Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS DEVLETTE TEZSİZ Mİ ÖZELDE TEZLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzatmadan yazmaya çalışıcam. Not ortalamam 2.45, ales puanım 87, kpds puanım 58, askerlik yapıldı, makine mühendisliği mezunuyum. İstanbul'da yaşıyorum ve bir fabrikada çalışıyorum. Çalışmam sebebi ile 2. öğretim olarak derslere girmem gerekiyor. Konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim. Muhtemelen İstanbul'da ki devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans yapma ihtimalim düşük. Yaparsamda 2. öğretim olarak yapmam gerekiyor ki onlarında fiyatları 8-10 bin TL civarında. Özel üniversiteleri araştırdığımda bazı üniversitelerin ales puanına göre fiyatlarda indirim yaptığını gördüm. Örneğin Aydın Üniversitesi 80 üstü ales puanına %25 indirim yapıyor ve alan içi yüksek lisans fiyatı olarakta 12.500TL yazmışlar. İndirimli hali 9000TL civarına geliyor. Tabi yanlış anlamadıysam. Yine bazı üniversitelerde 12.000TL civarında fiyatlar gördüm yine 25.000TL gibi uçuk fiyatlarda var.

Kararsızlığım şu noktada başlıyor. Devlet üniversitesinde 2. öğretim tezli YL yapma ihtimalimi bilemiyorum fakat tezsiz yapabilirim diye düşünüyorum ve bana maliyeti 10.000TL civarına gelicek. Devlet üniversitesinde tezsiz YL mi yoksa özel üniversitede tezli YL mi yapmalıyım onunda maliyeti 10.000-12.000TL arasında olucak diye tahmin ediyorum. Akademik kariyer hedefim yok fakat iş hayatında tezli-tezsiz fark eder mi? Değerlindirmeme yardımcı olurken bir yandan çalıştığımıda göz önünde bulundurursanız sevinirim.

• HacerCengiz H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tezli yüksek lisansta genelde 7 ders + tez vardı. Tezsiz programda 10 ders + proje vardır. Tezli programın son kısmı daha çok kendi kendine çalışman gerekir. Lİteratür ve makale okuman gerekir çok fazla. Tezsiz program biraz daha uygulamaya yönelik ve 3 ders daha fazla var. ancak yine uygulamaya yönelik bir proje olur.

Bu nedenle akademik kariyer düşünmezsen tezsiz yüksek lisans tavsiye ederim. Çalışırken tez yazmak çok ama çok zor. Yüksek lisans yarım kalır.

Arel'de fen bilimleri enstitüsünde %50 burs var herkese. tezli 14.300 tezsiz 10.500. indirimli 7.150 ve 5.250'ye geliyor.
    Bahcesehir 85+ ALES'e %20 indirim yapıyor.
    Bilgi pazarlıkla %50'ye kadar indirim yapıyor.

https://www.arel.edu.tr/tr/birim/7/131/110/65/2cecaa7df4c5c05dc11b2434c0a62006/71860c77c6745379b0d44304d66b6a13/c0966e48def2fc917d7afdf6d8c86e81/fen_bilimleri_enstitusu

AREL
    "Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına kabul edilen öğrencilere %50 Teknolojiye Destek Bursu verilmektedir"
  • Ustam sana naçizane tavsiyem 20 yılda yap 200000000 liraya yap ama tezli yap. İlerde kafan rahat etsin.
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Vakıf üniversitelerinin çalışan birisi için daha uygun olacağını düşünüyorum, bunun doğruluk payı var mı? Birde şimdi tezsiz yüksek lisans yaptıktan sonra herhangi bir sebepten tekrar tezli yada tezsiz yüksek lisans yapabilir miyim? Başka bir bölümle yada aynı bölümde tezli şekilde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacerCengiz

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Vakıf üniversitelerinin çalışan birisi için daha uygun olacağını düşünüyorum, bunun doğruluk payı var mı? Birde şimdi tezsiz yüksek lisans yaptıktan sonra herhangi bir sebepten tekrar tezli yada tezsiz yüksek lisans yapabilir miyim? Başka bir bölümle yada aynı bölümde tezli şekilde?

Özel üniversiteler çalışanlar için biraz daha rahat oluyor evet. İkinci sorunuza gelince ben yapılabiliyor diye biliyorum. Benim de kafamda bölümümle ilgili y.lisansı bitirdikten sonra işletme y.lisansı yapmak gibi bir düşünce var.
    Merhaba bende uzatmadan yazacağım vakıf üniversitesi çalışanlar için gayen uygyn bence ben kemerburgaz üniversitesinde tezli yapıyorum ve okul gayet anlayışlı ama tabi anlıyış tölerans anlamında değil garanti diye birşey yok devlet üniversiteleri pek uygyn olmuyo çalışanlara benim sana tavsiyem vakıf üniversitesinde tezli yapman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.