Şimdi Ara

Yüksek Lisans hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar, bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.Bizim okulda eğitim dili %100 Almanca olmasından ve mezuniyetin yaklaşmasından dolayı okul bittikten sonra bu dil olayını kullanmak için Almanya veya Avusturyada yüksek lisans yapmayı planlıyorum, sonrasında biraz orada kalmak. Fakat bizim bölümde yüksek lisansın gerekliliği biraz tartışılır, ben daha çok yeni bir alana yönelmek ve yüksek lisans sonrası çalışma imkanı bulmak adına istiyorum. Yardımcı olmak isteyen ve bu yükssk lisans programları hakkında bilgisi olan varsa, Avrupada veya Almanya özelinde güncel olan alanlara yönelik hangi yüksek lisans programları işime yarayabilir acaba ileride orada ve Türkiyede? Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesaj biraz eksik kalmış bu arada, yabancı kaynaklarda IT alanındaki iş kollarına baktığımda Databank, gömülü sistemler, Security gibi alanlar var ve bunlarla ilgili yüksek lisans programları.Yerli kaynaklarda sektörle ilgili pek fikir edinemiyorum, tek yapabildiğim kariyet netteki iş ilanlarına bakmak orada da mobil ve web dışında bir arayışa da denk gelmiyorum bu nedenle yazılım geliştirme dışındaki diğer iş alanlarına bir eğilimin olamıyor.Bununla ilgili fikir bekliyorum

• Hangi okulda okuyorsunuz %100 Almanca Marmara mı?

• Veri bilimcisi/analisti/mühendisi pozisyonları genel olarak developer pozisyonlarına göre daha çok para para kazandıran pozisyonlar.Bu alana bir bakmanı, ilgin varsa yönelmeni tavsiye ederim. LMU'da Data Science alanında yüksek lisans programı var ama dilin ingilizce olması lazım, bir de ortalama koşulu vardı.TUM'da da Data Engineering and Analytics var, genel olarak dersler 2 dilde de seçilebiliyordu.Bunlar dışında Software Systems üzerine RWTH ve Darmstadt'ta alternatifler vardı onlara da bir bakın.
  • F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    Türk-Alman dışında okul yok sanırım Almanca Bilgisayar Mühendisliği eğitimi veren.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Mühendisliğine dikkat etmemiştim, informatik ile ilgili 1-2 bölüm vardı sanırım Marmarada kafa ona gitti.
  • Almanya 'da hiçbir üni'de Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi diye 4 yıllık bölüm yok (Not: Detaylı araştırmadım, belki Amerika'dan esinlenerek düzenlenmiş bazı üni'lerde olabilir fakat genel olarak yok) Informatik var o da 3 yıllık ve son yılı pratik. Yani nerdeyse meslek yüksek okulu ayarında bölüm. Elektrik/Elektronik Mühendisliğinde de benzer şey var. Elektrotechnik adı altında 3 veya 3,5 yıllık bölüm var. Bizde "mühendislik" denilerek büyütülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Ocak 2020; 16:3:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Informatik'in birebir kelime karşılığı bilgisayar bilimi zaten, bunların 3 sene olmasının olayı bizim YÖK'ün belirlediği sistemde programların 4 yıllık olma zorunluluğu gibi Almanlarda da 3 sene olması, yüksekokul statüsünde eğitimler ayrıca var. Ben Informatik okuyorum Türk-Alman Üniversitesinde, bizim bölümün YÖK'teki karşılığı "mühendislik" olmak zorunda olduğu için Bilgisayar Mühendisliği fakat asıl karşılığı Informatik tabi ki.Mesela bizim öğretim programı neredeyse birebir TU-Berlinden alınmış, ders yükü dönemlik 30 ECTS olacak şekilde onlarda 6 semestr-180 ECTS bizde ise 8 semestr-240 ECTS fakat bizdeki fazlalık 2 semestr Teknik Almanca, İngilizce, Türkçe, Teknik İngilizce, Inkılap tarihi, 6 ECTS'lik fazladan Proje ve Staj kredileriyle falan 240 ECTS'ye tamamlanmış durumda.

Misal olarak BU linkin altında TU Berlin'in 6 semestr olan eğitim programı var, BU linkte de TAU'nün eğitim programı.Farklar sadece yukarıda yazdığım kredilerle 240'a tamamlanması

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Terminolojiye takılmayalım. Ona bakarsanız Bilgisayar Bilimi'nin birebir sözcük karşılığı Computerwissenschaft. Benim dediğim olay Almanya'da bu işte pratige büyük önem verilmesi ve diplomadan cok kişinin bilgisine bakılması.

Geçtiğimiz Mayıs forumda Almanya daki ev kiralarıyla ilgili bir konuda, Karlsruhe Teknik Enstitüsü Informatik bölümünden o Temmuz mezun olacak bir kişi vardı; Karlsruhe'de €1000 altında ev yok diyerek Almanyada yaşam cok pahalı edebiyatı yapıyordu fakat o konuyu Almanya'nın sahibinden . com'u olan immobilienscout24.de 'de €300-€600 arasında birçok kiralık ev ilanı göstererek kapatmıştım; konu o değil. Aynı kişi mezun olduğunda Almanya da asgari x 1,5 gibi maaşla (2019 için net €3100 fakat yıl sonuna doğru vergi dilimi değişmesi ile azalma yok ve SGK gibi kesintileri seçmeme seceneği de var, o durumda daha da yüksek ve bu €3100 teorik minimum yani gerçekte biraz daha yüksek) işe başlayacağını bunun cok düşük old söylüyordu. O konuda da "Almanya'da işveren sadece diplomaya cok fazla para vermez, işi öğren bilgin ile işe net deger kat uzun vadede asgari x 10 bile ücret alırsın, deger katmadan sadece diploman ile yüksek ücret istiyorsan Türkiye ye gel, TCell, Aselsan, Havelsan vs 'de asgari x 3 ile başlarsın" dedim. Yani Almanya'daki olay, bilgi ve deger katma olayı.

• Terminolojiye takılmamak doğru, fakat yine de Computer Science Informatiktir, Endüsti/İnşaat mühendisliği Wirtschaftingenieurwesen/Bau IW., Makine mühendisliği Maschinenbau, EE-Elektrotechnik, Mekatronik Mühendisliği Technik Mekatronischer Systeme'dir mesela, "Engineering" gelmez sonuna fakat içerik aynıdır.

Yalnız 3000 net, 55-60k Euro yıllık başlangıç maaşı yapar bu da başlangıç için çok iyi bir para.O parayla neredeyse Bayern'in belli bölümleri hariç gayet iyi yaşanır, üstüne Türkiyede Asgari x 3 dediğiniz para her ay üstüne birikir, dediğiniz gibi boş edebiyat yapmış. Başlangıç maaşları genelde KIT gibi değerli bir diplomayla 45-50K Brüt, 2.5k Net olacaktır, Master ise yıllık ücrete 5-7k gibi bir katkı yapar mesela. Fakat senelik olarak her sene maximum 2-2.5k Euro gibi bir maaş artışı olur, bu da 10 yıllık bir Informatiker'in başlangıçtakine göre aylık maaşı 2.5-3 ten 3.5-4'e çıkması demek.Yöneticilik gibi pozisyonlara yükselmeme halinde 10 yıl deneyim sonunda maaşınız en fazla %25 civarında artar orada. Her şekilde orada ortalama başlangıç maaşları ile başlamak burada diploma ile asgari x 3 ile başlamaktan daha çok refah sağlar

Es scheint mir dass ihr beim Thema Deutsch ziemlich kenntnissreich seid. Es sollte aber zwischen der Wirtschaft und Ingenieurwesen ein 's' stehen :)) Ok lasst uns nicht in den Terminologien stecken bleiben, lasst uns stattdessen weitergehen.

Weil ihr ebenfalls Informatik studiert sollt ihr bei der Programmierungsaufgaben fähig sein oder? Wir haben ein winziges Problem das noch nicht gelöst wurde. Falls ihr Interesse daran habt, ist es hier:

https://forum.donanimhaber.com/k-li-euler-sayisini-hesaplatmak--139462992-8#141759076

Könnt ihr es lösen? Es ist mittlerweile zum Ziel gesetzt die Aufgabe mit den wenigsten Zeilen zu lösen. Nämlich je weniger Codezeilen es gibt desto besser wird die Lösung.

In Bezug auf die Löhne in DE, die Löhne in DE sind genug. Entweder Netto oder Brutto bekommnt man schönes, ausreichendes Gehalt. Seht ihr euch einfach die Seiten bei der malt.de an. Dort werdet ihr feststellen dass im IT-Bereich sind die Gehalter super befriedegend. Am letzten Ende sprechen wir über das vierte größte Wirtschaft der Welt. Punkt.

• Nicht nur das, außerdem habe ich beim Schreiben von "Mecha"tronischen Systemen einen Fehler gemacht.Tut mir leid.

Ich werde versuchen das Problem sofort zu lösen.

Du beherrschst übrigens gut Deutsch. Lebst du jetzt in Deutschland oder hattest du in der Vergangenheit Berufserfahrung oder?
    Das Problem sieht zwar einfach aus aber der Versuch es eigentlich zu lösen könnte sich als schwierig erweisen. Insbesonders wenn ihr eine kurze elegante Lösung herbeizuführen versucht.

Ich war ein Jahr in DE gewesen aber ich habe Deutsch nicht dort gelernt. Ich könnte sagen dass sie durch das Internet bzw. Youtube-Videos gelernt habe. Der eigentliche Lernprozess ist meiner Meinung nach ist von dem Ort unabhängig.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 26 Ocak 2020; 0:6:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.