Bölümde okuduğumu neden kanıtlama derdim olsun anlamadım? Ben sadece fikrimi yazdım triggerlanıp uzatan sensin. |
Ölü KONU (3. sayfa)
-
-
itü istanbulda olmasına rağmen top ünilerin en geride olanı zaten
-
kulaktan dolma falan değil ben defalarca baktım merak etme hepsi ytü lisans ytü y-lisans ytü doktora birkaç istisna dışında. Bence bu söylediğim bir okulu yazmamak için yeterli sebep.
-
kimsenin kafasına vurup zorla ytü yaz diyen yok ki . tercih meselesidir. birisi estek yazacak olsa hocası işletme mezunu bunu takıyor mu yok takmıyor. az önce hocaları yurt dışı görmemişten bir kaç istisnaya geldin . az sonra diyeceksin 20 hocası var 7si çıkmış 3 tanesi başka ünide lisans almış. 10 tanesi ytülü
şadi evren şekerde ytü doktoralı bu bir sorun mu cidden ytü doktorası kötü bir doktora mı ? hatta 7tepe-itu-ytü bu şekilde. (l-yl-dr)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 8 Ağustos 2021; 13:32:16 > -
Ben bir hafta önce tek tek saydım. 20 akademisyenden 11 tanesi yüksek lisans, doktora veya postdoktora ile yurtdışına çıkmış. ( Tabi internette bilgisi eksik olan varsa bu sayidan 1-2 tane fazla olabilir)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu yurt dışına çıkma muhabbeti nereden geldi anlayamadım. Ben yurtdışı görmemişler demiyorum, ytü dışı görmemişler diyorum yanlış okudunuz heralde. Adam 10 yıl lisans ve sonrası eğitim almış hepsi ytüde. Postdoktora için yurtdışına gitmesi çok da matah bir şey değil.
-
Hahahahahahaha şu cümleyi forum dışında hiçbir yerde göremezsiniz
Ytü doktoralı çok başarılı insanlar vardır ama şadi evren şeker zaten başarılı bir akademisyen değil. Kendisi söylüyor bunu. Doktora da zaten direkt olarak üniyle alakalı değil hocayla alakalı. Konuyu buralara çekmeye gerek yok aslında. Ben hacettepeliyim ytünün de bazı avantajları var ama akademisyenler ve eğitim bunlardan birisi değil bence. Ben bile bazen ytü'ye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum istanbulda olduğu için ama akademisyenler ytü dışında pek bir yer görmediği ve ingilizce eğitim olmadığı için geçmiyorum. Eğer ortalama bir bölüm dersinin videosunu atabilirseniz izlemek isterim.
-
bu cümleyi görmene gerek yok git sıralamaları aç bak odtü boün bilkent koç sabancı itü arasından en düşük sıralamalarla hangi üni alıyor
-
İTÜnün geride olma sebebi dil. O da senin dediğin kıytırık liseli sıralamasına göre. QS, THE, URAP’a bakarsan da en başta görürsün.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman en kötü eğitimi itü mü veriyor? Bu nasıl bir mantık . Galatasaray lisesinin puanı, istanbul erkekten yüksek, ya da beşiktaş anadolunun puanı haydarpaşadan yüksek ama hangisinin mezunları daha başarılı oluyor ? QS Us tüm ranking birimleri ee'de inşaatta makinada vs 1. gösteriyor senin en geride dediğin okulu. Bence bu senin dayandığın sebepten daha mantıklı bir sebep.
qs de çankaya üni türkiyenin en iyi 3. üni si mi ne gözüküyordu bence benimki daha anlamlı :D Ben itünün bilkentle falan kapışabileceğini düşünmüyorum istediğini söyle.
-
Arkadaşım sen yüksek lisans mı yapıyorsun da hocası kötü diyorsun. Köklü üniversitelerde lisans eğitimi hocaya göre olmaz. Okulda nasılsa hoca öyle işler. Lisansta önemli olan hocanın akademik başarısı değildir öğrencilerle iletişimidir. Benim kimya hocam yurtdışında okumuş yıllarca. Zerre bir şey anlamıyorum kadından. İtüden hiç çıkmamış bir profesör var matematik anlatıyor. İnsanın dinledikçe dinleyesi geliyor. Ne yani altı üstü lisans dersi. Ne bekliyorsun ki hocadan. Zaten yapacağı kaç sene öncenin kitabından notlarından slaytlarından sorularından getirmek.
Hacettepe daha iyi bir okuldur. Ama genel bakılırsa. Mühendislikte ise Yıldız markadır.
önemli olan hocanın sana katacağı vizyon. Ben eth zürich doktoralı hocayla hacettepe doktoralı hocayı dinlerken aynı şeyleri hissetmiyorum. Eth zürichde yıllarını geçirmiş bir kişiyle vakit geçirmek bile benim için değerli. En azından farklı bir kültürde eğitim almış.
-
bir de itüden çıkmamakla ytüden çıkmamak aynı şey değil bence
-
daha sıralamaları okumayı bilmiyorsun. Mesele İTÜ ise YTÜ ise ODTÜ ise mühendislik ranking lerine bakılır. Oldum olası git tıp fakültelerinin rankingine bak sen.
İTÜ öğrenci profili, akademisyen çeşitliliği, lokasyonu, tarihi, mezunları, ilkleriyle bal gibi de top okuldur. Bilkent’te öyledir. İkisinin de birbirine avantajı vardır. Ama benim bir şey söylememe gerek yok çünkü sen bu düşünceyle Koç Elektrik Elektronikin de Bilkent BOUN ODTÜ’den iyi olduğunu. Bunların onla yarışamayacağını söylersin. Malum üstten alıyor ya.
mütevazilikten demiştir ne kadar başarılı biri olduğunu biliyoruz zaten.
ben yine de burda çamur attığın şeyin ne olduğunu anlayamadım. hacettepenin tüm hocaları dediğin gibi sadece lisansı türkiyede alsa ok diyeceğim ama orda da en az 5 tanesi vardır ki hacettepe dışına çıkmamıştır. bu normal bir şey aslında neden kötü karşıladığını da anlamıyorum. şu an mesela asistanlar var sorsan yüzde99u hacettepelidir. onlar muhtemelen doktoralarını da orada yapacak çünkü farklı okula başvurunca uygulanan protokoller bambaşka oluyor. Ayıpladığın şey ayıplanacak bi şey değil ytü de hacettpede 25-30 senedir mezun veriyor. 25-30 u kullanırken dikkat ediyorum çünkü gerçekten öyle 1981de ilk mezunlar odtu ve hacettepden 5 sene sonrada ytü mezun vermeye başladı zaten. Yani 30 senelik mezun havuzu içerisinde hacettepede ytüde kendini çevirebilir ki çeviriyor da bunlar 3-5 senelik üniversiteler değil bu bölümler tarih arkadaşım.
:)
-
Eğer o hocanın anlatma becerisi yoksa Zürich de de okusa Stamford da okusa bir işe yaramaz. Ha bu kötü mü? Yoo. Gayet iyi bir şey. Ama bu herşey değildir. Munzur Üniversitesi tüm kadrosunu Zürich ten getirsin tine seçmeyeceksin çünkü.
bide bu şey var . işte sanırsın adam 20 sene zurichde okumuş. hayatında toplasan 4 5 sene doktora için ne kalmış gelmiş gelelide 20 sene olmuş . 20 sene önceki anılarını anlatsa sana disket vardı işte falan diyecek adam :D
-
Sen zaten kafanda YTÜ = Medeniyet Üniversitesi gibi bir kabul oluşturmuşsun. Aynı şey olmasa da. YTÜ den çıkmamış biri de pek ala çok donanımlı olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X