İkisine de sıralamam yetiyor ikisi arasında kaldım sizce hangisi daha mantıklı olur. Yıldız Teknikte Matematik Mühendisliği seçersem iş bulma imkanım daha iyi olur gibi çünkü mühendislik dersleri de görüyor olacağım hem de çok iyi bir üniversite. Ama Boğaziçinin adı daha çok var o bana avantaj sağlayabilir ama temel bilim direkt matematik okumak ne kadar mantıklı ve Boğaziçinin son zamanlarındaki durumumu da düşünürsek ne olabilir emin değilim. Siz ne düşünüyorsunuz bu arada sıralamam 9k ona göre mantıklı alternatifler de var mıdır. |
Ytü Matematik Mühendisliği vs Boğaziçi Matematik Bölümü
-
-
boun mat yaz nettt
-
ytü matematik müh.
ben de itü matmüh’teyim aklına takılan soru varsa sorabilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
niye öyle düşünüyorsun hocam
-
şu an kaçıncı sınıftasın, iş imkanları ve staj imkanları nasıl bölümün, yurtdışı olanakları nasıl, ingilizce veya türkçe okumak arasında çok fark olur mu sence?
-
ilk sene bitti, 2.sınıfa geçtim. Bildiğin üzere ve verilere göre en hızlı iş bulan bölümler arasında. Genellikle data analyst, business analyst, software developer, data scientist olarak iş buluyor mezunlar. Çoğu kişi farklı pozisyonlarda 2-3 staj yaparak kendini deniyor ve yönelmek istediği alanı öyle seçiyor. İTÜ’de ilk dönem matmüh’e giriş dersi var (ytü’de nasıl bilmiyorum) bu derste her hafta farklı bir mezun konuk oluyor ve bunların bazıları da yurtdışından oluyor. Mercedes, Microsoft vb. firmalardan çalışanlar bağlanmıştı geçen dönem yani yurtdışında da olanaklar var. YTÜ’de bildiğim kadarıyla hem %100 ing hem %30 ing var. %30 okumak daha avantajlı olabilir cünkü istediğin dersleri ing. seçebilirsin.
Bu soruyu soruyorsan ytü seç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boun mat çok. Ytü yaz
YTÜ endüstri mühendisliği
Özellerde uçak mühendisliği veya pilotaj
İTÜ makine/ elektrik mühendisliği
Düşünürsen Tıp fakültesi seçenekler sunar
Bounda B1 ingilizce öğreneceğine ytü ye git en azından mühendislik diploman olur
Herkes trollemiş eğer cidden böyle bir ikilemde kaldıysan herhangi bir alana yatkınlığın yoktur diye düşünüyorum o yüzden bu ikiliden boundaki bazı mat dersleri seni çok zorlayabilir ytü mat müh seç bence.(ben olsam çok net bir şekilde tıp seçerim orası ayrı) Bu arada kariyer net in saçma sapan istatistiklerine çok güvenmemek lazım isterse boğaziçinin kampüsünü ahıra çevirip domuzları prof yapsınlar yine de özel sektörde ismi ytüden 10 gömlek üstün kalır(ef ve inşaat hariç)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randyrhoads7 -- 23 Temmuz 2024; 18:4:54 >
Trollemedik.
ytü en azından mühendis mezun ediyor.
-
Akademisyenlik düşünüyorsan boun mantıklı. Yok boun adı içinse bölümde pek işine yaramaz çoğu ders. Sadece boun mezunu olma avantajlarını kullanarak kendini bir alanda geliştirirsin.
YTÜ mat müh daha uygun bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boun.
ytü mat müh, ders skalası olarak itü mat mühten daha makul bence mat mühler arasında daha iyi duruyor yani, ama sırf sıralaman tutuyor diye bir şeyler yazma. mesela ryan ın dediği gibi bu soruyu soruyorsan muhtemelen matematikle pek işin yok. mat müh biraz daha uygulamalı bir alan en azından onu yazsan daha rahat edersin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 23 Temmuz 2024; 20:16:16 > -
Aslında matematiğe cidden ilgim var. aynı zamanda yazılımla da ilgileniyorum. boun matematikle ytü mat müh arasında kalma sebebim de bu. direk matematik okumak benim için çok zevkli olur ama yazılımdan da uzaklaşmak istemiyorum. seçmelilerle aslında bounde kendimi yazılımda destekleyebilirim. bu kadar arada kalma sebebim mühendis sıfatıyla iş bulmam daha rahat olabilir ama diğer tarafta boğaziçi sıfatı var. İki bölümde de okuyabileceğime ve mutlu olacağıma inanıyorum. öğrenim ve iş bulma konusunda ikisi arasındayım.
-
YTÜ türkçe gelir herhalde
-
boun mat mı itü man mı sizce
-
İtü
Benzer içerikler
- üniversite oryantasyon zorunlu mu
- en iyi hazırlık eğitimi veren üniversiteler
- gata tıp msü ile mı alıyor
- ingilizce bölümden türkçe bölüme geçiş yapılır mı
- 470 puan kaç net tyt ayt
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X