Şimdi Ara

Yüksek Lisans hakkında bilgi lütfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
26.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Abim tezi veremeyip marmara işletme yüksek lisanstan atılmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Abim tezi veremeyip marmara işletme yüksek lisanstan atılmıştı.

tez hazırlamak o kadar zor mu yaw?
  • GYTE de yüksek lisans hakkında bilgisi olan var mı acaba
  • Yükseğe girip tonla para harcayacağınıza gidin bir işe girin bir tecrübe edinin mesleğinizi elinizle tutun. İş yerlerinde zaten eğitim veriyorlar buna ek olarakta bir çoğunda yüksek lisansa şirket paranızı ödeyip gönderiyor.

İşe giremiyorsanızda askere gidin.. Burada yurtdışına kaçma planları yapan elemanlar ancak eleman statüsünde kalırlar.
  • Konu biraz eski ama:D.Arkadaşım ağzından bal damlamışta bu bahsettiğin tarzda bir işe girmek için iki şart var ya odtü itü boğaziçi vesair paralı üniversiteler ve gerisi lazım veyahut güzel bir torpil lazım. Bunun dışında böyle bir yere giren kimse tanımıyorum. GYTE sanayi ye paralel değişik bir üniversite yüksek lisans mesleki olarak birşeyler katar diye düşünüyorum. Zaten giren arkadaşımında düşüncesi bu yönde ve de bende bu sene başvuruyorum inş.

MÜLAKAT İLE İLGİLİ DENEYİMİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞIRSA ÇOK FAYDALI OLUR KENDİ ADIMA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkadiz -- 27 Ağustos 2009; 12:30:40 >
  • Ben Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıftayım, okulumun bitmesine 1 ay var, ancak öğretmen olmak istemiyorum ve tiyatro bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum, bu mümkün müdür? Derleyip toparlamak gerekirse sorularım şöyle:

1) Eğitim fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu bir kişi yüksek lisansını tiyatro üstüne yapabilir mi?
    2) Eğer böyle bir imkan varsa, tezli yüksek lisans mı tezsiz yüksek lisans mı yapmak gerekir?
    3) Yüksek lisans yapmak için öncelikle yüksek lisansın yapılacağı üniversiteyi mi belirlemek gerekiyor?
    4) Bazı üniversitelerin sahne sanatları anabilim dallarında (örneğin tiyatro) yüksek lisans başvuru koşullarında ALES sonucu istemedikleri doğru mudur?
    5) Yüksek lisans yaparken erasmus programıyla yurtdışında okumak mümkün müdür?
    6) Yüksek lisansı yurtdışında yapmak için ne yapmak gerekir?

Aklıma takılan sorular bunlar, şimdiden çok teşekkürler

• merhaba arkadaslar bende istatistik bölümü okuyorum sosyoloji yada biyoistatistik üzerine yüksek yapmak istiyorum . hangisi bnm için daha yararlı olur . yardımcı olursanız seviniirim esen kalın.
  • bende fef mezunuyum mühendislikten yüksek lisans yapabiliyomuyum acaba. yaparsam mühendis vasfım oluşuyomu imza yetkisi oluyomu özelden bilgi verebilirsiniz
  • iktisat lisans mezunuyum (2009) mayıs ta ales e girip marmara universitesi sermaye piyasası ve borsa programini (tezsiz 2.ögretim) okumak istiyorum kısmetse.Bence herkes uzmanlığı dogrultusunda yüksek lisans yapmali.
  • Merhaba.
    Benim diploma puanım 2.35. Alesten 80 alsam devlet üniversitesine girebilirmiyim. Referanslarımda cok iyi.
    Benim durumum gibi olan ve giren varmı. Mail adresim bu nuray.ylmz89@hotmail.com
    Bana dönerseniz sevinirim.
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Uludağ Üniversitesi veya Gaziantep Üniversitesi'nde İktisat üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Ancak kafama takılan bir kaç soru var ve sizlerden bu konularda yardım istiyorum.

- Tezli ve tezsiz yüksek lisans arasında ki avantaj farkları nelerdir? Tezli Yüksek lisansın bana getirisi nedir?
    - Tezsiz yüksek lisans için ALES şartı aranıyor mu? (Bazı üniversiteler bu şartı aramıyor diye duydum ama emin olmak için soruyorum.)
    - Tezsiz yüksek lisansa hak kazanabilmek için ne gibi kriterler isteniyor?
    - Tezli yüksek lisansa hak kazanabilmek için ne gibi kriterler isteniyor?
    - Ben Uludağ Üniv. İşletme Ön Lisans mezunuyum. Şu an Açık Öğretim İktisat bölümünden 4 yıllığa tamamlıyorum. Uludağ Üniversitesin'de yüksek lisans yaparsam "Bilimsel Hazırlık" sınıfı okumam gerekecek mi? Ayrıca Uludağ Üniversitesi'nden hocalarımı referans olarak gösterebilir miyim?
    - Uludağ Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi İktisat bölümü Yüksek Lisans için İngilizce yeterlilik sınavı istiyorlar mı? İstiyorlarsa en az kaç puan gerekiyor?
    - Yüksek Lisansa hak kazanabilmek için ALES dışında hangi sınavlara girmek gerekiyor veya ALES dışında başka sınavlara tabii tutuluyor muyuz?
    - Mezuniyet notunun en az kaç olması gerekiyor? (Benim muhtemel mezuniyet not ortalamam 2.8 olacak gibi.)
    - Yüksek Lisans için okula ödenmesi gereken ücret ortalama ne kadar?

Bana bu konuda acil bilgi lazım. 2 gündür okulların öğrenci işlerini arıyorum fakat bana bunlarla ilgili bilgi verecek birilerine bir türlü ulaşamadım. Hem Uludağ Üniverstesi hem de Gaziantep Üniversitesi çalışanları tam bir avare! Bu konuyla ilgili kişilere her aktardıklarında ya onlar da başkalarına aktarıyorlar ya da aktardıkları kişiler telefona bakmıyorlar. Bu nasıl çalışmaktır aklım almıyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerber0s

Arkadaşlar herkese merhaba. Uludağ Üniversitesi veya Gaziantep Üniversitesi'nde İktisat üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Ancak kafama takılan bir kaç soru var ve sizlerden bu konularda yardım istiyorum.

- Tezli ve tezsiz yüksek lisans arasında ki avantaj farkları nelerdir? Tezli Yüksek lisansın bana getirisi nedir?
    - Tezsiz yüksek lisans için ALES şartı aranıyor mu? (Bazı üniversiteler bu şartı aramıyor diye duydum ama emin olmak için soruyorum.)
    - Ben Uludağ Üniv. İşletme Ön Lisans mezunuyum. Şu an Açık Öğretim İktisat bölümünden 4 yıllığa tamamlıyorum. Uludağ Üniversitesin'de yüksek lisans yaparsam "Bilimsel Hazırlık" sınıfı okumam gerekecek mi? Ayrıca Uludağ Üniversitesi'nden hocalarımı referans olarak gösterebilir miyim?
    - Uludağ Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi İktisat bölümü Yüksek Lisans için İngilizce yeterlilik sınavı istiyorlar mı? İstiyorlarsa en az kaç puan gerekiyor?
    - Yüksek Lisansa hak kazanabilmek için ALES dışında hangi sınavlara girmek gerekiyor veya ALES dışında başka sınavlara tabii tutuluyor muyuz?
    - Mezuniyet notunun en az kaç olması gerekiyor? (Benim muhtemel mezuniyet not ortalamam 2.8 olacak gibi.)

Bana bu konuda acil bilgi lazım. 2 gündür okulların öğrenci işlerini arıyorum fakat bana bunlarla ilgili bilgi verecek birilerine bir türlü ulaşamadım. Hem Uludağ Üniverstesi hem de Gaziantep Üniversitesi çalışanları tam bir avare! Bu konuyla ilgili kişilere her aktardıklarında ya onlar da başkalarına aktarıyorlar ya da aktardıkları kişiler telefona bakmıyorlar. Bu nasıl çalışmaktır aklım almıyor!

ben uludağda ya da gaziantepte okumadım. sadece 2010da yüksek yapıp akadamik kariyerimi bitirdim. bu arada iktisatçı da değilim.

bu kapsamda (eğer değişmediyde 2010daki duruma göre)

Tez diplomada yazmaz. yani diplomadan bu adam tezli yaptı ya da tezsiz yaptı diye ayrım olmaz. Ancak tezsiz yaparsan ders başına okula para ödersin ve yüksektir bu meblağ (örnek MBA-işletme yüksek lisansı- tezsizdir yaklaşık 20 kredidir- kredi başına ODTÜ 900lira alır eder sana 18000)
    tezli programda akademik çalışma yaptığın için senden normal yüksek lisans harcı alınır. ben tezli yaptığım için 7 defa 700tl civarı bir para vermiştim 2006-2009 yılları arasında. Tezli yaparsan akademik kariyer konusunda doktora düşünüyorsan faydası olur. ama zaten doktora yapacaksan direk tümleşik programlara gir.
    yoksa tezim var dersin, o tezin de sana verilen3 kopyası evde bir dolapta durur. ama işte paran cebinde kalır.

evet TC de yüksek lisans için ALESe girmen lazım. devlet üniversitelerinde en azından.

Devlette iyi üniversitelerde not ortalaması ve ales puanını yarıyarıya hesaplayarak bir sıralama yaparlar, buna göre asil yedek aday listesi yapıp snei programa kabul ederler. Yüksekte asistan olmayacaksan pek mülakat olmaz. DOktorada ise mülakata her koşulda alırlar.

Kriterler aynıdır.

Bilemiyorum.

Programlar ingilizce ise isteyebilirler. isterlerse başvuru belgeleri arasında zaten toefl, ielts ya da üds(yanlış hatırlamıyorsam devletin eğitim dil sınavı vardı ama kpds değil) o isteniyorsa ingilizce isterler. toeflda genelde 120 üzerinden 80 civarı- ielts de 9 üzerinden 6 yeterli olur. Devletin sınavını bilmiyorum.

Dil sınavına girmiyorsan başka sınava gerek yok.

genellikle 2.5 üstüdür ama burada devlet üniversitelerinde iyi ve tercih edilen bir bölümse psikloljik alt sınır 3tür. bu iki üniversiteyi ve bölümlerini bilemdiğim için 2.8 yeterli olur diye düşünüyorum)

tezli ise lisans harç parasının yaklaşık 1.5-2 katı civarı tezsiz ise kredi başına bayaa bir meblağ...

tezssiz lisansta okul senden akademik bir çıkar elde edemediği için para ister. öte yandan paran varsa ve akademik kariyer yapmayacaksan tezle uğraşmak paran varken bedelli askerlik yapmamak gibi bir şey...

neyse cevaplayasım geldi umarım faydalı olmuştur. ama ben masterı bitireli uuu 3 sene olmuş neredeyse... elbet bir şeyler değişmiştir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.