine dair her şey var mı yoksa henüz eksik mi playlistler eğer tyt bitmek üzereyse yani bir kalıtım ve ekoloji kaldıysa süper
Hücre bölünmesinde mitoz ve mayoz bölünme tamam hocam. Eşeyli ve eşeysiz üreme kaldı. Onu da 2 parça halinde yükleyeceğim. Tyt olarak ekoloji kalıtım ve eşeyli eşeysiz üreme kaldı. Onun dışındaki tüm kısımları tamamladım.
-
tamam hocam teşekkürler kolaylıklar gelsin
-
Hocam videolar ve pdf içerikleri gayet güzel olmuş.
Meb kitap ünite özetleri tekrarlar açısından çok faydalı olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: developeradmin
Hocam videolar ve pdf içerikleri gayet güzel olmuş.
Meb kitap ünite özetleri tekrarlar açısından çok faydalı olur.Merhaba hocam. İncelediğin için teşekkür ederim. Ana zinciri tamamladıktan sonra ünite özetleri için de videolar çekeceğim.
Benim savunduğum şöyle bir fikir var. Biyoloji kartopu şeklinde ilerleyen bir ders. Okulda da bir ders biyoloji kaçırınca ortalık karışıyordu. Bunun nedeni konuların birbirine zincir gibi bağlanması, hep birbirleri ile ilgili olması.
Geçen yıl Robert Kolej'e giden bir öğrencim vardı. Sadece 9. sınıfta biyoloji öğrenmişler. 10-11'de biyoloji görmemişler. Konuları unutup geldiği için ona nasıl anlattıysam ders videolarında da önemli bölümleri kaçırmadan aktarmaya çalışıyorum. Geçen yıl o başarılı oldu. İhtiyacı olan öğrencilerime de faydalı olmak için ben de youtube'da ders videoları çekmeye başladım.
Sen de biliyorsun ki biyolojinin sonu yok. Sizi TUS sınavına veya Yüksek lisans sınavlarına hazırlamıyoruz. Konuların mantığını anlayıp neyi nerde nasıl kullanacağınızı öğretmeye çalışıyorum. Videoları izleyip detaya boğmadığım için memnun olmayan arkadaşlar olabilir ama 13 yıldır bu işi yapıyorum. Ne mutlu öğrencilerim biyolojiyi anladılar ve yüksek netler çıkarıp istedikleri üniversitelere gittiler.
Tekrar teşekkür ederim hocam.
-
Hocam size zahmet olmazsa hem detay anlatımlı hem ozet içerikli videolar çekebilirsiniz.Bir de üstüne o konularla ilgili populer bilim dergilerinden ya da makalelerin ilgi çekici içerikler paylaşabilirsiniz.Telif yer bu ama iste video sonunda ilgilenenler için su su kaynağı inceleyebilirsiniz derseniz cok güzel olur.Öğrenci kitlesinin büyük bölümü sınava hazırlanmak için izliyordur.Zaten bizim sistem de biraz sınava yönelik.Ama ciddi derecede çalışan, biyolojiye ilgili duyan,hedefi tıp,genetik gibi biyolojiye ilgili bir bölüm olan ogrenci profillerine de hitap edebilirsiniz.Ben tembel ogrenci profilindenim :p ama ülkemizde lise öğrencisi milyonlar var ust profil grubuna giren ogrenci sayısı da çoktur.Direkt balık vermenize de gerek yok dedigim gibi konuyla ilgili içerikleri bulabilecegimiz yerleri,sizin de keşfettiğiniz bilim içerikleri üreten siteleri vs bu tarz şeyleri videolarınıza kisa kisa da ekleseniz referans gösterseniz vok guzel olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ilk 1000 için kaç net
- baykar staj ücreti
- kırık obp ile tıp kazanmak
- gre sınavı örneği
- bilgi sarmal 15 tyt matematik deneme cevap anahtarı 2023
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X