Şimdi Ara

Yüksek kalitede müzikler nerde ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cfiliz

Kimse de dememiş ki; Spotify 256 değil 320 Kbps değere kadar çıkabiliyor diye.

Tamam, lossless değil ama arşiv çok iyi, 320 Kbps ile daha yüksek bitrate'i ayırt edebilmek için gerçekten düzgün bir hi-fi sistemine ihtiyacınız var demektir.

Etmeyin eylemeyin 320kbps ile flac arasındaki farkı çalışma odamdaki giriş seviyesi avr ve minik magnat speaker lar ile belirgin fark ediyor.
    Ses kartını kabloları felan sayarsak fiyat olarak giriş seviyesinin biraz üstü olabilir ama çokta düzgün bir hifi sistem değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ha 256 ha 320 oda çöp oda çöp

• Konunun başında dediğim gibi orta halde bir sistem kurduğuma inanıyorum. hifi bölümünde yeniyim. sistemime yorumunuz ne olur bilmiyorum ama ben bu sistemde farkı baya baya hissettim. sistem: pioneer lx 77 anfi reciver var kule olarakda Dali ikon 7MK2 bağladım bass'a param yetmediğinden şu anlık eski logitech 5500 ün bassını kullanıyorum. bass şiddeti iyi ancak alt frekanslara inemediğini düşünüyorum.onuda zamanla değiştiririm :)
    Kulaktan kulağa fark var tabi çoğu kişi db in yüksek olmasını sever bazı kişilerse düşük db de ayrıntıyı sever..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeBreak -- 14 Temmuz 2015; 3:16:09 >
  • LifeBreak L kullanıcısına yanıt
    Sistemin çok guzel gulegule kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Serzeniş

quote:

:) Eray doğru söylüyor. ikisi de çöp, sonuçta MP3 formatı denildiği anda olay bitiyor.

Spotify mp3 stream etmiyor ki..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ediyor

• quote:

quote:

quote:

:) Eray doğru söylüyor. ikisi de çöp, sonuçta MP3 formatı denildiği anda olay bitiyor.

Peki stream formatı nedir spotify'nin ? OGG olabilir mi? Ya da FLV ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

OGG

• Premium en üst abonelik için ogg vorbis yaklaşık 320 kbps

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

OGG

Hocam ogg, aac, mp3 vb türevdeki sıkıştırma yapılan bütün formatlar kayıplara uğramaya mahkûmdur. Çünki boyutu küçülüp kaliteden ödün vermeden bunu yapması mümkün değil. FLAC - APE vb. türdeki formatlar boyutu olabildiğince düşürüp, KAYIPSIZ dönüşüm yapıyor olmasından kazanıyor.

Spotify gibi yerlerin kayıpsız premium diye nitelendirmesi sadece pazarlama taktiğinden ibarettir. Gerçekten kayıpsız yayın yapan bildiğim AOL Music & Radio var. Ama dinleyicinin iyi bir internet hızına sahip olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 14 Temmuz 2015; 12:36:35 >

• Ses formatlarındaki doğruluğu kontrol eden bir yazılım var. Onu indirin, OGG Vorbis 320 kbps dosyası ile linkte upload ettiğim FLAC formatını mukayese edin.

Sadece 1 parça var. Boyuta dikkatinizi çekerim. 1 parça 127 mb. Bu kadar boşuna niye uğraşıyoruz o zaman ?

http://www39.zippyshare.com/v/2xymby05/file.html

Yüksek kalitede müzikler nerde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 14 Temmuz 2015; 12:55:15 >

• Hocam,

320 kbps OGG'un kayıplı olduğunun, FLAC'ın kayıpsız olduğunun ve aralarında teorik olarak fark olduğunun elbette farkındayım.

Zamanında çok flac indirip, Cambridge Audio DAC Magic ile dijitalden analoga çevirip stereo amfi ile yükselterek Wharfedale hoparlörlere sürmüştüm...

Ama en büyük sıkıntı, istediğimiz albümü bulamıyor oluşumuz... Spotify'da 320kbps kalite olarak kıyaslanabilir olmakla birlikte, çok sayıda albüm, telefon, tablet vs üzerinden seçme imkanı verebilirken oldukça iyi bir alternatif olarak duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ses formatlarındaki doğruluğu kontrol eden bir yazılım var. Onu indirin, OGG Vorbis 320 kbps dosyası ile linkte upload ettiğim FLAC formatını mukayese edin.

Sadece 1 parça var. Boyuta dikkatinizi çekerim. 1 parça 127 mb. Bu kadar boşuna niye uğraşıyoruz o zaman ?

http://www39.zippyshare.com/v/2xymby05/file.html

Yüksek kalitede müzikler nerde ?

resmini paylaştığınız flac redbook (cd) formatı değil yüksek çözünürlük 24/88 bir medya. her flac bu çözünürlükte ve kbps de olmak zorunda değil. genelde redbook formatı için 700-800 kbps ler civarında çıkıyor. flac illaki yüksek çözünürlüğü ifade etmiyor, karışıklık olmasın diye yazdım...

• O konuda hak vermemek elde değil, malesef FLAC arşiv her istediğimiz türden sanatçı/eser/albüm bulamıyoruz. Sizin bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu beyan etmeyince böyle açıklama gereği duydum.
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Resmi google da aratıpta bularak yapıştırmadım parçayı da resmi de bilinçli olarak upload ettim. Evet farkındayım, HR FLAC olduğunu. Arkadaş OGG Vorbis 320 kbps olan tavan noktasını gösterince, FLAC' tan örnek verirken gidip en alt seviyeyi değil orta seviye FLAC seçmek daha mantıklı olur diye düşündüm. Her flac bu kalitede olmak zorunda değil derken hocam ? FLAC 500-600 kbps olanda var, bu birazda göreceli veya kişisel tercih meselesidir. 24bit flac ile 16 bit flac aşağı yukarı aynıdır demek abes olur :)

Daha bunun ileri noktaları da var bilirsiniz. VinylRip veya 24/192khz olan tepe noktası.
  • quote:

Resmi google da aratıpta bularak yapıştırmadım parçayı da resmi de bilinçli olarak upload ettim. Evet farkındayım, HR FLAC olduğunu. Arkadaş OGG Vorbis 320 kbps olan tavan noktasını gösterince, FLAC' tan örnek verirken gidip en alt seviyeyi değil orta seviye FLAC seçmek daha mantıklı olur diye düşündüm. Her flac bu kalitede olmak zorunda değil derken hocam ? FLAC 500-600 kbps olanda var, bu birazda göreceli veya kişisel tercih meselesidir. 24bit flac ile 16 bit flac aşağı yukarı aynıdır demek abes olur :)

Daha bunun ileri noktaları da var bilirsiniz. VinylRip veya 24/192khz olan tepe noktası.

sn. Bir Serzeniş,

Flac bu kalitede olmak zorunda diye birşey yazmamıştım benim yazdığım uyarı aşağıdaki gibi,

resmini paylaştığınız flac redbook (cd) formatı değil yüksek çözünürlük 24/88 bir medya. her flac bu çözünürlükte ve kbps de olmak zorunda değil. genelde redbook formatı için 700-800 kbps ler civarında çıkıyor. flac illaki yüksek çözünürlüğü ifade etmiyor, karışıklık olmasın diye yazdım...

PCM formatlarının hepsini flac olarak sıkıştırabilirsiniz,

integer pcm olarak 16 veya 24 bit, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 khz veya floating point olarak 32 bit yine aynı örnekleme frekanslarında.
    siz iki kanal için bu değeleri birbiri ile çarparak sıkıştırmasız en yüksek kbps değerini bulabilirsiniz (header dahil değil) sıkıştırma ile bu değer normal olarak geriye gelecek. örnek olarak 24/96 için 24*96*2 4608 kbps gibi bir değer çıkar ancak flac çalarken bu değeri göremezsiniz 2500-3000 arası bir değer çıkar muhtemelen. koyduğunuz resimde de bit rate 2887 kbps gözüküyor onunda max hali 4233 olmalı tabi bunlar variable yani değişken oluyor anlık olarak farklı bir rakam görmeniz olası.

vinyl rip bence hiçbirşeyin tepe noktası değil, siz plağı alıp kötü bir ekipman ile 16/44.1 de örnekleyebilirsiniz, çok iyi bir ekipman ile 24/192 de. yani vinyl rip herhangi bir çözünürlük ifadesi değil. evlerde giriş seviyesi pikap, kafa kol bileşenleri ile yapılmış vasat a/d çevirici ve programlar ile kayıt altına alınan ve nasıl bir filtre yazılımı kullanıldığını/editing yapıldığını bilmediğimiz vinyl ripler bence çok kötü oluyor. kimseye tavsiye etmem.

bence bilmediğimiz bir yerden vinyl rip kullanmanın bir getirisi yok. önerim dijital format dinliyorsanız en azından daha az çevrim ve filtre kullanımı açısından kaydın da dijitalini bulup kullanmanız. bunu da eğer yüksek çözünürlük kullanayım derseniz öncelikle kayıt kalitesini iyi bildiğiniz firmalardan temin etmeniz iyi sonuç alınmasına faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 14 Temmuz 2015; 16:29:32 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sn. Kdundar

Variable olayı evet hepsi aynı olmuyor zaten, fakat yinede bildiğiniz gibi, 2000 kbps ve üzeri olanlar öyle azımsanacak bir düzey değil. Ayrıca bahsettiğiniz "Düzgün Ripleme" yapılmamasından malesef bende muzdarip durumdayım. Bazen FLAC 16bit olanlara bakıyorum çoğunda farklı formatlardan dönüştürerek paylaşıyorlar.

Artık spectrogram değerlerini paylaşmayan kaynaklara pek itibar etmiyorum yada mutlaka spectro programı ile test ediyorum. Vinyl rip tepe nokta diye ifade etmedim, yanlış anlaşıldım "Vinyl Rip veya 24/192khz PCM" demek istemistim, yazım hatası yapmışım.
  • Sesi kaliteli olsun diyosan benim şarkıları indirdiğim iki site var
    1.www.enyeni****.org
    2. www****indirdur.com
    Bunlar var bunların sadece bir eksisi şarkıyı indirdiğinde kendi ismini koyuyor.
    Örnegin (enyenimp3rihannamandown)
    İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihangunn -- 14 Temmuz 2015; 17:03:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeri değil de nereye yazıcam bilemedim. bazen şarkılarda alt frekanslarda bi cızırtı oluyor. şarkılar flac 2400 kbps lerde sistem baglantılarınıda kontrol ettim enerji kablolarıyla ses kablolarını birbirinden ayırdım ancak sorunu bir türlü bulamadım. bu ses çok çok az ama duyuyorum ve rahatsız ediyor. bu normalmidir? anfi pioneer lx 77, kuleler dali ikon 7mk2, bass logitech 5500 ün bass ı, ses kaynagınıda bilgisayardan hdmi ile baglıyorum. yardımcı olursanız sevinirim..
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Defalarca uyelik alma zahmetine edegecek kadar....
    Zamaninda alt yapilari cok kotuydu ama su an parmakla gosterilecek site....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.