Şimdi Ara

Yüksek Performans Kasa Toplama Bütçe 100.000 TL. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 100k yı bir sisteme gömmek mantıksız bence.Gerçi render işlerinden de pek anlamam.Bir kart zaten kaç bin dolar ama yinede büyük para.Oyun sistemi toplayacam en üst seviye neyse o olsun deseniz anlarım ama render zevk değil bir iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

O zaman islemci cekirdek sayisi, performansi ve fiyatlari ile bir karsilastirma yaparak bir sistem düsünmelisin kendine, ekrankarti cephesinde gpu render yoksa SLI a gerekte yok, SLI a ancak gpu render düsüneceksen olumlu bakarsin.

vray gpu render yakin zamanda cikti bende daha kullanmadim sadece benchmarkini kullandim cpu ile gpu render arasinda hic bir kalite farki göremedim. bence gpu render gelismekte yenilikleri takip etmekte fayda var.

Ben bu işe başlamadan önce çok araştırdım yabancı forumlarda da işi benden daha iyi bilen bir çok kişiyede sordum cpu tavsiye ettiler.O yüzden cpuya yönelmiştim.
  • Pro SSG beklemekte fayda var csb değilse. Dünyanın ilk 2TB ekran kartı (16GB "HBC" + 2TB dahili NVME SSD), Titan XP'den 5 kat hızlı 8K video renderda. Fiyat $6999 çıkış tarihi eylül 13(?).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killyourfm -- 18 Ağustos 2017; 14:50:27 >
  • Görende game of thrones ın bütün render işlerini sen yapıyorsun sanacak valla ne diyim dünyada enayi çok. O para ile ABD gidip en az 1 yıl yaşayabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 18 Ağustos 2017; 14:53:44 >
  • Bu d0ruysa yer yerinden oynar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 18 Ağustos 2017; 15:6:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: killyourfm

Pro SSG beklemekte fayda var csb değilse. Dünyanın ilk 2TB ekran kartı (16GB "HBC" + 2TB dahili NVME SSD), Titan XP'den 5 kat hızlı 8K video renderda. Fiyat $6999 çıkış tarihi eylül 13(?).

Şimdi baktım mükemmel birşeye benziyor.
  • Bende 3d modelle ile uğraşıyorum ama işi henüz bu noktaya getiremedim donanım sınırlarının çevresinde dolanıyorum.

Doğrudan parça öneremem ama ihitayaclariniza göre bir kaç tavsiye verebilirim.

CPU olarak size fazlaca çekirdek gerekiyor. Ryzen treathripper iş görür diye düşünüyorum. Yada arkadaşların önerdiği gibi AMD epyc (epic) Gibi sunucu işlemcileri de olabilir.

Depolama kilit nokta. Veri akışı çok fazla olacak.

Samsung 960 pro modeli size göre. 2 tane sini raid olarak kullanabilirsiniz. Hız gerekli. Belki özel üretim daha hızlı SSD leri de kullanabilirsiniz. Şuan piyasada 3.5ghz lik ssdler mevcut daha hızlısı profesyonel kullanıma özel vardir.

Render için quadro ekran kartları en bilindik olan çözüm.daha ilerisi için sanırım intelin PCI kartları var. İçinde çok sayıda çekirdek bulunan hesaplama işleri için kullanılan kartlar. Araştırıla bilir.

Kasayı sizin tasarlamaniz iyi olur. Onu çoğu yerde yaptıra bilirsiniz zor olmaz bence.

Soğutma çeşitli fanteziler denene bilir. Full custom sivi soğutma yada daha farklı bir sistem güzel olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

100k yı bir sisteme gömmek mantıksız bence.Gerçi render işlerinden de pek anlamam.Bir kart zaten kaç bin dolar ama yinede büyük para.Oyun sistemi toplayacam en üst seviye neyse o olsun deseniz anlarım ama render zevk değil bir iş.

Abi inan bana zevk işi . İnternette gördüğüm bir manzarayı hemen low poligon modellemeye gecmek sonra malzeme atamak ve render alıp arkadaşlara göstermek yada bir yerlerde yayınlamak güzel bişey.

Ben blender 3d kullanıyorum. İ5 işlemci var PC de. 2 çekirdekli 4 izlek . Metal di cam di derken render süresi oluyor sana 15 saat.

1080p render alıyorum ben ve 40 dk sürüyor. Bu yuzden. ışık hesap ayarını hep 50-100arasinda tutuyorum (normalde adamlar 500-1000 yapıyor ayarı. Üst sınırı yok. )

Özetle benimde imkanım bütçem olursa sırf bu iş için sistem alırım bende. (İnsancıl boyutta)

• çok elektrik yakar yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.lvr. -- 19 Ağustos 2017; 14:0:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.