Merhaba arkadaşlar, ben bilkent bilgisayardan bu sene mezun olucam, odtü veya hacettepe de yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Ama aynı zamanda da aileme daha fazla yük olmak istemiyorum o yüzden sormak istedim yüksek lisans yapanlara maaş veriyolar mı acaba? Veriyolarsa kim veriyo ne kadar veriyo? En olmadı burs seçenekleri nelerdir? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim, teşekkürler.
yüksek lisansta maaş verilmez.Herşeyi kendin harcarsın. Ama araştırma görevlisi kadrosu bulursan maaş alabilirsin.Ancak bu da sadece yüksek lisans+doktora düşünenlere verilir(genelde). ayrıca akedemisyen olmak istersen öyp kadrolarına bakabilirsin.Bazı üniversite ve kamu kurumlarının yaptırdığı yurtdışı yüksek lisans(ylsy) imkanı da var.
konu yanlış yerde diye banlamazlarsa seni iyi
Benim ablam da bu sene Bilkent Psikolojiden mezun oldu, yüksek lisans için ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe'ye başvurdu. ODTÜ çıktı ve yüksek lisans için TÜBİTAK 1000 TL burs veriyor 3 kişi eve çıkmayı planlıyorlar. Bize dokunmadan geçinecek sanırsam... Senin bölüme var mıdır bilmem ama.