Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Weycell 61

Arkadaşlar benim de 5. dönemim (3. sınıf) yükseklisansta 1985 doğumluyum. Şu ana kadar sadece kayıt yenileyip durdum derslere felan hiç gitmiyorum tecilim de 27/01/2014 gözüküyor burdan daha nereye kadar uzar bilginiz var mı?

okul sizi derslere gitmediniz ortalamanız düşük diye atmazsa 27 01 e kadar devam eder.
    atarsa o tecil kalkar.
    dersleri verip mezun olabilirseniz 1 sene daha alırsınız şubeye başvurarak
    atılırsanız veya kendiniz silip başka bir yüksek lisansa kayıt yaparsanız 3 sene yeni tecil alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

quote:

Arkadaşlar benim de 5. dönemim (3. sınıf) yükseklisansta 1985 doğumluyum. Şu ana kadar sadece kayıt yenileyip durdum derslere felan hiç gitmiyorum tecilim de 27/01/2014 gözüküyor burdan daha nereye kadar uzar bilginiz var mı?

okul sizi derslere gitmediniz ortalamanız düşük diye atmazsa 27 01 e kadar devam eder.
    atarsa o tecil kalkar.
    atılırsanız veya kendiniz silip başka bir yüksek lisansa kayıt yaparsanız 3 sene yeni tecil alırsınız.

Yok okul atmadı hocam daha yeni harç yatırıp kayıt tazeledim üniversitenin sitesinden öğrenci girişi yaptığımda da askerlik teciliniz 27/01/2014 tarihinde dolacaktır bu tarihten 1 ay önce öğrenci bürosuna başvurunuz yazıyor başvurduğumda daha ne kadar okul uzatır onu merak ediyorum sadece.

• kayıt tarihinden 3 sene 4 ay geçtikten sonra askerlik sıkıntısı başlıyor ve ilk celpte asker görünüyorsunuz. bu süreyi uzatmak diye bir hak yok malesef. okul sizin adınıza bu süreyi hesaplıyor sanırım 27.01.14 tarihi o sürenin sonu yani siz büroya gittiğinizde size askerlik subesine gidip işlerinizi halletmeniz gerektiğini söyleyecekler. büyük olasılıkla bu işlemi zamanında yapmadığn için bakaya düşeceksin. kaçış yok malesef. sizle aynı durumdayım eğitim için baya ayrılan maksimum 40 aylık süreyi doldurduğum için ağustosta askerdim gitmedim bakaya düştüm kasımda askerim.
  • Evet aynen dediğiniz gibi oluyor bugün askerlik şubesini aradım ama şansıma Şubat değil bizim bölge için Mayıs celbi ilk celp ocaktan sonra en azından 3 ay daha kazandım şimdi Gürcistan'dan oturma izni almaya bakacağım ordan bi tecil hakkı varmış 2 yıl olmazsa gideceğiz yapacak birşey yok.
  • quote:

quote:

atarsa o tecil kalkar.

Merhaba bende benzer duruma sahibim benim 3 yıllık tecilim 28 şubatta 2014 te doluyor ve okulu bitiremiyorum. Şimdi ben Ocak'ta başka bir üniversiteye başvurmak istiyorum yüksek lisans için o tekrar üç yıl tecil ettirebilmesi için diğer üniversiteden kaydımı sildirmem gerekiyor mu?
    Özel bi üniversiteyi arayıp sorduğumda bana biz tecili yaparız ama askerlik şubesi belki yüksek lisans için tekrar tecil kabul etmeyebilir dedi... Siz ne zaman tekrar tecil yaptırdınız ve toplam kaç yıl oldu?

• şimdi celp tarihleri değişti eskiden aralıktı kasıma alındı sanırsam. aralıkta gidip kaydınızı sildirin. onlar da şubeye bildirsin şu adamın kaydı silinmiştir tecilini iptal edin diye.
    böylece sizin şubat 2014 olan tecil kasımdan sonraki ilk celbe denk gelecek. siz ocakta kayıt olun, o zaman yeni yer de gidip tecili yapar. askerlik şubesinin kabul etmemesi diye birşey olmaz. eğer yaşınız müsaitse (limit 35) ve en son mezun olduğunuz bölümün derecesi lisans gözüküyor ise (sonuçta yüksek lisansı bitiremediğiniz için son bitirilen lisans olacak) bir sorun olmaz.
  • Arkadaşlar ben 84 doğumluyum.
    2012 de 4 yıllık açıköğretim bitirdim ve askerliğimi 2014 Ekim ayına kadar tecil ettirdim.
    Seneye yüksek lisansa başvurup 35 yaşıma kadar tecilli olabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: künefeci

Arkadaşlar ben 84 doğumluyum.
    2012 de 4 yıllık açıköğretim bitirdim ve askerliğimi 2014 Ekim ayına kadar tecil ettirdim.
    Seneye yüksek lisansa başvurup 35 yaşıma kadar tecilli olabilir miyim?

Tecilin bitmeden kesin kayıt üniversiteye yaptırırsan olur. Ama bu dönem zarfında ales sınavını kazanmaya unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benitez11

quote:

quote:

atarsa o tecil kalkar.

Merhaba bende benzer duruma sahibim benim 3 yıllık tecilim 28 şubatta 2014 te doluyor ve okulu bitiremiyorum. Şimdi ben Ocak'ta başka bir üniversiteye başvurmak istiyorum yüksek lisans için o tekrar üç yıl tecil ettirebilmesi için diğer üniversiteden kaydımı sildirmem gerekiyor mu?
    Özel bi üniversiteyi arayıp sorduğumda bana biz tecili yaparız ama askerlik şubesi belki yüksek lisans için tekrar tecil kabul etmeyebilir dedi... Siz ne zaman tekrar tecil yaptırdınız ve toplam kaç yıl oldu?

Askerlik kabul ediyor yüksek lisansı bitirmediğiniz sürece yeni bir yüksek lisans programına başvuru yapabilirsiniz.Bence düşünmeniz gereken tecil süreniz bitmeden yeni üniversiteye kayıt nasıl yaptıracağınız olmalı.Genelde kayıtlar eylülde bitiyor aralık ya da ocak ayında yüksek lisans programı açılyor mu bilmiyorum. Umarım bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: streetsoul

quote:

Orijinalden alıntı: benitez11

quote:

quote:

atarsa o tecil kalkar.

Askerlik kabul ediyor yüksek lisansı bitirmediğiniz sürece yeni bir yüksek lisans programına başvuru yapabilirsiniz.Bence düşünmeniz gereken tecil süreniz bitmeden yeni üniversiteye kayıt nasıl yaptıracağınız olmalı.Genelde kayıtlar eylülde bitiyor aralık ya da ocak ayında yüksek lisans programı açılyor mu bilmiyorum. Umarım bulabilirsiniz.

yüksek lisansa baharda başvuramaz mıyım?
    başvurular güz ve bahar olmak üzere yılda 2 kez yapılabilir diye biliyorum???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi künefeci -- 7 Ekim 2013; 18:43:18 >

• streetsoul S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevaplar için. Evet bahar döneminde de başvurulabiliniyor yüksek lisansa sanırım eylül kadar yüksek kontenjan olmuyor ama başvurulabiliniyor. Şimdi ben Aralıkta bozdurursam otomatikman mayıs celbine kalıcam. O arada tekrar bi üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapıp kabul almam gerekiyor sanırım.
  • Üniversiteye başvuru yaparken askerlik şubesinden durum belgesi almanız gerekiyor. Üniversitede tecil tarihinize bakılıyor. Eğer sadece askerlikten kaçayim o sırada kısalmasını ya da bedelli çıkmasını beklerim diyorsanız bence uzaktan eğitim programı tezsiz yüksek lisans yapın.Hem çok ekonomik hemde en az 2 sene en fazla 3,5 sene askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.Yıl içinde güz döneminde de kayıt açılıyor olabilir. Şimdiden ne zaman kayıtların açılacağını öğrenmenizde fayda var.(25 Kasım 2013 - 7 Şubat 2014 yazıyor sitesinde ama ales belgeniz olması lazım) Ahmet yesevi üniversitesi (adresi ) 3 dönem için bu sene 6500 tl civarıydı.Bazı üniversitelerin uzaktan eğitim ücreti pahalı oluyor ama hiçbir farkları yok.En ucuzunu bulup kayıt yaptırın amaç sadece askerlik ve diploma almaksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streetsoul -- 10 Ekim 2013; 16:39:45 >

• Merhaba,

Eylül 1986 doğumluyum. 2011 Eylül ayında yüksek lisansa başladım. 7 Ocak 2015'e kadar sevk tehirim yapıldı. Nisan 2015'te sevke tabimişim.
    Birkaç sorum olacak.

• 2014 Eylül'de doktoraya başlarsam hangi yıla sevk tehirim yapılır. Doktoram bu tarihte bitmemiş olursa, 35 yaşını aşmamış olmam durumunda askerliğimi tehir ettirebilir miyim?
    • 2015 Şubat ayında doktoraya kayıt olmam durumunda, sevk tehiri yaptırabilir miyim?
    • Başka bir alanda doktora yapmayı düşünüyorum. Bu sebeple bilimsel hazırlık okuyacağım. Bilimsel hazırlık okumak zorunda olsam da, kayıt yaptırdığım an, doktoraya kayıt olmuş gibi sevk tehirim yapılır mı?
    • Eğer bilimsel hazırlığa başladığımda sevk tehirim olmuyorsa, 2015 Ocak'ta bilimsel hazırlık öğrencisi olacağım. Bu durumda Nisan ayında askere mi alınırım?
    • Bir üstteki sorumun cevabı evet ise, derslerine devam etmeyeceğim bir doktora programına kayıt yaptırıp askerlik sevk tehirimi yaptırdıktan sonra, bilimsel hazırlık okumamı gerektiren bölüme kayıt olup ikisinde de kayıtlı şekilde devam edebilir miyim?

Teşekkürler.

• yüksek lisansta özel öğrenci olan kimse askerliği tecil ettirebiliyor mu?
  • iresyak İ kullanıcısına yanıt
    Dün bütün akşam askerlik ile ilgili forumları dolaştım ve asal'dan askerlik mevzuatını okudum. Özel öğrencilik ile sevk tehiri yaptıramıyorsun diye hatırlıyorum. Yine de konuyla ilgili daha uzman birisinin cevabına göre hareket etmeni tavsiye ederim :)
  • merhabalar arkadaşlar, durumumu şöyle anlatmak istiyorum gayet karışık bir durumum olduğunu düşünüyorum umarım yanılıyorumdur.

2010 yılı ekim ayında yüksek lisansa başladım ve askerliğim 3 yıl 4 ay gibi bir süre tecil edildi. Bu demek oluyorki Şubat 2014 yılına kadar tecilli durumdayım. Benim askerlik şubesine gitmem gereken en uzak zaman hangi zaman dilimi olacaktır. Öğrenci işlerindeki askerlik işleri sorumlusu bana Mart 2014 celbine kadar tecillisin demişti. Bunun anlamı ne demek oluyor?

Pazartesi günü, Rusya'da çalışma vizesi alım işlemleri için işlemlerim başlamış olacak ve tahminim aralığın son haftası ya da ocağın ilk haftası ben Rusya'ya dönmüş olacağım çalışma vizesi ile. Buradan bu vize ile çıkıp oraya gittikten sonra benim adıma bir sorun olmayacağını biliyorum cünkü konsolosluğa yapıcağım başvuru ile askerliğim dövizli askerlik kapsamı için tecile girecek. Ocak ayında gitmeye kalksam bana havaalnında bir sorun cıkarırlarmı?

Bir de son sorum; yarın bileceğim bunun gerekip gerekmediğini fakat; eğer firma benden askerlik durum belgesi isterse, askerlik şubesi 2 aylık tecilimin kaldıgına dair bir askerlik durum belgesi verir herhalde değilmi?

Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: iresyak

yüksek lisansta özel öğrenci olan kimse askerliği tecil ettirebiliyor mu?

hayır özel öğrencilik ile tecil olmaz.
  • Merhabalar, 1989 doğumluyum, 4 yıllık arkeoloji bölümünden 25.06.2012 yılında mevzun oldum. 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Tecil belgemde aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 31.07.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Bunun yanı sıra celp dönemi : AĞUSTOS 2014
    muhtemel sevk tarihi: 31.07.2014 , erteleme bitim tarihi: 25.06.2014 olarak belirtiliyor.
    Ve benim 2014 Ağustosunda yüksek lisans mülakatım ve kaydım olacak bu durumda 31 TEMMUZDA tecilim biteceği için yüksek lisana kayıtlanamadan askere gitmek durumunda mı kalacağım. Askerlik şubesine gitsem tecilimi 2 ay sonraya attırabilme şansım varmı. Tecilimi 2 ay ileri bir tarihe atmazlarsa yükske başvursu için A nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Lütfen bilen kişilerin yardımına ihtiyacım var....
  • merhaba benim de bir sorum vardı :)

yüksek lisans yapmamdan dolayı yaptırdığım 3 yıl 4 aylık tecilim 14 ocak 2014 de bitiyor. tez sınavım şubat 2014 de olacağından şubat celbi ile askere gitmek istemiyorum. mayıs celbi ile askere gidebilirmiyim? birde mayıs celbine kadar mezun olmuş olacağım doğum tarihim 15.05.1985 (şuan 28 yaşındayım) mezuniyet sonrası 1 yıl daha tecil hakkım olurmu? (daha doğrusu 35 yaş sınırı y.lisans mezunu olup da devlet sektöründe çalışan memur akademisyen vb kişiler için mi geçerli? ben özelde çalışıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 28 Kasım 2013; 19:05:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

merhaba benim de bir sorum vardı :)

yüksek lisans yapmamdan dolayı yaptırdığım 3 yıl 4 aylık tecilim 14 ocak 2014 de bitiyor. tez sınavım şubat 2014 de olacağından şubat celbi ile askere gitmek istemiyorum. mayıs celbi ile askere gidebilirmiyim? birde mayıs celbine kadar mezun olmuş olacağım doğum tarihim 15.05.1985 (şuan 28 yaşındayım) mezuniyet sonrası 1 yıl daha tecil hakkım olurmu? (daha doğrusu 35 yaş sınırı y.lisans mezunu olup da devlet sektöründe çalışan memur akademisyen vb kişiler için mi geçerli? ben özelde çalışıyorum)

şubat da tez sınavı sonucu açıklanması şubeye bildirilmesi zaten şubat celbi geçer. mayısta gidersiniz en erken. 1 yıl daha tecil hakkınız var tabi yaşla alakanız yok. ben 29 yaşında yüksek lisanstan mezun olunca tecil ettirdim 1 sene daha 30 yaşında gittim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.